ALTIN
 2.430,39
DOLAR
 32,3184
STERLİN
40,4564
EURO
 34,6003

 

 

 

Okumamıştı!. Bunu kendisine soranlara "Urfa'da oxfort vardı da biz mi okumadık" diyerek kendince bir yanıt vermişti!.Oysa oxforttan önce ilk okul ve orta okulun bulunduğu bir ilde doğmuştu!.Buralara gidemeyecek kadar fakir bir aileden geliyordu.Kısacası ailesi onu okula göndermemişti ve inşaatlarda çalışarak geçimini sağlıyordu!.

Derken Allah vergisi sesi keşf edildi ve paraya para demedi!.Ancak eğitimsizliği ve içindeki açlığı bir türlü yenemedi!.Bu toplum ona "imparator" unvanı vermişti!.Oysa o bu unvanı hiç bir zaman hak etmediğini sıradan ve çirkin davranışları ile defalarca gözler önüne sermişti!.Kadın dövmekten ve bir sürü doyumsuz ilişkiye kadar!.Girdiği mafya özentisi ise sonu oldu!..O alemin raconu böyleydi!.Şimdi yarım yamalak bir insan olarak sadece nefes alıyor!..

Diğer imparatorumuzda liseyi zar zor bitiren ve bir şekilde futbol dünyasında imparator mevkisine oturttuğumuz kişi!.Hangi başarı ile imparator yaptığımızı hala anlamış değilim!.Elin oğlu kaç tane dünya şampiyonluğu almış hepimiz biliriz!.Nedense onlara kimse imparator demez!.Çünkü bu terim uç başarıyı gerektirir!..Bey efendinin tek başarısı Galata saraydayken aldığı UEFA kupasıdır diyeceğim ama,asıl o kupanın alınmasında en büyük payın Hagi olduğunu herkes bilir!.Ama ona imparatorluk yazıldı!.

İşte bu imparator megaloman kişiliği ve bazı derin adamlarla ilişkilerinden dolayı Milli takımı uzun süre tekeline aldı ve ortada hiç bir başarısı yok!.Ama oradan götürdüğü milyon dolarlar var!..Para ve maganda kültürü ile birleştirdiği hırsını yenemeyince,imparatorumuz son işinde tahtından oldu!.

Bence bu Mili takıma en büyük iyiliği Mardinli kardeşimiz yaptı!..

Öyle değil mi?!..

Haa..Ne dersiniz?

***********

BİR VALİ

 

Adam okumuş bileğinin hakkı ile Vali olmuş!.Son kararname ile de Sakarya valiliğine atanmış!

Ne güzel!.

Atanınca da cemaatten bir grup sarığı ve cübbesi ile takdiri ziyarette bulunmuş!.Makama da ilahiler eşliğinde teşrif buyurmuş!.

Ama sayın valimiz takım elbise ve kravatla cemaat ehlinin ortasında resim karesine girmiş!.

Ee tabi biz doğal olarak sayın valinin de cübbeli,sarıklı olmasını beklerdik!.Bu konuda ayıp etmekle beraber,kendisinden bir özür kıyafeti beklediğimizi söylemek isterim!.Birde makamda cemaatle bir şükür namazı kılmasını beklerdik!.Öyle ya o kadar din-iman ehli ziyaretinize gelecek ve siz hatıra namazı kılmayacaksınız!.Ne vardı yani,makama bir leğen-ibrik getirip abdest alma kolaylığı sağlamak çok mu zordu?.Hele din/iman meselelerine her zamankinden çok ihtiyacımız olduğu şu günde!.

Bu işin bir tarafı!.

Diğer tarafına gelince!.

Bu Vali bunu kendi başına mı yaptı zan ediyorsunuz?!

Siz öyle zan edin!..

Bu yakında göreceklerimize referans ve işarettir!..

İzlemeye devam edin!.

************

Eyvah yine İsrail!

 

Bazen sevmezsiniz ama,taktir edersiniz ve bunu “yiğidi öldür,hakkını inkar etme ”diyerek hakkı teslim edip,meseleyi de içten içe sindirirsiniz!..

Bu adamlar ne zaman ki,kuru gürültü çıkarıp hepimizi tek koro hipnotize ettilerse,mutlaka alttan alta bir şeyleri götürüp ve biz anlayana kadar da iş işten geçmiş oldu!.. Şimdi hepimiz Almanya’ya odaklandık ya!..Onlar bir gecede kanun çıkarıp hazine arazilerini vakıflara peş keş çektiler bile!.Bu arazilere kuran kursu,cami ve benzeri adı altında birileri konacak!.Üstelik bir de madde eklediler ”bu satışlar sorgulanmayacak ve bu konuda kamu bilgilendirilmeyecek!” Anladınız değil mi?!Tövbe ki,anladınızsa!.

