ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

 

Cumartesi günü Malatya İHD 13. Kongresini yaptı.İHD nin 1989 yılında ilk olarak pak iş hanında büro tutarak  Malatya da ki kurucularından birisi ve o günden bu güne kadar üyesi bulunduğum iki dönem yönetim kurulu üyeliği yaptığım güzide derneğimizin kongresine bu işi en iyi yapacak mücadele edecek yoldaşlarımızı arkadaşlarımızı seçmek için bu kongreye katıldım.

Tabii iş İHD olunca ve siyasi pirim yapmanın helede şu seçimin yaklaştığı günlerde tavan yaptığı bir süreçte bazıları için burayı ziyaret etmek ve bir konuşma yaparak “ devrimci, demokrat “ lık sözlerini söylemleri savurmak söylemek ilaç gibi bir şeydi.

Bu güne kadar hiç İHD ile ilgisi olmayan siyasete girdikten sonra İHD nin varlığında haberdar olan bir dizi siyasetçi salonda yerini aldı

Bunlarla birlikte her anını her dakikasını İnsan hakları mücadelesine veren bu mücadelede bedel ödeyen ödemeye devam eden siyasetçilerde vardı ve onlardan daha fazla ve çoğunluktaydı.

(Örneğin EMEP, ÖDP, ÖSP, ESP, Haziran hareketi, HDP gibi siyasi partiler ve onlarca da sivil toplum örgütleri demokratik kitle örgütleri katıldı )

Konumuz olan “ birleşelim “ noktasına gelecek olursak.

Demokratik zeminde ve demokratik ortak paydada Birleşme bütünleşme demokrasinin asıl olarak olmazsa olmazıdır. Hele hele Bu gün OHAL ve onun getirdiği KHK larla halkların İnsanların inim inim inlediği her türlü baskı ve şiddetin uygulandığı bu günde bu faşizme karşı birleşmek bütünleşmek karşı durmak için ekmek ve sudan da daha önemlidir gereklidir.

Ancak bakıyoruz Bahçeliye söyletilen reis tarafında onaylanan 24 Haziran seçim kararından sonra bir “ İTTİFAK “  kelimesi ortaya atıldı. İTTİFAK nedir diye google sorduk “anlaşma, bağlaşım, bağlaşma.

2. oybirliği.” Dedi. Kısaca birleşme anlaşma bağlaşma diyelim.

Peki, şu anda 24 Haziran seçimlerine girmeyi yasal olarak hak kazanmış partilerin HDP Hariç hepsi birer ittifak kurdu mu? Evet Kurdu

1.Cumhur İTTİFAKI  ….. AKP + MHP + BBP + HÜDAPAR

2.Millet İTTİFAKI  ……….CHP + İYİ.P + SAADET PARTİ + DEMOKRAT PARTİ.

       Birinci İTTİFAK zaten AKP ve MHP arasında uzun zamandır vardı. Reis Cumhurbaşkanlığını kendisine göre garantiye almak için bu işi kurmuştu ve son olarak ta BBP de katarak yoluna aynı düşüncede ki kendisinden nüans farklı siyasi yapılarla İTTİFAK yapmış yoluna devam ediyor.

         Peki, 2. İTTİFAK nasıl kuruldu?. CHP yollara düştü kurulmadan önce ve kurulduktan sonrada iktidarda büyük darbeler yiyen MHP den kopan ve parti olarak kuruluşunu tamamlayan İYİ Partiyle önce anlaştı sonra da Sivas katliamının baş aktörünün başında olduğu Saadet partisi ve nekadar oyu var ise bilinmeyen Demokrat parti ile anlaşarak 2. Olarak Millet ittifakını oluşturdular. Bu partilerle CHP hangi platform da birleşir birleşebilir? Hadi zorunlu böyle bir durum ortaya çıkmış o zaman bir parti önce kendisine en yakın siyasetle siyasetçilerle konuşup anlaşıp yola çıkmaz mı ?

CHP de AKP de kesinlikle HDP ne hiç yanaşmadılar yaklaşmadılar.

Burada sağ partileri radikal dinci faşist partileri anlarım HDP yaklaşmayabilirler yaklaşmazlar peki CHP sen neden gelin kardeşim asgari müştereklerde ülkenin bütünlüğü halkların kardeşliği müşterekinde birleşelim demedi. Bunu anlam gerçekten zor.

Birileri diyor ki HDP Kürt partisi sol sosyalist bir parti falan filan.

Evet bunlar denildi ve hiç kimse HDP nin kapısına dahi yaklaşmadı.

Halbu ki HDP de diğer yasal partiler gibi iç işleri bakanlığının izni ile kurulmuş katıldığı en son seçimlerde baskılara rağmen 6 milyon oy almış YSK tarafında onaylanmış yasal demokratik bir parti.

