ALTIN
 2.439,70
DOLAR
 32,4504
STERLİN
40,7959
EURO
 34,8290

 

 

AKP bu işi çok iyi yapıyor desem yeridir.

AKP ilk olarak Gülen’ i kullanarak ya da Gülen AKP 'yi kullanarak bir yerlere geldi.

Cumhurbaşkanı ilk olarak Gülen’ le iyi bir bağ kurdu. Erbakan'a yani eski hocasına karşı büyük bir başarı elde etti.

      Karşılıklı al gülüm ver gülüm ile üç dönem AKP iktidarını korudu. Gülen lokmanın hepsini almaya çalışırken, Erdoğan hızlı davranarak hançeri kalbin ortasına vurdu.

     19 - 21 Aralık ile başlayan cenkte Erdoğan bir sıfır öne geçti. 15 Temmuz darbe girişimi ile Erdoğan maçı kesin kazanmış oldu.

      Gülen AKP iktidarını kullanıp atmak isterken, şartlar değişti. Erdoğan yıllardır büyük destek aldığı Gülen Cemaat’ini atı verdi. Her ne kadar siyasi ayağını kesmese de kendini sağlama aldığında onlarda gerekli yeri bulurlar.

      AK Partinin ilk döneminde Erdoğan'a rakip olarak Has Parti lideri Numan Kurtulmuş alternatifti.  Erdoğan hemen ilk hamleyi attı. Numan’ı partiye kattı.

 AKP çok kritik dönemlerinde Numan bazı üst kademede görevler verdi. Benim ve bazıların beklentisi AKP Genel Başkanlığı dahi vardı. Erdoğan kendini tehlikeye atıp o fırsatı vermedi.

       AK Partiyi ilerde zora sokacak, karşısına sorun olarak çıkacak sorunların başında Numan vardı. Son kabine değişikliği ile Numan’a sıradan olan Kültür Bakanlığı verildi.

 7 Haziran seçimleri ile büyük bir yenilgi alan AKP ya da Erdoğan kararını Tuğrul Türkeş ile verdi.

 MİT Tırları olayında '' bu silahlar vallahi, billahi Türkmenlere gitmiyor '' diyen oğul Türkeş olmuştu. AKP oğul Türkeş’i yanına alarak bakanlık verdi.

       AKP yenilediği Kasım seçimlerinde milletvekili yaptı. Tekrar iktidar olduğu seçimlerde Başbakan yardımcığı gibi bakanlıklar verildi.

 Kasım seçimlerinde oğul Türkeş sayesinde MHP de çok oy AKP’ye kaydı.

 Son kabine değişikliği ile oğul Türkeş kabine dışı oldu.

       Enis Berberoğlu için işlenen adalet belki oğul Türkeş içinde devreye girer. Yıllarca iktidar da olan partilerin Diyarbakır da vaz geçemedikleri oy depoları olan Ensari oğlu ailesi de bu kullanmadan nasibine düşeni aldı.

   Yeni kapı ruhu ile Kemal’i de çok iyi kullanmayı başarmıştı.

   Çözüm sürecin de her ne kadar HDP ile aynı yolu denemiş ise de buna Demirtaş bu oyuna gelmedi.

   Barzani de bundan nasibini aldı.

   Referandumda en büyük hamleyi yanına Bahçeli’ iyi alarak başkanlık bahçesinde gezmelere çıktı.

 Bu gün iç İşleri Bakanı olan harmanda kül savuran, bir zamanlar Erdoğan'a hakaretler, tehditler savuran Süleyman Soyluda nasibini alacaktır.

   Orhan Miroğlu oda Muhsin Kızıl kaya gibi nasibini alacaktır.

   Son kabine değişikliği ile giden Gülen Cemaat’inin yerini '' menzil '' almış oldu.

Menzilin de sonu yakındır.

   Onu bunu bilmem adamlar kullan at işini çok iyi biliyor.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.