ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

 

 

    CHP Ülke genelinde olduğu gibi Malatya da da kongreler sürecine girdi. Ancak bazı illerde il kongreleri yapılmaya başlanmasına rağmen halen Malatya da ilçe başkanlık seçimleri delege seçimlerini bitirdi ama ilçe kongrelerine daha başlamadı başlayamadı.

     Aslın da partinin emektarları tabanı ne oluyor? birileri tarafında başka filimler mi yapılıyor? diye de sormuyor değil. Aslında Halen sormaya devam ediyorlar.

 İlçe seçimleri Neden başlamadı ya da başlayamadı?

   Partili vatandaşlar Yeşilyurt ilçe başkanının delege seçimlerini bitirdikten sonra altı boşaltılarak düşürülmesini kınarken bu işin altında bir çapanoğlu var da diyorlar.

     Bir partili “Ağabey bunların asıl amaçları partiyi büyütmek demokratik kongreler yapmak filan değil. Birisi sürekli vekil olmak biriside il başkanı olmak olabilmek için her türlü entrikaları yapıyorlar. Bu kafa hep partide hâkim olduğu için de biz bir adım ileri gidemediğimiz gibi hep oy kaybederek geriye gidiyoruz” diyerekten dert yanıyor

     Siyaset demek o ülkede iktidar olmak ve ülkeyi yönetmek demektir yani iktidara talip olmak demektir.

Sol ve sosyal demokrat iktidarının başa gelerek ülkeyi yönetmesi demektir.

Sol sosyal demokrat iktidar demek emeğe saygı insan haklarına saygı, düşünce ve ifade özgürlüğüne saygı demektir kısaca demokrasi barış ve özgürlüklerin yaşatılması demektir. Tüm halkların kardeşliğini sağlamak demektir..

Son on beş yıldır hele hele son altı yıldır bunlarla ilgili bir çalışma söylem bu başkan ve yöneticilerden hatta genel başkan yardımcısından duydunuz gördünüz mü?

Şu an ki yönetim ve yöneticilerin ülkede iktidar olmak şu günkü uygulanan faşizan baskılara karşı durmak onları bertaraf etmek diye bir dertleri yok tek dertleri parti içinde alavere dalavere ile iktidar olmak.

Şu gün itibarı ile CHP il binasına yöneticilerde dâhil kimse gitmiyor.

Şu an itibarı ile 14 – 15. Yedeklerle yönetimlerini zor topluyorlar bazen de toplayamıyorlar.

Sadece ilçe yönetimlerinde ki kişileri yönetimlerde isimleri olup cisimleri olmayanlar telefonla aranıp çağırarak istifa ettiriyorlar.

Ya da istifalar sonucunda düşürülen başkanın yerine adam atamalar sırasında yine telefonlar çalışıyor kişiler çağrılıyor ve işlemler öyle yürüyor muş. O atamalarda da kaç imza var Allah bilsin.

Düşürülen Ahmet Küçükşahin kendisine yapılan anti demokratik uygulamadan sonra bu kez il başkanlığına aday olmuş ve adaylığını doğal olarak partide CHP il binasında Basın Toplantısı İle Açıklamak İstiyor Ancak İl Başkanlık Makamında Oturan Şahıs Buna Müsaade Etmiyor Ve Bu Şahıs Açıklamalar Yaparak İnsanları Partiye Çağırıyor. Bu iki yüzlülük riyakârlık hatta partiye ihanet değil de nedir?   

Bakın Son günde Birileri kongreler sürecinde akılları karıştıracak açıklamalar yapıyor. Açıklamayı okuduğumuz zaman görüyoruz ki Tam bir metal yorgun ifadeleri.

Aslında metal yorgunlukta değil ayakta duracak takatinin bile kalmadığının bu nedenle sağa sola iş koyarak ayakta kalmanın göstergesi de diyebiliriz.

Kelimeleri de söylemek istediklerini de oldubitti doğru dürüst ifade edemeyen bir şahıs.

Çaycı da olurum diyen şahsiyete diyorum ki sen önce adam ol. Önce Adam olmak lazım ki sonra yüklenilen yükletilen görevi layıkıyla yapa bilesin de ondan sonra sana çaycılığı vereler. Bu kafayla bu gidişatla bu düşünceyle çaycı olsan çayı dökersin yerine ulaştıramazsın.

 Yaklaşık 6 yıldır icazetle getirildiği il başkanlığını yapmaya çalışan kişi getirildiği ilk seçimden itibaren CHP nin yaklaşık 90 bin olan oyunu tüm seçimlerde eriterek 60 bin küsura düşürmüş tür. Gerçekten çaycı olması bile tartışılması gereken kişiyi il başkanlığına getirenler bu günde tekrar yeniden aralık ayında yapılacak il seçiminde getirmek isteyenler utanıyor sıkılıyor mu bilmem.

Türkiye çok kötü bir süreçten geçiyor dolayısıyla çok kötü günler yasıyor. Çok kötü günler bizi bekliyor.