Yine HDP nin Cumhurbaşkanı adayı her ne kadar ceza evinde tutsak ise de yine YSK Cumhurbaşkanlığına aday olmasında bir sakınca görmemiş ve onaylamış.

Şimdi gelelim Ağbabanın İHD kongresinde ki konuşması sırasında ki “ Birleşelim “ demagojisine.

Birincisi Ağbaba yukarda saydığım anlattığım seninde tek tek bildiğin ve izlediğin bu süreçte hem de genel başkan yardımcılığı sıfatınla ne yaptın?

İkincisi bu meclisin kapanmasına neden olan Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırıldığı meclis toplantısında hangi renkte oy kullandın?

Bunların hepsini vatandaş biliyor Şimdi bu gün gelmiş birleşelim bütünleşelim diyorsun.

Senin bu günkü çağrın ya da feryadın seçimi kaybetme feryadıdır. Artık bu halk her türlü oyunu tezgâhı görüyor kim demokrasiden barıştan özgürlüklerden yana oluyor ve mücadelesini veriyor onları biliyor.

Seçimden seçime gelip devrimci demokrat olmanın Ankara ya gidince her türlü anti demokratik uygulamalara evet diyerek halkı kandırma ya da halka şov yapma zamanları geçmiştir uğurlar ola.

       Malatya da CHP adına seçim her geçen gün zorlaşmaktadır. Zaten 6 yıldır il başkanı olan zatı muhterem ve 7 yıldır 1. Sırayı hiç kimseye vermeyen o şekilde vekil olan Veli Ağbabanın ve bazı arkadaşlarının yüzünde başarısız yönetimler nedeni ile o günden bu güne CHP hep oy kaybetti ve kaybetmeye devam ediyor.

Şimdi ağbabaya bana göre bu nedenle ateş düşmüş ya gidemezsem ya seçilemezsem.

Ne olacak seçilemezse bu saltanat kariyer gidecek ve kendisi ne olacak onu bilemem.

Birleşmek için asgari müşterekler tespit edilir ve o şekilde birleşme sağlanır.

Bu asgari müşterekler..

1-Koşulsuz demokrasi

2-Barışı sağlamak için her türlü çaba

3-Özgürlüklerin elde edilmesi

4-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve tüm Dünya da yaşayan halkların inançların eşit yurttaşlık taleplerinin yerine getirilmesi.

5-Emek ve emekçilerin haklarının savunulması

6-Kürtlerin ana dil dâhil bütün yasal haklarının iade edilmesi

7-Demokratik eğitim sisteminin getirilmesi

8-Siyasi tutsakların adil yargılanarak bir an önce salıverilmesi……

Bu sıralamayı daha çok uzatabilir çoğaltabiliriz.

Şunu da belirteyim ki Malatya da birçok siyasi parti birçok demokratik kitle örgütleri ve birçok sivil toplum örgütleri bu konular üzerinde anlaşmış kabullenmiş yoluna ve seçimine devam etmektedir.

Sen biraz geç kaldın be Ağbaba………… Gelecek seçimlere kadar yukarda yazdığım maddelere tek tek çalış ve gel o zaman seninle düşünelim olur mu?

Şimdi şurada hemen belirteyim ki Kemal Kılıçdaroğlu “ hak, hukuk, adalet “ dedi Ankara dan İstanbul’a yürüdü. Maşallah Sizler o genel başkanın emeklerini de boşa çıkardınız. Malatya da siyaset yapanlar çok çok iyi bilirler ki bu gün Malatya CHP de gerçekten çok büyük haksızlıklar hukuksuzluklar adaletsizlik almış başını gidiyor.

Bu gün Türkiye de reis nasıl tek adam olmaya çalışıyorsa Veli Ağbaba da Malatya CHP içerisinde tek adamlığını ilan etmiş sürdürüyor.

Partide vekil sıralamasını sen yaparsan belediye başkanlarını sen tespit edersen belediye meclis üyelerini sen sıralamasını yaparsan kimin ilçe başkanı kimin yönetim kurulu üyesi olacağına sen karar verip İl başkanını da sen tespit edersen bunun adı nedir TEK ADAM değil de nedir?

Bu yaptıklarına karşı çıkan ya da kazal kayıp itiraz eden olursa anında disipline sevk edip disiplinsiz disiplin kurulu başkanına perde arkasında emir verek ihraç ettirirsen tek adam değilde nesin?

Bu kadar hak hukuk ve adaleti yok eden demokrasi ve insan hakları mücadelesinde bulunmayan tam aksine partisinde ki insanların haklarını gasp eden birisi ile hiç kimse birleşmez o kara lekeye kimse bulaşmaz bunu da bilesin.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.