ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

 

 

Tanım olarak Mağrurlanmak; Kurumlanmak, gururlanmak, kibirlenmek, kendini beğenmek

       Mağrurlanmayı bakın Merhum ve ismini Edebiyata altın harflerle yazdırmış olan üstad Ömer Seyfettin nasıl anlatıyor.

       İnsanların mağrurlanmadan komplekslere girmeden nasıl olması gerektiğini aşağıda ki sözlerle taçlandırıyor

      "... Hakikati unutmaz, mağrurlanmaz, para, servet, ihtişam, saltanat gibi şeylere tenezzül bile etmezdi." (Ömer Seyfettin).

Neden Mağrurlanma ile başladık?

     Geçen Perşembe günü sevgili gazeteci arkadaşım Yaşar Karaaslan la karşılaştığımda TSO nun aylık rutin toplantısı var gidelim dediğinde bende olur dedim.

     Aslında amacım hem ziyaret hem ticaretti. Neden diyecek olursanız?

      TSO meclisi 4 ay önce seçilmiş kendi aralarında meclis başkanlığını ve oda başkanını seçmiş göreve devam ediyorlar bende onların topluca bulundukları bir zaman olan bu toplantıda herkesi tebrik eder eskiden berli tanıdığım Başkan sadıkoğluna da hayırlı olsun deriz diyerek TSO binasına doğru gittik.

     Bizlere gelen mesaja göre toplantı 20, 15 de başlayacaktı ancak gecikmeli olarakta olsa başladı ancak Başkan sadıkoğlu ortada yoktu.

Ben basından sorumlu arkadaşa sordum başkan nerede diye o da gelmek üzere dedi. Başkan Tunceli’de ki bir toplantıya katıldığı için geç gelmişti.

      Meclis toplantısı Meclis başkanı Hasan Özkan tarafından açıldı ve başkanın son gelişmeler ve 24 Haziran seçimleri ile ilgili değerlendirmelerinden sonra TSO nun geçen ay da ki çalışmaları ile ilgili başkana söz verildi ve başkan kürsüye gelerek dikkat edin TSO nun yaptıklarını yapacaklarını anlattı.

Kendi basın yayın organlarınca yapılan haberlerden aldığımız kadarı ile

       “ Malatya TSO’nun ev sahipliğinde, Vergi Dairesi Başkanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ortaklaşa düzenlediği, “7143 Sayılı Vergi Ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunla” ilgili bilgilendirme toplantısının gerçekleştirildiğini anımsatan Sadıkoğlu, şunları kaydetti;

         “Mayıs 2018 tarihi itibari ile yürürlüğe giren ‘7143 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılmasına Dair Kanun’ kapsamında, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önceki üye aidatı ve munzam aidat borçlarına yeniden yapılandırılma imkanı getirildi. Yeniden yapılandırma için başvuruda bulunan üyelerimiz, geçmiş dönem aidat borçlarını gecikme cezası olmaksızın, isterlerse 31 Temmuz 2018 sonuna kadar tek seferde, isterlerse de ilk taksiti 31 Temmuz 2018 tarihinde başlamak üzere aylık ödemeli 6 eşit taksitle ödeyebilecekler. Yeniden yapılandırma, aidatlarını ödeyememiş üyelerimiz için iyi bir imkân oldu.

       Daha önce ekonomik nedenlerle ve buna benzer süreçlerden dolayı ödemeleri aksayan, faiz yükü artan üyelerimiz bu düzenleme sayesinde rahat bir nefes alacak. Bu konuda hassasiyetle davranılması üyelerimizin menfaatine olacaktır.”

        Sadıkoğlu, oda olarak anlamlı bir kampanyada yer aldıkalrını belirterek, “Turgut Özal Araştırma Hastanesi’nde kronik rahatsızlığı ve kanser tedavisi gören çocukların daha önceki süreçte eğitimini tamamlayamadıkları için üniversite bünyesinde kendi eğitimlerini sürdürüyorlardı. Malatya TSO, İnönü Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu çocukların gelişimine katkıda bulunmak adına kendimiz ve üyelerimizin de katkılarıyla 3 bine yakın kitabı teslim ettik.

