ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

 

 Malatya ticaret ve sanayi odası ve Ticaret borsası seçimleri çok hızlı bir yarış başlamak üzere iken bir emirle ileri bir tarihe ertelenmişti.

İşte o ileri tarih bu tarih. Yani 1 Nisan.

Bilindiği gibi son TSO nun son zamanlarda ki bütün toplantıları olaylı kavgalı ticaret ve sanayi den çok sen ben kavgaları ile başlıyor ve bitiyordu.

Keşke bu kavgalar tartışmalar Malatya nın ticaretini ve sanayisini büyütmek yüceltmek uluslar arası başarılar elde etmek için yapılsaydı. Ancak ne yazık ki sen ben kavgası ile bu günlere gelindi.

İlk adaylık sırasında üç aday adayı vardı.

Adaylar;

 

1-Hasan Hüseyin ERKOÇ

2-Oğuzhan SADIKOĞLU

3-Namık Şahin

Seçim ertelendikten sonra bir süre duraklama yaşanmış olsa da Hasan Hüseyin Erkoç ve Oğuzhan Sadıkoğlu seçim çalışmalarını yinede yürütmeye devam ettirirken her neden se tam ve net bir açıklama yapmasa da Namık Şahin adaylıktan çekildiğini deklare etti.

Şu günlerde her iki aday harıl harıl seçim çalışmalarını devam ettiriyorlar öyle ki kavuşmak istiyoruz kavuşamayacağımız kadar da hızlı çalışıyorlar.

TSO Seçimleri diğer seçimlerden ayrı bir seçimle yapılıyor. Burada önce meslek kuruluşları kendi temsilcilerini ikişer kişi olarak seçiyor daha sonra o meslek komiteleri kendi aralarında meclis ve oda başkanlığını belirliyorlar.

      Öncelikle şunu belirteyim ki ister gurup ta çıkacak olsun isterse de başkan seçilecek kişiler olsun önce Ahlaklı adı hiçbir kirli işe karışmamış ticaretinde dürüst olmuş alacak vereceklerinde sağlam itibarlı davranmış arandığı zaman herkesle bir şekilde geri dönüşler yaparak görüşmüş kişilikli kimlikli ehliyetli liyakatlı olmalı. Malatya da ki ticaret ve sanayi kurum ve kuruluşlarının saygı duyacağı biri olmalı bu vasıfları yoksa zaten şimdiden kim seçilirse seçilsin uğurlar ola.

 

     Bu anlamda şimdiye kadar benim bildiğim bana ulaşan bilgiler dâhilinde Oğuzhan Sadıkoğlu gurubu birçok sayıda mesleki gurup adayları ile basının önüne çıktı ve yapacakları projeleri anlattı.

      Bu gurupta yarışa katılan bütün meslek gurubunda ki arkadaşlarımız genç ve dinamik görünüyorlardı fiziki anlamda dinçlerdi ancak beyinsel anlamda nasıllar zaman içerisinde bakacağız göreceğiz.

Aslına bakarsanız gönül istiyor ki hangi gurupta hangi meslekte olursa olsun TSO yönetiminde ve meslek komitesinde genç dinamik insanlar görev almalı tabii bunun yanında da ticaret ve sanayi erbabı olmalı.

Bu nedenle bu vasıfta ki bütün sanayiciler ticaret alanında girişimci insanlar yer almak isteyen iş adamlarını ve tacir tüccarları cesaretle ortaya çıkmaya, liyakat, ehliyet ve seviyeli bir yarışa davet ediyorum.

Vatana millete halka ülkemize hayırlar getirecek bir yönetimin iş başına gelmesi temennisiyle Adaylara başarılar diliyorum.

*****************

Y. MALATYA SPOR – FENERBAHÇE MAÇI VE VİP TÜRBÜNÜ

 

     Y.Malatya spor çok büyük başarılar göstererek biraz da şans faktörünü arkasına alarak Türkiye süper lige çıktı.

     Malatya şehir olarak taraftar olarak bu ligi zaten çok ezelden berli hak etmiş hatta uzun süre yaşamış ancak alavere dalavereler sonucunda takımımız yerlerde sürünür duruma gelmişti.

      O dönem çok kötü yönetilmiş başkan ve birkaç yöneticinin kadrine uğrayan Malatya spor düştüğü yerde kalkar dediler ancak takım düştüğü yerde çürümeye başladı yine yüzüne bakmadılar.

Aynı o zihniyet Y.Malatya spora da gelmek yeniden maddi manevi rant elde etmek istediler ancak anladığım kadarı ile Adil Gevrek başkan dik durarak bu tür karanlık işlere ve karanlık düşüncelere pirim de vermedi fırsatta vermedi.

O nedenle de Adil başkanı tebrik ediyorum.

    Malatya yıllardır İnönü stadında bütün maçlarını yapıyordu. Tüm illerde olduğu gibi diyeceğim ancak bizimki o illerden farklı olarak ta yapılsa da birçok eksikliklerine rağmen yeni bir stadımız yapıldı var.

Ancak stat sorumluluğu her ne kadar Büyükşehir belediye başkanlığında olsa da yönetimi tahmin ediyorum Malatya gençlik ve spor müdürlüğü bünyesinde.

Daha dün basında takip ettiğim kadarı ile Stat dan sorumlu bir de müdür var.

Her tarafı bir kenara bırakalım sizin sorumluluğunuz içerisinde olan türbinler ve diğer taraflar tel tel dökülüyor. Hepsini bir kenara o VİP ya da şeref ya da protokol tribünü ne ne demeli? Ey müdür.

Ben 65 yaşındayım on yaşımdan bu yana spor camiasını bilir tanır ve dostlarım var. O Türbine gelen gelmesi gereken bütün değerli insanları ilgili alakalı ve oraya gitmesi gerekenleri de bilir ve tanırım ancak inanın Fener maçında VİP ya da şeref türbin ün e çok dikkatlice beş on kez baktım protokol dışında ki hiç kimseyi tanımadım tanıyamadım.

O türbin atıyorum 300 kişilikse o gün orada 500 kişi var idi. inanın Fenerbahçe maçında hiç görmediğimiz tanımadığımız futbolla ya da spor la ilgisi alakası olmayan belli ki birileri tarafında oralara getirilmiş doldurulmuş vatandaşlar ile doldurulmuş hatta taşırılmıştı.

Bu sorumsuzluğun sorumlusu Kim?

 Bu sorumlu Fındıklı mı yoksa sahanın müdürü mü? Yoksa da o kurumda hiyerarşik çalışma yok mu ki kimse kimseyi dinlemiyor? Malatya nın bu güzel statını bozan bozduran protokolun dışında oraya girenler nasıl ve kimler sayesinde girdiler? Bu rezaletin sorumlularını Malatya halkı olarak bilmek ve tanımak istiyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.