ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

1980 ÖNCESİ CHP GENÇLİK KOLLARI - SONUÇ BİLDİRGESİ

      Partimizin 12 Eylül faşist yönetimi tarafından kapatılması sonrası ülkemizin farklı il ve ilçelerinde yapılan görüşmeler ve toplantılardan sonra 1992 yılında Ürgüp’te CHP’nin ikinci kez tekrar açılmasına öncülük eden 1980 öncesi CHP Gençlik Kolları başkan ve yöneticileri olarak 21 Ocak 2023 tarihinde Ankara Anadolu Kulübü’nde 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel seçimlerini değerlendirmek üzere yine aynı heyecanla bir araya geldik 

24 Ocak 2023 16:23
1980 ÖNCESİ CHP GENÇLİK KOLLARI - SONUÇ BİLDİRGESİ

Ankara da toplanan 80 öncesi CHP gençlik kolları toplantısı sonrasında;

 

 

                 Partimizin 12 Eylül faşist yönetimi tarafından kapatılması sonrası ülkemizin farklı il ve ilçelerinde yapılan görüşmeler ve toplantılardan sonra 1992 yılında Ürgüp’te CHP’nin ikinci kez tekrar açılmasına öncülük eden 1980 öncesi CHP Gençlik Kolları başkan ve yöneticileri olarak 21 Ocak 2023 tarihinde Ankara Anadolu Kulübü’nde 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel seçimlerini değerlendirmek üzere yine aynı heyecanla bir araya geldik.

              Yaptığımız değerlendirmelerde 21 yıllık AKP iktidarında yolsuzluğun, yoksulluğun ve yasakların arttığı, halkımızın ekonomik sıkıntılarının dayanılmaz bir noktaya geldiği tespit edilerek vatandaşların ev kiralarını ve temel ihtiyaçlarını bile karşılayamadığı vurgulanmıştır.

                Ekonomide yaşanan gelir eşitsizliğinin arttığı tarım ve hayvancılık yapan köylünün daha da fakirleştiği, üretim ve yatırımların olmaması nedeniyle işsizliğin arttığı, ekonomik kaynakların beş büyük firmaya çok uzun vadeler ve fahiş fiyatlarla transfer edildiği Merkez Bankası’nın yandaşlara ucuz döviz aktardığı adaletsiz bir düzen kurulduğu belirtilmiştir.

              Bunun neticesinde gelecek endişelerinin en üst düzeye çıktığı, öğrencilerin yurt ve yemek gibi temel ihtiyaçlarının dinci vakıflara bırakıldığı, çevrenin talan edildiği, başta tıp doktorlarımız olmak üzere beyin göçünün hızlandığı, mültecilerin kontrolsüz bir şekilde artması sebebiyle bazı bölgelerde Türk vatandaşlarımızın toplumsal ve ekonomik sıkıntılar çektiği, uyuşturucu kullanımının ve ticaretinin yaygınlaşarak uluslararası mafyanın yerleştiği ve hesaplaştığı bir Türkiye ile karşı karşıya kalındığı ifade edilmiştir.

              Buna ek olarak laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin, Atatürk ilke ve devrimlerinin sistematik bir şekilde yok edilmeye çalışıldığı, adaletin ve hukukun ortadan kaldırılarak basının tekelleştirildiği, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasıyla kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin katlandığı ve dış politikada yapılan hatalarla ülkemizin yalnızlaştırıldığı vurgulanmıştır.

              Tüm bu yaptığımız tespitler sonucunda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tüm bu olumsuzlukları hak etmediği, geçmiş CHP yöneticilerinin de mevcut yönetimlere destek vermesi gerektiği ve laik, demokratik, parlamenter sistemin oylanacağı bu seçimlerde Atatürk ilke ve devrimlerinin yaşatılması için tüm demokratik güçlerin birleşerek tek adamlığa son vermesi hususundaki kararlılık ifade edilmiştir.

             1980 öncesi CHP Gençlik Kolları başkan ve yöneticileri olarak bahsi geçen tüm ekonomik, sosyal ve siyasi sorunların Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki Altılı Masa tarafından başarıyla çözüleceğine olan tam inancımızı bir kez daha belirtmeyi uygun bulmaktayız.

              Değerlendirmelerimiz ışığında Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olması için desteklenmesine oy birliği ile karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

1980 öncesi CHP Gençlik Kolları Grubu

23 Ocak 2023, Ankara

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.