Birileri bize akşama kadar Atatürk satarak keseyi doldurmaya çalışsın,birileri de sessiz sedasız malı götürsün!..

Ey..Muhalefet neredesiniz?!.Hadi çıkın itiraz edin!..Daha önceleri de demiştim!.Etmezsiniz,edemezsiniz!..Ettiğiniz anda külli kafir olursunuz!.Çünkü oraya medrese ve cami yapılacak!!..Siz böyle üç oy peşinde koşarken,memlekette neler olmadı ki?!

Ülkede rejim değişti rejim!..Hani değişse de bana çok lazım değil ama,lazım olanlar yırtındığı için söylüyorum!..

Bankalar,madenler haraç mezat satıldı ve siz hala uyuyun!..Tüm sahillerde Araplar cirit atıyor!.Peşkeş çekilen ve yağmalanan doğal alanlardan haberiniz yok anlaşılan!..

Reis,ne zaman “ey İsrail” dediyse,mutlaka İşte bir bit yeniği vardır!.Yoksa öyle İsrail’e karşı olduğu falan yok!.Bunun en iyi kanıtı “Mavi Marmara’dır.”

Ne bileyim bu aralar yine İsrail’e sardı!.

Umarım sırtımızda kalan son örtüye bir şey olmaz!..

***********

Boykot edilecek miş!

 

"Boykot edin yabancı malları" diyorlar!.En başta da İsrail mallarını!.

Şimdi düşünün biz boykot etmeden onlar bize verdiklerini geri çekiyorlar!..Tüm temizlik ve deterjanlar İsrail men şeyli,ham madde de onlardan!..

Ee..

Ne olacak demeyin?

Tekrar bit ve pire ile yollarımız kesişebilir!.Hani bizim nesil üç aşağı beş yukarı bitle haşır neşir olmuştur,ya yeni nesil?..O incecik teni nasıl dayanacak? Onları ber taraf edelim diye üretilen ilaçlarda yabancılardan!.Tek çare ince dişli çimşir tarak!.Sirke temizlemeye bire bir!.

Bence bir tarafa not edin!.

Hala araba ürettiğimiz falan yok!.Altımızdan çeker götürürlerse inanın binecek eşeğimiz kalmadı!.Et fiyatları malum!.Kime sorsan yediği ette anlamsız bir tattan bahis ediyor..Acaba?!.

Tüm iletişim araçları yabancı!.Düşünün elinizden alıp gittiler!..Ne yapacağız?.Vallahi tepeden tepeye ateş yakıp işaretlemekten başka seçeneğimiz kalmaz!..Davul tokmağı kıymete biner,çünkü tarihte ki en büyük icadımız o!..Ayrıca keçi postuna ferman yazmak gibi geçmişe hasret bir yanımız var,at terkisini kıçının altına alıp,yollara düşen tatarlarımız olur,fena mı?!.

Uçağımız zaten yok!.Devlet erkanı dış ziyaretleri artık deve katarları ile yapar ve bu ara tamda "cuk" oturur,üstelik sidiği şifa iken!..

Daha çok şey var elimizden alacakları!.Burada yazmakla bir yere sığdıramayız!.Kısacası onlar mallarını çekerken,biz mal mal bakmayacağız!..

Derhal içeride yeni düzenlemelere gideceğiz!.

Falaka,recm,kırbaç gibi çok özlediğimiz uygulamaları adaletin hizmetine sunacağız!.

Artık kime denk gelirse!..Altta kalanın canı çıksın!.

Kılıç kalkanlarımız olacak!.Mehter Marşı eşliğinde yeri göğü inleteceğiz!.Biz burdan nara atarken elin Gavuru tir tir titreyecek!.

Birde öyle bir,iki çocuk diyerek uçkurun ucunu bağlamak yok!.Beş,on Allah ne verdiyse!..

Vallahi olsun!..Çok istiyorum!.En azından deterjan suyu ve egzoz gazıyla kirlettiğimiz doğada tüm canlılar rahat eder!..Börtü ,böcek,kuş,sinek..!

Hadi boykot edin ne duruyorsunuz?. 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.