ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

 

 

    Geçen günlerde Salıyı Çarşambaya bağlayan gece tahminen saat 01 den sonra Malatya’mızın çok güzide bir mahallesi olan ve çoğunlukla Alevi ve Kürt vatandaşlarımızın ikamet ettiği yaşadığı Cemal Gürsel Mahallesinin iki sokağına biri ya da birileri girerek bir tanesi alevi dedesi olmak üzere 13 tane evin kapısına ya da duvarlarına kırmızı boyalarla ( x ) işaretleri yapmış ya da piyonlarına yaptırmışlar.

Bizler bu işaretleri biliyor ve tanıyoruz..

   Bu işaretler bir zamanlar şu günlerde yıl dönümünü anacağımız Maraş ta resmi rakamlara göre 120 gayri resmi olarak ta daha fazla insanımızın katledildiği zamanları unutmadık unutmayacağız.

Bu işaretler Gaziantep te, Adıyaman da Çorum da Gazi de hep gösterildi ve hep akabinde katliamlar yaşandı.

    Şu günlerde Malatya da bunu yapan yaptıran provokatörler görünen o ki yine iş başı yapmak yine kandan beslenmek katliamlara girişmek istiyor ve yine görünen o ki çok uzun yıllardır sakin ve huzurlu yaşamaya çalışan Malatya halkını huzursuz yapmak huzurunu bozmak için iş arıyorlar.

Bu uygulamaların sorumlusu Alevi düşmanı, gerici, şeraitçi, ırkçı faşist, aşağılık ırkçı zihniyetin taa kendisidir.

   Kim olursalar olsunlar ne kadar iş ararsalar arasınlar ne kadar üreceklerse ürüsünler şunu iyi bilsinler ki ısırmadıkları sürece bu toplum sağduyulu olacak ve Malatya halkının huzurunu hukukunu bozmayacak bozdurmayacak.

Aleviler ve Kürtler bu ülkenin kadim vatandaşıdır öyle de kalacaklardır.

    Aleviler,  Kürtler ve Sünniler artık bu ülkede et le kemik olmuş birbirleri ile kaynaşmış aynı ülkenin Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşları olarak yaşamakta yaşamaya ilelebet devam edeceklerdir bundan kimsenin şüphesi olmasın.

    Duyarlı kamuoyunun ve bizlerin basının emniyetin güvenlik güçlerinin yapması gereken bu olayı basit sıradan bir olaymış gibi gösterilmesine savsaklanmasına izin vermeden bütün gücümüzle bu provokatörlerin üzerine gitmek ve bu pislikleri ortaya çıkararak hukuka teslim ederek temizlemektir.

    Düşünün ki Yaşadığımız evlerin kapıları işaretleniyor,  her türlü baskının yanında üzerimizde katliam provaları yapılmaya çalışılmaktadır. Allah aşkına bunun adını ne koyacağız ve nasıl anlatacağız.

    Malatya Emniyet başta olmak üzere bazı etkili ve yetkili yerler kurumlar hep mağdur olan mağdur edilen Alevilerden ve Kürtlerden sağduyu beklemektedir.

    Gerçekten bir kez beş kez olsa evet sağduyulu olun deriz denebilir ancak bu tür şerefsizce yapılan hain saldırı hazırlıkları ya da sonucunda yapılan saldırılar bir beş on değil ki taa kerbeladan bu yana bu tür şerefsizlikler oluyor provokatörler cirit atıyor ama bunu yapanlar ne hikmetse yakalanmıyor yakalanamıyor.

     Bütün bunlara rağmen bu mağdur kesim vatanını halkını seven canlar sağduyulu oluyorlar olmalılar ama birileri de artık bu soysuzluğa dur demeli diyebilmeli.

     Özellikle 15 temmuz darbe girişiminden sonra OHAL ve KHK uygulamaları ile ülkede yaşayan çok büyük oran da Alevilerin ve Kürtlerin Temel hak ve hürriyetlerin askıya alındığı hak aramanın suç sayıldığı hukukun işlemediği, sokaklarda patlayan bombaların, meydanlarda linç çetelerinin, medyada muhalif gazete ve televizyonların durdurulduğu baskı ve şiddetin hüküm sürdüğü bir korku düzenini yaşar hale geldik. Kısacası bu iktidarın Türkiye’yi getirdikleri nokta darbe ile olağanüstü hal arasında sıkıştırılmış benden senden mantığının uygulayıcılığından kaynaklanan benden olmayanların yandığı hatta yaşam hakkı bile kalmadığı bir ülkenin karanlığından yaşıyoruz.

    Ne yazık ki ülkemizde farklı kimliklere ve inanışlara saygı duyma, kardeşçe bir arada yaşama hakkı kalmamış yok edilmiştir halen de yok edilmektedir ve bir söylemden öteye gidememiştir.

Şu günlerde Malatya da yaşananlar işte bu anlayışın tezahürüdür.

     Bizler için oluşan ya da oluşturmak istenilen bir gerginlik ortamından ülkeyi yöneten siyasi iktidar ve yöneticiler birinci dereceden sorumludur.

