ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

 

 

Bilindiği gibi MHP lideri Devlet bahçeli 17 Nisanda ani bir kararla erken seçim istedi ve hatta tarih olarak ta 26 Ağustos tarihinin uygun olacağının da altını çizdi.

Aslına bakarsanız erken seçim artık AKP adına kaçınılmaz olmuştu. Çünkü ülkenin artık ayakta duracak hali kalmamış ekonomi, siyaset sosyal yaşam ve dış ilişkiler allak bullak olmuş toparlamak her geçen gün zorlaşıyor ve ülke bir felakete yuvarlanıyordu.

Bunu bilen ve gören AKP erken seçim diyemiyor ancak çok da aslında istiyordu.

Tabii kendisi demeyince diyemeyence son zamanlarda kanka olduğu MHP liderine bunu söyletti.

Ve ortalık toz duman…. ne oldu? Nasıl oldu falan filan denildi ama boş artık ok yaydan çıkmış seçim çalışmaları bile başlatılmıştı.

Erken seçim de anlaşmışlardı ancak tarihte Reisin değdi oldu ve erken seçim baskın seçime dönüştürülerek 24 Haziran olarak reis tarafında açıklandı ve hiçbir itiraz olmadan onaylandı.

Yazıyı 1 - 06 – 2018 Cuma günü itibarı ile yazıyorum ve seçime 25 gün gibi kısa bir zaman kaldı.

AKP ile MHP öyle görünüyor ki aylar öncesinde haberdar oldukları için ve de Cumhurbaşkanlığında reis üzerinde anlaştıkları için “ Cumhur ittifakı “ çerçevesinde birleştikleri için Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda zorlanmadan seçime bir adım önde başladılar.

Muhalefet erken seçim hatta baskın seçim karşısında uzun süre bocaladı kendine gelemedi.

Önce İyi partİ, Saadet partisi ve demokrat parti ile “ Millet ittifakı “ adı altında bir ittifak kurdular ve burada meclis milletvekili çalışmalarında birleştiler ancak Cumhurbaşkanlığı olayında birleşemediler ve her parti kendi adayı ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerine girme kararı aldı.

İyi partinin adayı taa baştan belli idi genel başkanları Meral Akşener.

Saadet partisinde de doğal olarak genel başkan Temel Karamollaoğlu oldu

Ancak CHP bu konuda kararsız kaldı sağda ya da merkez sağda bir takım isimler ortaya atıldı ancak ikinci bir Ekmelettin vakası yaşanmadan Yalova Milletvekili Muharrem İncede karar kılındı.

Korktukları için hiçbir ittifaka çağrılmayan yanlarına bile yaklaşılmayan HDP de ise halen Edirne ceza evinde tutsak olan eski eş genel başkan Selahhattin Demirtaş Cumhurbaşkanı adayı gösterildi.

Sıra milletvekili aday tespit etmeye gelmişti.

CHP Cumhurbaşkanı ararken AKP sözde aslında anlamı olmasa da tahammül yoklamaları yapıyor ve adaylarını sözde demokratik bir şekilde belirliyordu.

Şimdi ben Malatya da milletvekili çıkarma noktasında olan ve ihtimaller çerçevesinde ki sıraları yazacağım diğerleri zaten diğerleridir.

Malatya da AKP ne yanılmıyorsam 72 kişi aday adayı olarak müracaat etmişti. Bunların birçoğu zaten listeye giremeyeceğini aday gösterilmeyeceğini biliyordu ve bile bile ilerde ne olurum ne yaparım iktidarın nimetlerinde nasıl faydalanırım hesabını yapanlar bir hayli vardı.

Netice; Hiç de sürpriz değildi

1- Bülent Tüfenkçi ( Bakan )  2- Öznur Çalık( Gen Bşk yard ) 3 – Ahmet Çakır ( eski büyük Şehir Belediye bşk ) 4- Hakan Kahtalı ( eski il başkanı ) 5 - Selahattin Barış Palandöken (???) 6 - Vahit Atalan(???)

Şimdi hepimiz herkes dikkatle listeye bakalım Tüfenkçi 2. Kez gidecek geçen dönem 5. Sırada sancılı idi şimdi banko.  bakanlık yapmış bir şahsiyet neden diğer sıralar değil de 1. Sıra

İkinci sırada Öznur Çalık Hanım 4. Kez vekil olacak garanti yer 11 yıldır mecliste gençlerin ve siyasetin önünü açsa daha iyi değil mi?

Üçüncü sıra 7 yıldır Malatya da belediye başkanlığı yapmış ve bırakarak vekilliğin 3. Sırasını garantiyi almış.

Dördüncü sırada yine il başkanlığı yaparken istifa ederek vekilliği tercih etmiş.

Ve diğer tanınmayan şahsen benim tanımadığım vatandaşlar.

Şimdi ilk dörde sormak lazım dün genel başkanınız Malatya da 6 da 6 yapacak mıyız? dedi ve orada bulunanlar hep birlikte sizlerde dâhil “ evet “ dediniz.

Madem öyle olacaksa neden niçin büyük torpiller ya da makam mevkiinizi kullanarak ilk sıralara garanti yerlere yerleştiniz. Madem kendinize güveniyorsunuz madem bunca yıl çeşitli etkili yerlerde görev yapmışsınız o zaman alttan yukarı doğru yazılsaydınız derim.

Malatya da her seçimde küçülen küçültülen oy bazında da sözüm ona ikinci büyük partisi (%13 ile 14 arası oya düşerek ) Aday belirleme tam bir karmaşa.