        Bu çocukların yüzünde mutluluğu görüp kendi hayallerini bu kitapların içerisinde bulmasını arzu ederek, çocuklarımızın yeni ufuklara ve yeni hayallere sağlıklı bir nesil olarak devam etmelerini ümit ediyor, kampanya ya destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Buraya daha fazla dikkat edecek olursak

       Ramazan ayında Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB’un katkılarıyla yaklaşık 100 bin TL’lik yardım dağıttıklarını dile getiren Sadıkoğlu, dağıtım yaparken yetim ve yardıma muhtaç aileleri ön planda tuttuklarını söyledi. Sadıkoğlu, komite toplantılarının düzenli bir şekilde devam ettiğine değinerek, “Çalışmalarımızın odak noktasını değerli komite üyelerimizin sektörel talepleri ve önerileri oluşturuyor. Komite toplantılarında almış olduğunuz kararların tamamı yönetim kurulumuz tarafından takip ediliyor ve sektörün gelişimi açısından değerlendiriliyor. Daha sonra yetkili mercilere sorunlar ve talepler iletiliyoruz” dedi.

     Malatya da TSO Rahmetli Halit ziya Özkandan sonra gelen hiçbir başkanın ne sanayici ne de ciddi anlamda Ticaret adamı olmadığını tüm Malatya görmekte ve bilmektedir.

      Bu gün de başkan olan Sadıkoğlunun sanayici olmak bir kenara ticaret adamı da olmadığı ancak kendini geçindirecek “ ne alırsan 5 lira “ ve bir telefon aboneliğinin dışında bir iş yaptığını ben bilmiyorum.

       Ticaret ve sanayi odasının toplantısında sanayinin kalkınması ve ticaretin büyümesi için çalışmalar yapılır tartışmalar yapılır. Ama nerede açılıştan kapanışa kadar aidat nasıl toplanır hesapları yapıldı.

       Oysa burnu kaf dağında olan ya da oluşmuş olan başkan sadık oğlu yukarda ki metinden de anlaşılacağı üzere sanki MTSO Meclis toplantısında değil de bir sosyal yardımlaşma derneğinin yöneticisi gibi konuşmuştur.

        Yeni çiçeği burnunda ancak dostlarını tanımayacak ya da tanıyıp ta tanınamazlıktan gelecek kadar mağrurlanmış olan Başkan TSO ile ilgili bir tek cümle bile söylememesi manidardır düşündürücüdür.!!!

      Özellikle aidatlara değinerek odanın gelirini artırarak bir yekün sağlamaya çalışıyor.

      Ancak bu yekünle hangi yatırımı yapacağını ya da hangi çalışmalarla Malatya ya artı değer kazandıracağı ile ilgili hiçbir proje ortaya koymadı koyamadı. En azında gönül isterdi ki Sanayi bölgelerinin arıtma tesisleri ile ilgili varsa gelişmeleri anlatsın ya da yeni bir çalışma yaptığını açıklasa idi hadi neyse..

İkinci bir organizasyon yanlışlığı da30 – 35 yıllık esnafa plaket verilme şekli idi.

       Esnafa sanayiciye ticaret erbabı insanlara şirketlere tabii ki onurlandırıcı mükâfatlandırıcı çalışmalar yapılmalı.

Ancak bunu yaparken belli kıstasları getirmek lazım.

       Örneğin o kuruluşun kaç kişi istihdam ediyor ülkeye ve şehrimize ne kadar artı değer kazandırmış gibi bazı değerler öne çıkarmak gerekirken bakıyoruz bu güne kadar sadece aidatlarını düzgün ödeyenler değerlendirilmiş. Tabii ki onlarda olmalı ama.. Öncelikli sıralaması doğru ve bilinçli yapılmalı idi.

       Kısaca bizim gerçekten sevdiğimiz ancak kendisinin etrafını dahi göremez hale gelen başkan sadıkoğlu daha ilk dört ayda kafdağına gitmiş. Değil bizleri görmek hoş geldiniz demek öyle havaya girmiş ki pes yani bir insan çok kısa bir sürede bu kadar mı değişirmiş hayret.

        Bu kafa ne sanayiye ne de ticarete ne kadar artı değer kazandırır biraz zor ancak bakıp takip edip göreceğiz.

Son olarak söylemek gerekirse her insan kılığında biyolojik olarak yaratılan canlılar şu ya da bu şekilde bir yerlere gelebilir en üst kademelerde makamlarda olabilir kolay  ancak İnsan olmak adam olmak biraz zor zanaat.

O nedenle zamanında adam demiş ki” Mağrurlanma padişahım seni de bir yaratan var “

 Hiç kimse mağrurlanmasın hiç kimse havaya girmesin her dolunun sonunda bir boşalma vardır.

Hiç kimse unutmasın aklında kesinlikle çıkarmasın ki Ölümde vaaaaar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.