ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

 

 

CHP Tüm Türkiye de kongreler sürecine girdi ve süreç çok sağlıksız bir şekilde devam ediyor.

    Çok sağlıksız diyorum çünkü öncelikle Malatya da ki ilçe kongrelerini takip ederken Türkiye genelin de de eski gençlik kolları başkanlar gurubumuzda ki yoldaşlarımızla yaptığımız görüşmelerden bütün illerde çok bariz anti demokratik yollarla kongrelerin yapıldığını duyuyor ve görüyoruz.

     Malatya CHP zaten başlı başına bir sorun süreçte de sorun süreç dışında da sorun yıllardır da sorun. Bu da zaten şu an il başkanı olan zatı muhteremin seçildiği ve görev yaptığı altı yıllık süreçte yapılan seçimlerde ki seçim sonuçlarından da anlaşılmıyor mu?

   Tabii mevcut il başkanı yalnız tek başına bu olumsuzlukları yaratmaya gücü yetmez onun destek aldığı ağababası ağbabası da arkadan destek vererek ne yazık ki bu olumsuz talihsiz süreci bu güne kadar getirdiler.

    Ne yazık ki aynı bu ikili Malatya da CHP oylarını 90 binden 53 binlere düşürmekle kalmayıp parti içerisinde yaptıkları ilgisiz alakasız tavırlarla aynı bu gün AKP iktidarının Türkiye de uyguladığı gibi benden olanlar benden olmayanlar ayırımcılıklarla partide aklı başında düşünen siyaset üreten demokrasiden ve hak hukuk adalet diyen diyebilecek olanları hep ya ihraç ederek ya da bir şekilde küstürerek partiden ayrılmalarına sebep oldular.

AKP ayrıştırdığı muhalefeti ceza evine postaladı bunlarda partinin içini boşaltarak yakında partiyi baraj altına postalattıracaklar.

    Örneğin ne yazık ki bu gün Yeşilyurt gibi CHP nin en çok oy aldıkları ilçeye fetö avukatlığı yaptığı iddia edilen ve öyle zannediyorum ki hiçbir Malatya CHP örgütünde ki yöneticilerin bile tanımadığı bir şahsı ilçe başkanlığına aday gösteriyorlar.  Kimdir necidir ne zaman CHP li olmuş bu partiye ne kadar hizmet etmiştir bilen varsa bize de anlatırlarsa bizde bu zatı muhteremi! Tanımış oluruz.

    Başlıkta da söylediğim gibi bu gün il başkanlığı makamını meşgul eden ve ona destek vererek ayakta tutan şahıslar bu partiye en büyük zararları görevde olan insanların altlarını boşaltarak görevde düşürmeleridir.

    Yıllar önce şimdiki vekil o zaman ki il başkanı Celal Berktaşın yönetiminde bulunan birçok insanı istifa ettirmiş görevden başkanlıktan düşürmüştür. Aynı şahıs o zaman vekil olan merhum Mevlit Aslanoğlunun buradan gitmesi ve sıranın kendisine gelmesi için aylarca her türlü anti demokratik uygulamaları hayata geçirmiş ve adam cağız Malatya dan giderken göz yaşları ile gitmiş daha sonra da ben öyle zannediyorum ki o dert ile kanser olmuş ve hakkın rahmetine kavuşmuştur.

    Aynı vatandaş ilk milletvekili olmadan önce hile ile düşürdüğü başkanın yerine il başkanı olarak seçilmiş ve akabinde ilk seçimde il başkanlığını bırakarak milletvekili adayı olmuştur.

   Boşalan il başkanlığına hayatta hiçbir şekilde bu makamı düşünmeyen bilgi birikimi anlamında eksik tarafları olan ancak partiyi canından çok seven Hüseyin Baştürk ü il başkanı seçtirmiştir yanına da başta merkez ilçe olmak üzere diğer birkaç ilçe başkanlarını alarak Ankara’ya tezgâhı kurmuştur.

Amaç genel merkeze karşı güçlü olduğu imajını vererek liste başı olmaktır.

    Aynen de öyle olmuş İl başkanı merkez ilçe başkanı ve diğer başkanlar günlerce Şahısla günlerce lüks otellerde kalarak görevlerini hiçbir art niyetsiz olarak yapmışlardır. Onlar art niyetli değildi ancak esas başrolde ki hedefine ulaşmıştı.

    Bir müddet sonra işi biten şahıs la az da olsa etrs düşen şahsın kaprislerini ve hegomanyasını kabul etmeyen Hüseyin Baştürk te aforoz edilmiş ve o da aynı Celal başkan gibi altı boşaltılarak yönetimden düşürülmüştür. O da kısa bir süre sonra rahatsızlandı ve o da kanser oldu hayatını kaybetti. Bu tezgâhın içerisinde şimdi ki il başkanı ve bazı yöneticilerde vardı.

