ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

 

 

İlimizde yeni bir siyaset şekli oluşmaya başladı. Bu siyaset; Ülke sorunlarına çözüm üretmeyen, yerel sorunlara hiç değinmeyen ama Ankara’da oturup yerelde meclis üyesine kadar herkese ayar verebilen, sosyal medya ile bu bilgi akışını topluma veya kendi seçmenine kabul ettiren bir zümrenin yeni veya eski adına siyaset denmektedir.

Artık bu siyasetle: yenilenmek, çağa ayak uydurmak, gelişmeleri seçmen ve toplum ile paylaşmak geride kaldı.

Siyasetin günümüzdeki İnanç boyutuna baktığımızda, topluma her gün inanç ve ötekiler diyerek yansıttığın zaman gerisi önemli değil. Yurtta ve dünyada olup biten gelişmeler hem toplumu hem de kamuoyunu ilgilendirmiyor. Seçmen için, ye iç keyfine bak. 3-5 yılda bir seçim olur o günde git oyunu kullan denir. Onlar istediği zaman gidip görevini yerine getireceksin. Malatya siyaseti de bu doğrultuda yoluna devam ediyor. Bu zihniyet değişmedikçe yoluna devam edecektir de.

Ayrıca geçmişten bir anımızı da hatırlatalım…

Her yıl geleneksel olarak yapılan bir milli sporumuz vardır. Bunun adı GÜREŞ SPORUDUR yani pehlivanlıktır. Güreş sporu ağalığıdır. Bazı siyasetçiler ve pehlivanlar kendini göstermek için, karakuçak güreş müsabakalarında meydana fırlayan milli güreşçi başpehlivan havası ve edasıyla ortaya çıkan ve Malatya da chp il teşkilatının tertiplediği 2014 yılında Uğur Mumcu’yu anma etkinliğine katılan pek muhterem zat-i ali böyyük gazeteci cezaevi tutuklusu iken vekillik ikram edilen Mustafa Balbay’ın Çavuşoğlu Mahallesinde bulunan TAŞHORON KİLİSESİ önünde ki anma ve toplantı da, ayrıca Hrant Dink’in evinin önünde yaptığı konuşmalarda dediği gibi ‘artık chp merkez sağ partisi olmak zorundadır’ dediğinde vekil ve il başkanı dahil (zaten chp teşkilat yöneticileri yoktu ama halk olmasına rağmen bu sözü ile Balbay’ın ne demek istediğini hiç kimse anlamadan alkışlayarak) hiç kimseden bir tık sesinin dahi çıkmaması da açıkça göstermektedir ki, bu siyaset böyle giderse sonuçta,bir yerlere gidivermektedir.

Yerelde ve ulusalda vekil listeleri açıklandı. Ankara son anda farkına vardı da, partinin yüz akları yanında bunun gibi zararlı kişileri uzaklaştırmasına özen gösterdi. Gelişmeler iyi olacak.

Sonuç olarak; Ulusal ve Yerel’de yapılan siyasetlerde, inançla vicdan karşı karşıya gelmedikçe başarıya ulaşamayacaktır.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.