ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

 

 

Malatya’nın özellikle Yeşilyurt belediyesi sınırları içinde ki Zaviye, şeh bayram, Ataköy, samanlı, Dilek Koyunoğlu, Özalper, Turgut Özal ve daha bir çok mahallelerinin gerek ana caddeleri gerekse de ara sokakları ve asfalt sanılan ancak köy yollarından daha sağlıksız vaziyette olan stabilize bile demek için iyi keşifler yapmak gereken yollar da birde yağmur yaş ile çukurların oluştuğu yollarda oluşan çukurlar araçlara ve yollarda yürüyen yürüyebilen vatandaşlara ciddi zararlar vermeye devam ediyor.

Konu ile ilgili belediyelerin ilgisizliği öncelikle bölge halkını ve tüm Malatyalıları usandırmışken halkın tepkileri her geçen gün artmaya devam ediyor.

Kışın sonlarına doğru yağan yağmur ve karların yol açtığı bu mevsimlerle birlikte, il merkezindeki özellikle Yeşilyurt bölgesinde ki asfalt yollarda “kalitesiz yapım” nedeniyle derin çukurlar oluştu.

Ana caddelerde ve mahalle aralarındaki asfalt dolayısıyla yolların bozulmalarına ve oluşan derin derin çukurlara karşın, gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse de Yeşilyurt belediyelerinin ilgisizliğine tepki gösteriyor.

Konu ile ilgili görüşülen sürücüler ve vatandaşlar, “Her gün uzak yakın onlarca mahalleye, asfalt yaptıklarını açıklayan belediyeler, şehir içindeki yollar köstebekli delik deşik tarlaya dönüşmüş olması haline ne yazık ki ilgisiz, alakasız ve yetersiz kalıyorlar. Yollardaki çukurlar yüzünden araçlarımız zarar görüyor. Milli servet heba olurken, bu çukurlardan kaçınmak isteyen sürücülerin ani manevra yapmak zorunda kalmaları trafiği de tehlikeye sokuyor. Ne büyükşehir, ne küçük şehir belediyeleri bu sorunla yeterince ilgileniyor. Bu ilgisizlik ve duyarsızlık son bulmalı.” Diyerek ateş püskürdüler

Bazı yerlerde de alt yapı çalışması nedeniyle kazılmış cadde ve sokaklarda asfalt onarım çalışmalarının aksatılması ya da yapılmaması da sürücüler kadar vatandaşların tepkilerine neden oluyor.

 Çalışma yapılan bazı yerlerde de bu çalışmaların uzun sürmesi, trafiğin rahat olduğu saatler yerine yoğun olduğu saatlerde çalışılması da bir başka eleştiri konusu.

Yine belediyelerin, yollardaki çukurları onarmak yerine kürekle birkaç kişinin araçlarla taşıyarak getirdiği az miktarlarda ki çakıl- stabilizeyle oluşan çukurları doldurduğu daha doğrusu doldurmaya çalıştığı yol sorunu sadece birkaç saatliğine çözme tercihleri de tepki topluyor.

Şimdi buradan Yeşilyurt belediye başkanına sormak lazım, Neden niçin bu olumsuzlukları bu vatandaşa yaşatıyorsunuz?

Sayın başkan belki yol işi benim sorunum değil büyük şehrin sorunu diyeceksiniz.

Evet, doğrudur yol işleri büyük şehre aittir.

 Ancak tüm Malatya çok iyi biliyor ki siz ve büyük şehir belediye başkanı Ahmet çakır aynı siyasi partinin belediye başkanı olmanın yanında geçmişten bu yana sıkı ilişkileriniz olduğu gibi kankasınız ve hatta iş ortağı olduğunuz halk arasında dillendirilmektedir.

Tabii özel ilişkileriniz hiç kimseyi ilgilendirmez ancak halka ve hakka hizmet diyerek gelmiş olduğunuz belediye başkanlığında halka hizmeti şiar etmek durumunda olduğunuzu da unutmadan çalışmalar yapmanız gerekmez mi?

Yeşilyurt belediye başkanlığına AKP siyaseti ile seçilmiş olabilirsiniz bu işin doğasıdır birileri ya bir siyasi partide ya da bağımsız olarak halkın oyları ile seçilir seçilecek.

Ancak seçilen kişi artık o yerin şehri emini olarak tüm vatandaşlara oy versin vermesin bütün bölgelere yerleşim yerlerine mahallelerine aynı ve eşit şartlarda hizmet götürmelidir.

