ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

 

 

Hiçbir seçimde16 nisan da olduğu gibi sağcısı solcusu ilericisi gericisi alevi si Sünni si laiki anti laiki kürdü Türkü  bu kadar insan gücü bir araya gelmedi bir bütün olmadı..

Sağdan soldan, her görüşten kişiler halkımız  " söz konusu ülkemizin birliği beraberliği özgürlüğü ve barış içerisinde hep birlikte yaşaması ise cumhuriyetin korunması demokrasinin kaybedilmemesi ise gerisi teferruattır" şiarıyla aşkıyla birliktelikleri ile köy, köy; ev, ev; ilçe, ilçe; il; il birebir insanlarla halkın kendisiyle temas kurarak, dayatılan Anayasa değişikliğinin ilerde ülkemize ne kadar zararlı olacağını bunun ile birlikte parlamenter demokratik sistem le birlikte Cumhuriyetin demokrasinin yok edilmek istendiğini dilleri dudakları kuruyana kadar anlattılar.

 Bu insanların ter içerisinde yoğun bir çalışma sonucu ortaya koydukları emekleri iktidarda kilerin A planı, olmadı B planımız var diyenler tarafından YSK desteği ile gasp edildi, çalındı.

Bu insanların tümü hiçbir karşılık beklemeden makarna paket odun kömür almadan vatanları ülkeleri vatandaşları için gönüllü çalıştılar....

Devletimizi ve Cumhuriyetimizi kuran CHP yöneticileri özellikle Malatya da ve genel de de Türkiye genelinde ne yazık ki, bu güne kadar olduğu gibi göz göre göre Cumhuriyetimizin kazanımları teker teker yok edilirken genel başkan ve üst kademe yöneticilerinde çok cılız sesten başka ses çıkmadı çıkaramadı. Üstüne üstlük halkın birlik beraberliği ve Cumhuriyet ve demokrasiyi kurtarmak adına kenetlenmesi sonucunda kazanılan HAYIR ların YSK kanalı ile gasp edilmesine de yeterince direnemeden masa başında yine cılız sesler çıkarmanın dışında hiçbir varlık gösteremediler

O nedenle diyorum ki Yazık,devlet kuran parti olan CHP nin düşürüldüğü bu zavallı durumdan kurtarılması gerekiyor!!!

Eğri oturalım doğru konuşalım 2002 den bu yana CHP önce Baykal ondan sonrada Kılıçdaroğlu dönemlerinde hep yapılan seçim ve referandumları kaybetmiş kaybetmeye de devam ediyor. Pişkinliğin bile bir sınırı vardır..Siyasette ısrarcı ve inatçı olunmaz..Eğer bu anlayış devam etme noktasında inatlaşırsa, korkarım, umutları ve hayalleri yıkılan halkımız ya sandığa gitmeyecek veya başka bir arayışa yönelecektir.

Referandumu kıl payı da olsa geçmiş parti yani AKP ve MHP ortaklaşması kendi aralarında  kendilerince hesaplaşma yapıyor, sorumluları araştırıyor, kendi içinde, iktidarı kaybetmemek için araştırmalar la birlikte gereğini yapıyor,CHP cenah her şey normalmiş gibi seyretmeye devam ediyor!!!

Olmaz böyle bir mantık olmaz olamaz böyle bir siyaset olmaz olamaz böyle bir anlayış. Kişi önce kendine saygılı olacak sonra da topluma halka karşı saygılı olacak. CHP nin yönetiminde başında kılıçdaroğlu ve arkadaşları varsanız ve bir türlü rakibi yakalayamıyorsanız hiç galibiyetiniz yok,

 Bu nedenle vicdanınızla baş başa kalıp gereğini yapmalısınız..Bu sizi küçültmez, ısrar ve inatlaşmaya devam edilirse, kurduğu devletini ve cumhuriyetini koruyamamış bir parti ve lideri olarak tarihe yazılmak istemiyorsanız lütfen gereğini yapınız!!!.... Çünkü bu böyle gitmez.

Partinin gidişatını ve yönetilme şeklini siyasetsizliğini ideolojisizliğini kabul ve tasvip etmek mümkün değil.

Cumhuriyet Halk Partisinde işler iyiye gitmiyor ve parti iyi yönetilmiyor. Cumhuriyet Halk Partisinin kendisini yenilemesi gerekiyor, ülkeyi, milleti sevenlerin bu partiyi yönetmesi gerekiyor. Seçim deyince kendi seçimi aklına gelenlerin bu partide olmaması gerekiyor.

Malatya da iki milletvekili çıkararak 2. Milletvekilini zorladığımız günlerden ne yazık ki basiretsiz ehliyetsiz bilgisiz birikimsiz kişilerin bir kişi tarafından yönetimlere taşınması sonucunda her gün küçülerek bir milletvekili çıkarmaya bile zorlanan duruma getirildi.

