ALTIN
 2.439,70
DOLAR
 32,4504
STERLİN
40,7959
EURO
 34,8290

Yazıcı’dan Kura Çekimi Öncesi Deprem Konutlarında İnceleme

Vali Ersin Yazıcı’dan Kura Çekimi Öncesi Doğanşehir İlçesindeki Deprem Konutlarına İnceleme 

15 Şubat 2024 09:46
Yazıcı’dan Kura Çekimi Öncesi Deprem Konutlarında İnceleme

Vali Ersin Yazıcı Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Doğanşehir ilçesine çeşitli inceleme değerlendirmelerde bulunmak amacıyla ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaretler kapsamında ilk olarak Vali Yazıcı, depremler sonrası yapımı tamamlanıp ve kura çekimine hazır hale gelen Doğanşehir ilçesindeki Şatıroba ve Altıntop kırsal deprem konutlarında incelemede bulunup yetkililerden bilgi aldı. Ardından Doğanşehir merkezinde yer alan TOKİ deprem konutlarında devam eden çalışmalar ve konutların geldiği son aşama hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Akabinde Vali Ersin Yazıcı, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar görerek yıkılan ve tekrar tarihi dokusunu içinde barındıracak şekilde inşa edilen Doğanşehir Hükümet Konağına ziyaret gerçekleştirerek, gerekli incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi aldı. İnceleme ve değerlendirmelerin ardından Vali Yazıcı, Doğanşehir Fen Lisesi öğrencileriyle bir araya gelerek, İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Uzay Takımı etkinliklerine katıldı. Etkinlik sonrası Vali Yazıcı, depremler sonrası yapımı devam eden, Doğanşehir Ortaokulu inşaat alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Vali Yazıcı, Doğanşehir merkezde, esnaf çarşısında ticari faaliyetlerini sürdüren esnafları ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledikten sonra, İkizce deprem konutlarına geçerek, TRT muhabiri Hüseyin Kızluk’a ve DHA muhabiri Recep Bağdat'a röportaj vererek, kura çekimine hazır olan deprem konutları ve ilimizin son durumu hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.