Belediye başkanlığı çok önemli ve bana göre halka hizmetin yerinde yapılan kurumu olarak ta değerli bir makamdır.

Bu makam özellikle de hak için yola çıkanlar kimsenin hakkının yenmemesi eşit hizmet yapılması adına hakka olan sözünü tutmalıdır.

Birileri ya da yanında bulunan yağcı yalakalar bazı konularda sizleri yanlış bir uygulamaya bilerek ya da bilmeyerek insanların kırılmasına sebep olmanıza dair yalan yanlış senaryolar hazırlayıp sizi yanlış yönlendirebilir yanlış lar yapmanıza neden olabilir.

 ama sizler halkın şehremini olarak yaptıklarınızdan emin olmak adına sık eleyip sık dokumanız gerekmez mi beş kere ölçüp bir kere ölçmeniz gerekmez mi?

Sayın başkan Yeşilyurt belediyesi nerede ne iş yapar derken hepimiz Yeşilyurt belediyesinin fiziki olarak bir binada ve bir yerde olduğunu biliyoruz ancak sizin belediye olarak ne yaptığınızı bilmiyor bilemiyoruz.

Peki, belediyenin ne yaptığın ne kadar çalıştığını halka ne kadar hizmet ettiğini bilmemizi sağlayacak kişi siz değilsiniz. Bu kişi basın ve halkla ilişkiler birimidir onun başında ki zatı muhteremdir.

İşi ve görevi Belediyenizin yaptığı işleri ürettiği hizmetleri halka ve kamuoyuna yansıtmak olan o zatı muhterem gövdesini kalınlaştırdıkça kafası ve içindekiler küçülmüş olacak ki bu görevi layıkıyla yerine getirmiyor getiremiyor.

 Kamuoyu yılbaşından sonraki süreçte yapmış olduğunuz geniş kapsamlı canlı yayınlı basın toplantısında sizin hizmetlerinizi belki çok daha iyi anlayacak ve görecekti.

Sizin iyi niyetli girişiminiz despot ruhlu zatı muhteremin despotça hazırladığı şekli ile basın mensuplarını ve kendisi gibi düşünenleri konuşturarak sadece size iyi methiyeler düzenlere mikrofon uzatarak sizin iyi niyetli ve halk ile yüz yüze olan olması gereken düşüncenizi provoke etti.

Hâlbuki o toplantıda konuşulması ve tartışılması gereken Malatya’nın eski ilçelerinden biri olan ancak büyük şehir yasası ile de Malatya’nın en büyük ikinci ilçesi olan 300 bin vatandaşımızın ikamet ettiği Yeşilyurt’u ve sorunlarını masaya yatıracak onunla birlikte çözümlerini de konuşacaktık.

Ama olmadı ama birçok bu konuda ilgisi ve bilgisi olan basın mensuplarına mikrofon verilmedi. Dolayısıyla asıl ve acil çözülmesi gereken başta bu gün halkımızı çok rahatsız eden yol sorunları asbestli su sorunları dahil şehirleşme ve imar sorunlarını tartışmadık tartışamadık.

Basın toplantısı basından rahatsız olan basın görevlisi sözde yetkilisi gibi bazılarının istediği gibi sadece yağlama yıkama ve “ padişahım çok yaşa “ mantığı ile sürdürüldü ve hiçbir sonuç elde edilmeden bitti.

İşte o gün yapılan yanlışlıklar o gün yapılan sorumsuzluk örnekleri bu gün önünüze bir soru işareti olarak çıkıyor çıkmaya da devam edecek ve vatandaş hep soracak..

Sahi Yeşilyurt belediyesi nerede?..... Ne iş yapar? Diye

Not ; Sayın başkan ben biliyorum o zatı muhterem!! Şayet yazıyı okursa hemen size gelecek ve diyecek ki ben size demedim mi bu şu mezhepte şu düşüncede hatta şu etni sitede.

Ben size söyleyeyim ben önce insanım.

 Tüm insanları hele bir de adam gibi adamları bu ülkede yaşayan kadim tüm halkları ülkemi Türkiye mi ve ay yıldızlı al bayrağımı çok seviyorum.

 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum ömrümün sonuna kadar da gurur duymaya devam edeceğim ve inanç olarak ta ALLAH, MUHAMMET, ALİ diyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.