ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

1965 seçimlerinden son 1999 seçimlerine kadar CHP’nin en önemli ve tek kalelerinden biri olan Malatya’da her geçen  gün kan kaybetmesine neden olanların bu gün hala partide söz sahibi olmaları nedeniyle, 2015 Genel seçimleri CHP’nin Malatya da nasıl bir sonuç alacağı halk arasında Malatyalılar arasında merak konusu oldu.

Bir zamanlar aday adaylarının sıraya girdiği ve onlarca adayın yarışmak için sıra beklediği CHP de şimdilerde bir sessizlik belirsizlik sürerken Ak Parti ve MHP Adayları nabız yoklamak için meydanlarda çalışmalara start verdiği şu dönemde, CHP’li milletvekili aday adaylarının yani aday olmak isteyenlerin hala birbirlerinin gözlerine bakması tereddüt içerisinde beklemede olması dikkatlerden kaçmıyor.

2014 Yerel seçimlerinde büyük bir yenilgi alan buna rağmen Malatyalı vekilin genel başkan yardımcısı olması Malatya da insanlar arasında daha büyük şaşkınlıklar ve kafalarda da soru işaretleri yaratırken CHP’ de ki bu sessiz bekleyişe anlam vermekte güçlük çekenler olabilir ancak……

CHP Malatya İl teşkilatı sanıldığı gibi öyle seçim götürecek çalışma yapacak bilgi birikimine de sahip değil o yeteneğe de sahip değil.

 Yani bazı yerlerde anlatıldığı gibi güçlü değil hatta hiç güçlü değil.

Ahbap çavuş ilişkileri içerisinde kirvelik akrabalık bağlamında bir arada duran halkın içerisine giremeyen halktan kopuk 3 – 5 kişi ile yönetilmeye çalışılan ancak onu da beceremeyen bilgisiz beceriksiz aymaz algısız adına yönetimler denilen yönetimler var.

 Bu yönetim ve bunları ayakta tutan vekilin tek hedefinin kendisini öne çıkarmak gibi bu kötü niyeti ve kötü yönetimi nedeniyle ve de kendi vekilliğini garantiye alma çabası neticesinde kırdığı kızdırdığı ihraç ettiği ihraçla korkuttuğu nedenlerle partiden oluşan Küskünler, kırgınlar, umutsuzlar kalabalığı oldu oluşturulduğunu hep beraber görüyor ve yaşıyoruz.

Malatya da partinin yani CHP nin bu duruma gelmesinin tek sebebi vekil dir. Aynı vekilin yaptığı bir takım anti demokratik olgularla seçtirdiği il başkanıdır. Yukarda da söylediğim gibi kirvelik üzerine kurulan bir parti yönetimi var birkaç tane buna destek veren rantçılar var o kadar….

Yerel siyasi anlayışı rafa kaldıran ikili, bu anlayış içerisinde Malatya da yerel seçimlerde CHP nin kalesi olan biri Arguvan olmak üzere Hekim hanı da zar zor 13 oyla ancak alabilmişlerdir.

Önce vekilin vekil olma hırsı partinin önündedir ve onun için tek önemli iş kendisinin tekrar seçilmesi seçilebilmesidir.

Bu nedenle bütün çalışmalarını gayretini örgütlenmesini bu anlayış üzerine kurmakta bunu da uygulamaktadır. Onun için parti değil kendisi önemlidir. Halbuki parti büyümeden kendisinin büyümesi ya da  olması mümkün değildir bunu bile idrak etmemekte düşünememektedir ya da düşünüyorsa da işine gelmemektedir ki böyle hareket etmektedir..

Genel merkez nezdinde pay kapmanın peşine düşen vekil ve daha sonrası hesaplar yapan il başkanı, adeta CHP’yi, Malatya’da bitirmişlerdir bitirmektedirler.

 Kısaca CHP Malatya il teşkilatı 2015 genel seçimleri öncesi ağır yaralıdır bu yara ile nasıl seçim götürecek hangi proje ile yola çıkacak ya da projeleri var mı yok mu hiç bellide değil ortada hiçbir şey yok.

Mevcut vekil yani CHP genel başkan yardımcısı bundan birkaç hafta önce iki milletvekili ile birlikte Malatya’ya geldiler.

Malatya ya iki konu ile ilgili açıklamalar yapmak bunları halka anlatmak için gelmişler.

BUNLAR;

1 – Yolsuzluklarla ilgili toplantı yapmak

2 – Kalemi kırılan gazetecilerle ilgili açıklamalar yapmak

 

Şimdi ben buradan mevcut vekile soruyorum, Sizin ailenizin şirketi karakavakta ki oteliniz den dolayı yapılan bir yolsuzluk olayı ile yargılanıyor mu yargılanmıyor mu?

Sizin il başkanlığınız döneminde gazetede ki yazdığı yazıdan dolayı İbrahim Göçmen’i partiden ihraç edilmedi mi?.

 Yine geçen yıllarda siz şöyle ya da böyle kalemine uydurularak 1. sıraya gelip vekil olduktan sonra Mustafa yuka yı yazdığı yazıdan dolayı partiden ihraç ettiniz mi etmediniz mi?

Daha sonra Yukanın yargıdan hakkını araması sonucu davayı kazanarak geri döndüğü yanlış mı.?