     Hiç bir zaman unutulmamalıdır ki,  Alevilere, ne kadar baskı olursa olsun, ne kadar zulüm olursa olsun, onlar hiç bir şekilde boyun eğmedi eğmezde. Aleviler her zaman barıştan özgürlükten yani demokrasiden yana olmuştur olmaya da devam edecektir.

     Kerbeladan bu yana bu güne kadar katliamlarla karşı karşıya kalmış yerinden yurdundan olmuş ama ilkelerinden düşüncesinden şerefinden inancından hiçbir zaman taviz vermemiş hep dik durmuştur

Tarih boyunca yapılan zulümler, katliamlar Alevileri yolundan döndürmeye yetmedi, bundan sonra da yetmeyecektir

    Aleviler 72 millete aynı nazarda bakan, insanı yüce değer kabul edip ’’ Benim kabem insandır “diyen İnsanı en büyük değer gören kabul eden bir inancın kültürün ve öğretinin sonucudur.

    İnsanı insan olduğu için seven ancak insan kılığında dolaşan provokatörleri de katil ve katliamcıları her türlü haksız hukuksuz işleri yapanları insan haklarını ihlal edenleri barışı bozan özgürlükleri kısıtlayan ya da yok edenleri kadın ve çocuklara karşı taciz ve tecavüzlerde bulunanları da hiçbir şekilde kabul etmeyen onları da insan sınıfına koymayan emeğe ve her türlü inanca ve rengi dili dini ne olursa olsun bütün halklara saygı duyan bir anlayıştır Alevilik.

Alevilik özveridir sağduyudur hukuka saygıdır.

Alevilik her türlü şiddete baskıya zulüme karşı direnmektir.

     Netice olarak şu günlerde Malatya da yapılmak istenen provokatif eylemler kapılara konulan işaretler Malatya da yaşayan Alevi ve Kürt vatandaşlarımızı haddinden fazla rahatsız huzursuz etmiştir.

      Ancak hem faili belli olmadığı için suskun kalınmış hem de ülkede Malatya da barışı ve özgürlükleri inşa etmek istediklerinden dolayı bu çirkin olayı sadece basın açıklamaları ile şiddetle ve nefretle kınamışlardır. Tam da burada sağduyulu hareket ederek hiçbir taşkınlığa ve kötü eyleme müsaade etmemişlerdir.

    Bütün bunlara rağmen Aleviler bu kişiliği kimliği belli olmayan ne idüğü belirsiz yaratıklar şayet Devletin güvenlik güçlerince ortaya çıkarılır hukuka teslim edilirlerse söyleyecek iki sözleri bir gün mutlaka olacaktır.

    İnançları, felsefeleri, yaşama biçimleri sürekli birileri tarafında bir kalıba oturtulan, biz Aleviler, başkalarının inançlarına uymak zorunda değiliz. Aleviler Aleviliğin ne olduğunu çok iyi biliyor ve inanıyorlar. Dışardan kimse bir aleviye Alevilik öğretmeye kalkmamalı şayet bir şey yapmak istiyorsa Alevileri alevi olarak kabul ederek onun yasal haklarını vermek için verdirmek için çaba sarf etmeli

    Biz kendin kültürümüzü, kendi inancımızı yaşayacağız bu topraklarda bizler savaşı değil, barışı inşa etmeye çalışacağız, ancak üzerimize gelen bu tepkilere de doğal olarak kendimizi inancımızı korumak adına kayıtsız kalmayacağız.

    Temennimiz bu işin bu karanlık güçlerin bir an önce bulunması aydınlanmasıdır. Malatya emniyeti bu güce ve yeteneğe sahiptir. Sayın Emniyet müdürümüz bu bilgi birikimine sahiptir diye düşünüyorum.

    Devletin güvenlik güçleri bu provokatörleri gerçek anlamda bulmak için çaba sarf eder çalışırlarsa ben inanıyorum ki en kısa zaman da bu iş çorap söküğü gibi sökülecek ve bütün gizli kapaklı meçhul olan her şey ortaya saçılacaktır. Karanlık olan bütün olaylar aydınlanacak ve ülkemiz bir nebzede olsa aydınlığa kavuşacaktır.

     Şimdilik bu alçak provokatörler aradıkları işi bulamamışlardır. MHP ve Malatya büyükşehir belediye başkanlarımız olayı sahiplenmiş hatta Sayın Ahmet Çakır Malatya’nın şehri emin olarak “ Buralara atılan çarpılar hepimize atılmıştır “ diyerek mahalle halkının yüreğine soğuk su serpmiştir. Aynı şekilde MHP il başkanı ve bir milletvekili de olay yerine giderek mahalle halkının yanında olduklarını belirtmişlerdir.

    Bunlar gerçekten olması gereken barışı tesis edecek yaklaşımlar ve anlayışlardır. O nedenle olaya duyarlı olan resmi sivil herkese teşekkür etmek gerekir.

     Son olarak diliyor temenni ediyorum ki bu çirkin ve haince yapılan şerefsizce düşünülen olay en ksa zaman da aydınlanır ve suçlu cezasını çeker Malatya haklıda bu illetten hiçbir zarar görmeden barış içerisinde birlikte beraberce yaşamaya devam eder o iş arayanlarında hevesleri kursaklarında kalır

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.