     Geldik son aylara ve kongre sürecine Ankara da ki şahıs parti hâkimiyetini kaybetmemek için il başkanı da o makamı bırakmamak için yoğun bir çalışma ve kulisler yaptılar yapıyorlar.

Kongrelerin yani il başkanı olmanın yolu en fazla delegesi olan Yeşilyurt ve Battalgazi de seçimleri kazanarak her ikisinde yaklaşık olarak 180 delegeye hâkim olmakta geçmekte olduğunu bildikleri için ilk olarak Çok önceden Battalgazi yi bir şekilde küstürdüler adam bırakıp gitti oraya da hiç bilinmeyen tanınmayan bir kişi atadılar delegeler nasıl yapıldı belli değil dolayısıyla 75 delegeyi yazmakta Ankara da ki şahısla diğerine düştü. Kaldı Yeşilyurt ilçesi Ahmet Şahinkaya asker kökenli 4 yıl Ergenekon balyoz davalarında yatmış vatanını bayrağını seven bir Türk vatandaşı.

    Amacı bu ülkede haksızlıklara hukuksuzluklara karşı mücadele etmek. Bu başkanı özellikle delege seçimleri sırasında yönetimde ki birkaç kişi ile masada ya da başka şekilde delege yazmak için çok sıkıştırdılar o da hayır diyince delege seçimleri bitti ancak Yeşilyurt ilçe kongresine adamı yetiştirmediler onun da altını boşalttılar o da düştü. Yerine aynı gün kendilerine baston olacak birini atadılar ve kongreyi o yapacak ancak 105 tane il delegesini Ankara da ki şahısla hem partinin oylarını hem de seçilmiş adamları altını boşaltarak düşüren İl başkanı ve yanında ki zübükler yazacaklar.

Önümüzde ki Cumartesi Pazar Yeşilyurt ve Battalgazi ilçe seçimleri var dananın kuyruğu o günlerin sonunda kopacak.

Sıra gelecek il başkanlığı adayına, zaten asıl zurnanın zırt dediği yerde burası.

Ankara da ki vatandaşa bazı alternatifler sunulduğunda hemen tepki veriyor o olmaz o biri de olmaz.

Neden olmaz denildiğinde Yahu ben buna ( mevcut olana) her dakika kızıyorum bağırıyorum sövüyorum ses çıkarmıyor. Diğerlerine ben bunu yapamam diyor

Tahmin ediyorum şimdi Ankara da ki vatandaşın nasıl bir il başkanı aradığını partinin değil kendisinin söz konusu olduğunu  duydunuz ve anladınız

 

    Bütün bunları niye neden yazıyorum. CHP içinde ne yaparsa yapsın o partinin üyesi bile değilim ancak ülke şu günlerde çok zor günler yaşıyor. Orta doğuda oluk oluk kan aktı halen akıyor yârin Türkiye’nin bunun içerisinde olmayacağının garantisi yok. İktidar ZARRAB ın peşine düşmüş çocuklarının paralarını vergisiz aklamaya çalışıyor şu günlerde deliller dekontlar havada uçuşuyor biri gerçek diyor diğeri hemen anında nereden buldu nereden inceldilerse sahte ve yalan diyor.

Genel olarak baktığımızda  hak yok hukuk yok adalet hiç yok.

    Peki bu kötü gidişata dur diyecek diyebilecek güçlü alternatif bir siyasi var mı? Şu gün itibarı ile her ne kadar HDP iyi bir alternatifti muhalefetti ancak iktidar onu aynı Bu günkü Malatya da ki CHP yöneticileri gibi altını oydular üstünü aldılar ve eski gücü yoksa da ancak ayakta duruyorlar. O zaman alternatif CHP kalıyor. Ancak bu günkü genel merkez ve bu günkü Malatya il örgütü gibi örgütlerle bu mücadele verilmez.

    Bu örgütün bu genel merkezin yenilenmesi ilkeli kararlı eşit yurttaşlık temelinde emeğe saygılı ideolojik bir alternatife ihtiyaç var ve bunlara dayalı bir CHP yi oluşturmak varken ne yazık ki bu gün Malatya da yapılan kongre sürecinde ki her türlü pisliklere olumsuzluklara alavere dalaverelere baktığımızda bunların iktidar olmak gibi hiçbir dertlerinin olmadığını görüyoruz.

     Çünkü yapılan bu tarz seçimler sonucunda ben inanıyorum ki yeni ve büyük ayrışmalar küskünler olacak oluşacak ve bunlar neticede bu partiyi en azında Malatya da barajın altına düşürmede başarılı olacaklar olan da demokrasiden barıştan haktan hukuktan yana olan ve bu uğurda canını ortaya koyanlara olacak neticede bu halka yazık olacak.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.