Bir dönem eski bir genel başkan zamanında bazı yardımcılarının para ile aday belirlediği pis dedikoduları ayyuka çıkmıştı. Bu dönem de aynı pis dedikodular ve pis kokular ortalığa yayılmış artık koklayanların burnunun direği kırılmakta.

Bu süreçte Malatya da CHP uzun süre aday adayı bulmakta zorluk çekiyordu ancak aday bildirme süresi de yaklaşmaktaydı. Başta yöneticiler ve zor durumda kalan genel başkan yardımcılığı kimliğini taşıyan ancak bunun sorumluluğunu hiçbir zaman hak etmeyen taşımayan vekil acilen telefon irtibatına başlayarak bazı insanları aday adayı olmaya ikna etmeye başlıyorlar.

Nasıl ikna ediyorlar önce müracaat parasını ödemeyi taahhüt ediyorlar bazılarının kini ödemiş gibi mi gösteriyorlar ya da ödüyorlar mı bilemem ve 17 – 18 aday adayı bir şekilde bulunuyor.

CHP her ne kadar 70 li yıllarda Malatya da çok oy alıyor olsa da özellikle 2007 seçimleri de dâhil 11 yıldır Malatya da hiçbir seçimde başarı elde edememiş.

O gün bu gün kötü yönetimler yönetilmeler neticesinde her seçimde oy kaybetmiş.

Ama oy kaybettiren bütün unsurlar kişiler yönetimler başkanlar vekiller o günden bu güne hep o koltuklara yapışmışlar ayrılmamışlar.

Neticede Malatya ancak bir milletvekili çıkarma şansına zorda olsa sahip. Yani önemli olan seçilebilmek için 1. Sırada olmak şart.

Bizim çok çalışkan işte genel başkan yardımcısı!! Şöyle uçan böyle kaçan vekilimiz anında genel merkezde ki arkadaşları gibi 1. Sıraya oturmuş ve beş kişi de sıralamış.

Hâlbuki örneğin kimse kızmasın küsmesin ama bir realite olarak söylüyorum 1. Sıraya telefonla zorla ikna edilerek aday adayı yapılan şimdi sıralamaya bile yazılmayan Mahmut Alikaşifoğlunu yazsalar 2. Sıraya da vekil kendisini yazsa CHP Malatya da inanın 2 vekil çıkartma ihtimalleri %80 olurdu ancak şimdi zor dostum zor. Amaç partinin kazanması ise böyle olurdu bir vekil fazla çıkar ve oyun artardı ama nerede önce ben sonra olursa sen mantığı

 2. sıraya illaki paralı aday mı gerekiyordu? Demek ki öyle icap etmiş!!!!

3. Sırada Av. Soner Gökçe ve diğerleri

İnsanlar Cumhurbaşkanlığında Çoğunlukla Muharrem İnceye verecek ancak milletvekilliğinde herkesin kafasında HDP var. Çünkü HDP mutlaka barajı aşmalı ki 6 milyon oy heder olmaya hiç bir partiye dağılmaya.

Sonuç olarak tekrar pis kokulu dedikodulara dönersek Türkiye genelinde de Malatyalı hemşerilerimizde genel başkan yardımcılarından bayağı darbe yemişler.

Malatyalı adaylar ne yapacağını kime gideceğini kiminle nerede nasıl akçeli mi akçesiz mi konuşacağını bile anlayamadan atı alanlar Üsküdar’ı geçmiş.

 Nedir bu kin nedir bu kapris nedir bu ben diyerek ortalığı yangın ateşine çevirmek anlamış değilim. Adam gitmiş Ankara da ya da Türkiye’nin diğer başka bir şehrinde bölgesinde politika yapıyor sana ne kardeşim adamla uğraşıyor listelere sokmamak için çaba sarf ediyorsunuz

Çünkü HDP mutlaka barajı aşmalı ki 6 milyon oy heder olmaya hiç bir partiye dağılmaya.

Bana göre Malatya da en akıllı ve adil liste MHP de yapılmıştır. Bir MHP li arkadaşımın dedğine göre kıstasları önce aday ya da adayı olanları göstermemekmiş.

Aynen katılıyor ve yukarda hep bunu izah etmeye çalışıyorum.

MHP de 1. Sıra Hamido nun yeğeni hiç yıpranmamış herkesin sevdiği üstelikte Beşiktaşlı Mehmet Fendoğlu 2. Sıraya uzun süre MHP il başkanlığı yapmış son kongrede parti meclisine seçilmiş hem de Akçadağlı Ömer Ekici 3. Sıraya eski ülkü ocakları başkanı Burhan Coşkun hem de akademisyen

ve diğer arkadaşları sıralama da

Malatya da milletvekili çıkarma sıralamasına göre bir yazı oldu. Bu benim düşüncem ve görüşüm amacım bazı realiteleri yazmak…………..

Bütün bu partiler kimi meydanlarda kimi salonlarda kimi de iftarlarda adaylarını tanıttılar. Herkese hak edenlere bol şans hak etmeyenlere zaten şans birileri tarafında verilmiş veriliyor yapacak bir şey yok

Diliyor ve temenni ediyorum cebir ve şiddete başvurulmadan kimsenin burnu bile kanamadan hilesiz hurdasız çalınmadan kediler trafolara girmeden kimsenin hak ve hukukuna dokunulmadan demokratik bir seçim olur ve kazanan Türkiye olur.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.