ALTIN
 2.245,43
DOLAR
 32,1652
STERLİN
40,7273
EURO
 34,9060

İYİ Partili Sarıtaç," Esnafa Ateşten Gömlek Giydirdiler"

            Eğitimci İşkadını Asuman Sarıtaç." Acı reçeteyi ödeyen yine esnaf oldu. Sonu garabet olan ekonomik deneylerle Esnaf önünü göremez durumda. Yüksek kira, artan girdi maliyetleri Esnafa ateşten gömleği giydirdi." dedi 

13 Ocak 2023 08:47
İYİ Partili Sarıtaç," Esnafa Ateşten Gömlek Giydirdiler"

 

 

            Eğitimci İşkadını Asuman Sarıtaç." Acı reçeteyi ödeyen yine esnaf oldu. Sonu garabet olan ekonomik deneylerle Esnaf önünü göremez durumda. Yüksek kira, artan girdi maliyetleri Esnafa ateşten gömleği giydirdi." dedi

            İYİ Partili Asuman Sarıtaç, STK ziyaretleri kapsamında Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Top taş’ı ziyaret etti.

           Son gerçekleştirilen Genel Kurulda yeniden güven tazeleyen Toptaş'a hayırlı olsun dileklerini ileten Sarıtaç, Berber ve Kuaför Esnafının sorunlarını Oda Başkanı Ramazan Toptaş'tan dinledi.

 

"ESNAFIN KARANLIK DÜKANINA GÜNEŞ OLACAĞIZ"

 

              Elektrik faturası yüksek geldiği için Esnafın karanlıkta kaldığını söyleyen İYİ Partili Sarıtaç," Berber ve Kuaförlerimiz başta olmak üzere Esnaflarımızın tamamının sorunu yüksek gelen faturalar. Çoğu Esnafımız faturası yüksek gelmesin diye ışıkları açamaz,  ampulleri söker oldu. Millet İttifakı ile inşallah Esnafımızın ekmek teknesine güneş olacağız" dedi.

             Yüksek kira maliyetlerinin Esnafı kepenk kapatma noktasına getirdiğini ifade eden İYİ Partili Sarıtaç," Ülke ekonomisinin bel kemiği olan Esnafımızın en büyük sorunu kira oldu. Kira maliyetleri esnafın cebindekini de aldı, üstüne bir de borçlandırdı.

              Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Aralık ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) rakamları 3 Ocak'ta açıklandı. Sadece 2023 Ocak ayında yüzde 73 minimum kira artış oranı belirlendi. Bu rakamlarla Esnafımız artık mekândan çıkıp caddelerde sokaklarda satış yapma yoluna gidecek.

              Ekonomi üzerinde yapılan ve sonu garabet olan ekonomik deneylerle Esnaf önünü göremez duruma geldi. Yüksek kira, artan maliyetlerle Esnafa ateşten gömlek giydirdiler" diye konuştu.

              2022 yılında ülke genelinde her gün 349 Esnafın işsiz kaldığını kaydeden İYİ Partili Sarıtaç," 2022 yılında sicilden ve meslekten terkinini yaparak iflas eden esnaf sayısı 125 bin 892 olarak kayıtlara geçti.

               2022 yılında 99 bin 706 esnaf sicilden, 25 bin 892 esnaf ise meslekten terkini gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl her ay 10 bin 491, her gün ise 349 esnaf iflas ederek işsiz kalmış oldu." sözlerini kullandı.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.