O nedenle ülkemizin geleceği çocuklarımızın torunlarımızın geleceği için örgütlenme birleşme bütünleşme adına CHP çok önemli bir kurum. Ülkemizin ilelebet yaşaması yaşatılması için demokrasiden Cumhuriyetten yana olan herkes ama herkes bir bütün olma birlikte olma zamanıdır. Halkların kardeşliği sağlanmalı iri ve diri olmak durumundayız. Bunu yapacak olan bu birlikteliği sağlayacak olan siyasettir. CHP de bu anlamda çok önemli bir kurum ve siyaseten önemli bir kuruluştur.

Ancak özellikle şu an görevde olan Malatya CHP IL örgütü metal değil tamamen bitmiş tükenmiş ve mutlaka değişmesi değiştirilmesi gerekmektedir. Malatya da mutlaka bir değişim olmalıdır.

Bir partinin il başkanı olmak o partiyi iktidara taşıyan lokomotifi olmak demektir. İl başkanı demek genel başkanı Malatya da temsil eden demek.

Gel görkü son on beş yıldır Malatya da il başkanı olanlar toplayıcı bütünleştirici birleştirici olmayıp ayni partide her zaman ayrıştırıcı olmuşlar. Dikkat edilir seçim sonuçları incelendiğinde görünen o ki alınan oylar bunun ispati olmuş.

O nedenle il başkanı seçilirken dikkat etmek ehliyetli liyakatli bilgili birikimli zamanı ve maddi imkânları iyi olan birilerini seçmek lazım ki lokomotif olsun partiyi iktidara taşısın.

Yoksa Sadece birilerinin izniyle icazeti ile seçilerek onun dilediği istediği şekilde konuşanlar konuşmak zorunda olanlar ve sadece parti içi iktidar sevdasında olanlar bu partiyi asla iktidara taşıyan lokomotif olamazlar. Çünkü bu gibi ne idüğü belli olmayan insanların tek bir dertleri var oda parti içi iktidar olmak ve kişilikler ini bulmak(tabii varsa. )

Malatya CHP il başkan ve yöneticileri sevilen toplum içerisinde yeri ve tanınmışlığı olan demokrasiden taviz vermeyecek olan demokratik laik çağdaş hukuk devleti ideolojisini benimseyen mücadelesini verecek olan yeni bir yönetim olmalı oluşturulmalı.

Böyle nitelikli başkan ve yönetimde oluşan heyet halkın içine girerek halkla birlikte hareket ederek 2019 seçimlerine daha sağlıklı ve daha fazla oy alarak başkanlık sisteminin tek adamlık dönemin başlamasına en büyük engeli koyar ve ülkenin kaderini demokratikleşmesi adına değiştirme noktasında olurlar.

Şu gün itibarı ile önemli olan Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerine inanın başkan adayı bulamıyorlar. Daha doğrusu biatçı aday bulamıyorlar. Bu işleri yapacak bilgili becerikli birikimli adamların tümünü küstürdüler ihraç ettiler düşürdüler ortada bu işileri layıkıyla yapacak adam kalmadı. Köşede bucakta ben varım diyenleri de şimdiden “ hayır ondan olmaz “ diyorlar

Kısaca Böyle hayal perest hayali ve şov içerikli günü kurtaramaya çalışılan açıklamalarla doğru dürüst halkın nabzını tutan tutmayı bilen bir siyaset yapılamayacağı ortada.

Birilerinin icazeti ile bir yere gelen ve icazet aldığı yere hizmet ederek asil isini yapmayan yapamayanların şovuna çok fazla itibar etmeyin etmeyelim.

6 yıldır ne yaptılar kaç seçim yaşadılar kaç oy kazandılar aslında kaç oy kaybettiler hepsi ortada.

Adamda bir kere utanma olsa az da olsa düşünce olsa ben beceremedim beceremiyorum der ve çekilir kenara.

Şu an da ki il başkanını sevip sevmemek söz konusu olmadan ben şahsen birazda acıyorum. Özellikle babasına da çok kızıyorum çünkü oğluna çok fazla iyilik etmiyor tam aksine kötülük ediyor. Bu adam ebedi bu işte kalmaz kalamaz. Bir gün mutlaka bırakır ya da bıraktırırlar. Var sayalım Aralık ayında yapılan kongrede şu an ki il başkanı kazanamadı ve bu işten ayrıldı. Ne olacak bu adamın hali? Baba olarak bunu düşünüyor mu? Merak ediyorum. Adamın işi yok gücü yok.

Bu parti iktidar olmak istiyorsa Malatya da oyunu yine yüz binlerin üzerine çıkarmak istiyorsa Bu gün Malatya da CHP örgütünde ve aslına bakarsanız 81 ilde mutlaka bir yenilenmeye değişime ihtiyaç var. Bu kesinlikle kaçınılmaz.

Bu partiye çok uzun yıllar demokrasi ve özgürlükler barış ve Cumhuriyet adına hizmet vermiş şimdi de ülkesini çok seven bir vatandaş olarak benden söylemesi gerisi size kalmıştır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.