Adama sorarlar hem yolsuzluğun içinde olacaksın hem gazetecilerin kalemini kıracaksın ve hiç sıkılmadan utanmadan yüzün kızarmadan çıkıp yolsuzluk tan kalemi kırılan gazetecileri savunmaktan dem vuracaksın. Ayıptır… Yazıktır….hemi de günahtır

2009 yılında Malatya da bir umut bir ışık olarak ortaya çıkarılan ve çook büyük destekle herkesin oyunu alarak Celal Berktaş’ı deviren oturduğu CHP Malatya il Başkanlığı koltuğunda ilk iş olarak kendisine rakip olacak ve ya rakiplerini destekleyecek delege ve üyeleri partiden kovalamakla işe başlayan Veli Ağbaba, 2010 seçimlerinde liste başı olmak için parti program ve tüzüğünde bir haber olan isimlerden H.Baştürkü il başkanı M. Kartalı merkez ilçe başkanı yaparak Ankara’ya tezgâhı kurarak milletvekili adayı olurken genel merkezde 1. Sırayı kapan ancak birkaç ay sonra o il başkanını altını boşaltarak düşüren ve yönetimde bulunan şimdi ki il başkanına koltuğu teslim eden bu vekil bu gün CHP nin genel başkan yardımcısıdır.

Bu vekil en büyük en ağır darbeyi darbeleri Mevlüt Aslanoğlu na yapmış onun bu kentte gitmesi ve kendisinin önünün açılması için akla hayale gelmez kumpaslar yapmış her türlü çirkinlikleri tezgâhlamıştır. Şimdi de “ Mevlit Aslanoğlunu anma “ konferanslarına  katılarak timsah gözyaşları dökmektedir.

 Celal Bektaş, Zeki Çıplak, Muharrem Kılıç, Selahattin Sarıoğlu, Hasan Hüseyin Gedikli ve daha birçok onlarca isimle adeta savaş ederek yolları ayıran Ağbaba, Bir zamanlar CHP’nin Kalesi olan Malatya’dan, kendisine sadece küçük bir kulübe yaptığı gerçeğini hiç kimse yok sayamaz sayamayız.

O kadar yanlışlıklar bariz şekilde ortada ki bu vekilin yanlış ve anti demokratik tutum ve davranışlarının önemli sonucu ise sosyal demokrat bir parti olması gereken CHP bu sayede ve bu anlayışla yönetilmesi ve yönlendirilmesi sonucunda Malatya’da tamamen bir alevi partisine dönüşmesi ya da alevi partisine dönüştürüldüğü konuşulmaya başlandı.

Esas olarak özünde bu durumdan bu yönetimde en çok alevi vatandaşların rahatsız olduğu da açık ve net bir şekilde ortadadır.

30 Mart yerel seçimlerinde Pütürge Belediye Başkanlığını geçmişte iki kez üst üste kazanan CHP bu seçimde burada aday gösteremedi Darende de aday gösteremedi. Malatya Nüfusunun üçte birinin yaşadığ Battalgazi de son üç beş günde zor aday çıkarabildi.

Kısaca başta Akçadağ ve Doğanşehir Belediye Başkanlığını kaybedilmesi olmak üzere bütün il genelinde vekil Ağbaba’nın izlediği yanlış ve olumsuz anlayış ve siyasi tarz mağlubiyete de değil hezimete neden oldu.

Şimdi önümüzde 2015 genel seçimleri var. Bu seçim Türkiye’nin geleceği adına çok ama çok önemli bu seçimde de AKP yine çok başarılı ve parlamentoda büyük çoğunluk sağlarsa ülkemiz adına halkımız adına bu topraklarda çok acayip bir yönetim olacağından hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

 Bu nedenle bu seçim önemli bir seçim.

Başta ana muhalefet olmak üzere muhalefet partileri bu seçimde bireyler le ilgili değil toplumla ilgili çalışmalar yapmalı halk ile birlikte halk için çalışmalı hesaplarını kitaplarını ülkenin geleceği halkın emekçilerin geleceği üzerine inşa etmeli.

Yerel de CHP işi umudu hiçbir şekilde Yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı da olan Veli Ağbaba ya bırakmamalı. Şayet öyle bir gelişme olur insiyatif o vekile bırakılırsa sorumluluk genel merkezin üzerinde olur bunu da burada hatırlatırken adayların mutlaka yargı denetiminde üyelerle ya da delegelerle ön seçimle belirlenmelidir aksi takdirde sonu da sonumuzda hüsran olur bunu bütün yöneticiler bilsin ve öyle hareket etsin diyorum.

Şayet böyle olmazsa atama uygulaması gerçekleşirse CHP’li siyasetçileri pek meydanlarda görmeyeceğiz. Yerel seçimler de olduğu gibi Edirne’den, İzmir’den, İstanbul’dan, oteli, hanı olan hiç tanımadığımız görmediğimiz çantasını alarak gelen isimler, milletvekili adayı olarak karşımıza çıkarsa şaşırmayalım.

Son söz olarak ta Ağbaba yönetiminde ki CHP’de her şey her türlü anti demokratik uygulama mümkündür o nedenle herkesin buna hazırlıklı olması gerekir. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.