Düşünün ki bir adamı zorla getiriyor ilimizin en büyük ilçesine zorla başkan seçtiriliyor bu başkan birkaç çalışma yapılınca kendisinin söylemi ile adam durdurulmaya çalışılıyor ve istifaya zorlanıyor o da istifa ederken de “ Bu partiyi yönetenler maalesef bu halka layık düzeyde değil “ “ benim yaptıklarım çalışmalarım sabote ediliyordu. Türkiye de ve Malatya da siyaset pozitif ve olumluluk üzerine olması gerekirken negatiflik üzerinde gidiyor. Büyümek gelişmek çoğalmak değil Küçülmek daralmak ve kontrol altına almak üzerinden gidiyor. Sanıyorlar ki ben bu makama geldim o makamdan faydalanacağım ve ileride milletvekili olacağım. Siyasetin doğru şekilde yapılacağına alışmamışlar inanmıyorlar.. “  diyor Aslında daha çok şeyler diyor ama bu kadarını yazabiliyorum

Bu iddiaların tek sorumlusu ve muhatabı bana göre Malatyanın CHP li vekili. Çünkü Malatya CHP de tam bir tek adam ve diktatörlük var. Genel başkan yardımcılığı kariyerini aldıktan sonra da zaten tek adamlığı ve parti içi diktatörlüğü özellikle son bir ayda iki tane ilçe başkanının ( Akçadağ ve Battalgazi) çok ağır eleştiriler yaparak istifa etmek zorunda kalmaları da bunun tescilidir.

CHP Malatya da bu işi yapan yaptıran bir tek adam var o da CHP genel başkan yardımcılığı görevine gelen getirilen Veli ağbabadır. Bu partiyi büyütmek istemenin karşısında ki küçük olsun benim olsun mantığı ile hareket eden yine bu şahıstır.

Peki, bir partinin genel başkan yardımcısı konumuna getirilmiş bir adam böyle düşünüyor ve ilinde böyle davranıyorsa hoca cemaat hesabı işte

 Arkadaşlar şu gün itibarı ile şayet 2019 seçimlerine kadar toplanan hiçbir siyasi hareketin öncülüğünde olmayan ancak bazı siyasi partilerin desteklediği ve tüm halkların inançların mezheplerin canı gönülden sadece ülkesini sevmek ve faşizmden kurtarmak adına destekledikler ve aslında kazandılar ama masa başında sahipsizlik ve YSK ile kaybettiler.

O zaman bu birlik beraberlik sonucunda Cumhuriyet ve demokrasiye sahip çıkma şiarıyla oluşan bu % 49 luk oyların korunması için ve geleceğe yönelik çalışmalar yapmak her demokratın görevidir.

Türkiye Cumhuriyeti olarak ülkesini halkını özgürlükler ve barış içerisinde yaşamasını istedikleri Türkiye Cumhuriyetinin var olmasını herkese her ferde görev düşmektedir.

Şayet yeni bir CHP olur oluşursa ki olması oluşması lazım en büyük görev de o oluşan partiye düşer şayet demokratik bir oluşumda olursa o da bu işin üstesinde gelir.

CHP l iler artık devlet partisi olmaktan çıkıp ideolojik evrensel sosyal demokrat bir parti olmalı.

CHP isminde de geçen HALK ile birlikte halkın partisi emekten yana barıştan yana demokratikleşmeden yana olmalı.

CHP li ler bu ülkede eşit yurttaşlık kavramını kabul etmek ettirmek adına yeni ideolojik bir partiye geçiş yapmazlarsa ve bu hantal çökmüş halktan kopuk küçük olsun benim olsun mantığı devam ederse önce kendileri sonrada onlara oy verenler dolayısıyla da Türkiye kaybeder demokrasi kaybeder.O zaman da  az da olsa aydınlıkların olduğu ülkemiz karanlığın tam göbeğine girer.

Zararın neresinden dönersek kârdır. Hiç değilse bundan sonra doğru olalım, dürüst olalım, emeğe saygı gösterelim. Göstermelik çalışmalardan vazgeçelim.  Halkın değer yargılarına saygılı olalım. Türkiye yi daha iyiye götürmeye çalışmak bizlerin Cumhuriyet ve demokrasi adına bedel ödeyen herkesin hepimizin asli görevi olarak bilinmeli ve yapılmalıdır

 Bunun aksine artık gerici söylemler çıkarmaktan, insanları ayrıştırmaktan gerici dinci insanlardan medet umarak onların peşine koşmayı öz değerlerimize parti içerisinde yıllarını vermiş ancak bir şekilde dışlanmış ötekileştirilmiş değerleri toplayalım siyaset üretelim parti içer

İsinde dedikodu değil.

Örneğin Malatya da bu partiye gönül vermiş emek vermiş hatta bazıları elli altmış yıllık parti sevgisi ile dolu bir gurup insanlar partiye gittiğinde hem de referandumda maddi manevi destek vermek adına gidildiğinde onları misafir eden çok değerli ve parti içi kirliliği adam satmayı bilmeyen parti için çalışan ilçe başkanına fırça atarak o güzelim şahsiyetlerin partiden uzaklaşmasına neden olan geri zekâlı utanmaz sıkılmaz şereften haysiyetten yoksun ve göreve geldiği günden bu yana partinin hiçbir seçim kazanamadığı gibi hep kan kaybettiren il başkanlarına ve onu oraya taşıyanlara hesap sorulmadıktan sonra aslında biz suya yazıyoruz akıp gidiyor onlarda halen pişmiş kelle gibi halen oralarda sırıtarak duruyorlar.

İşte bu nedenle diyoruz ki CHP böyle gitmez gitmemeli. Bu parti bir an önce kurultaya gitmeli yeni demokratik çağdaş demokrasiden yana demokratik Türkiye yi koruyup kollayacak ve ilelebet yaşamasını sağlayacak bir kadro gelmeli ve Birileri bu tür varlıklara fırsat vermemeli bunların hesabı sorulmalı

Ne kadar dürüstüz ne kadar yanlış yapıyoruz diye kendimizi bir sorgulayalım kendimizi düzeltelim” 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.