ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

 

 

       Öncelikle şunu belirteyim ki daha önce de birçok yazımda belirttiğim gibi 24 Haziran seçim kararı erken değil baskın bir seçim kararıdır.

      Örneğin Maç 6 da bitecekken iktidar ya da AKP genel başkan ve yöneticileri 3 – 0 önde başladı. Yani iktidar bir gol atacak muhalefet ise çok kısa bir propaganda sürecinde dört gol atacak ki ancak galip gelebilsin. O da yine en başta ki reis buna karar verirse yoksa oda yok.

Böyle bir ortamda seçime girildi.

Seçim iki seçimdi.

Biri Cumhurbaşkanlığı seçimi diğeri de son kararlar ve referandumla yasallaşan şekli ile 600 vekilin seçimi idi.

Böyle bir seçim sonucundan sonra çok da fazla yazı yazmak içimden gelmedi ama yine de bazı olumsuzluklar görünce yazayım dedim.

     Bu seçim kararından itibaren başlangıcından bitimine kadar her türlü olanaklar iktidar ve AKP lehine gelişip gerçekleşirken her türlü anti demokratik uygulamalarda muhalefete reva görüldü.

Öncelikle OHAL kapsamında yapılması başlı başına anti demokratik bir seçim iken üstüne üstlük havuz medyasının çok büyük bir çoğunlukla desteklediği iktidar ve AKP yukarda da belirttiği gibi 6- 0 lık maça 3 – 0 galip başladı.

     AKP ya da reis seçimde Sadece masa başında galip başlamadı iktidar ve Devlet olanaklarını da çok iyi kullanarak AA da alınan destekle sonuçlar ortaya çıkarıldı.

      Farkı açmaya demokratik anti demokratik olaylarla gecenin bir saatinden sonra eskide kedilerin trafolara girdiği ve karanlıklarda oy çalındığı ve başka türlü olayların dışında bu kez trafolar söndürülmedi gerek görülmedi.

     Toptan bir hareketle halen Türkiye halkının çözemediği olaylar uygulamalar iddialara göre sivil darbelerle seçim sonuçları açıklandı ve reis biraz gecikmeli de olsa ( o arada o saatlerde neler oldu neler yaşandı belli değil )balkon konuşmasını yaptı seçimleri kazandığını ilan etti.

     Bu seçimin ve sonuçlarının çok meşru olduğu Halkın iradesi olduğu olan olaylar ve gelişmelerden sonra söylemek biraz zor inanıyorum ki önümüzde ki yıllarda bu gün ile ilgili gerçekler açıklamalar olacaktır tarih bu günleri yazacaktır.

     Cumhurbaşkanlığı koltuğunda Oturan RTE ile birlikte ceza evinde ki sandalyesinde oturan Selahattin Demirtaşın ne kadar eşit koşullarda yarıştığını halkımızın siz okuyucuların takdirine bırakıyorum.

Bundan sonra vallahi de billahide yapacak bir şey bekleyip göreceğiz

Örneğin OHAL kalkacak mı?

Barış gelecek özgürlükler olacak mı?

Ekonomi düzelecek mi?

Kutuplaştırma, ayrıştırma siyaseti sona erecek mi?

Kamuda ki şatafat 7israf sona erecek mi?

İşsizlik düşecek üretim artacak mı?

Dış siyasetteki itibar kaybı önlenecek mi?

En Önemlisi Yargı bağımsızlaşacak mı?

Yandaş Medya çok sesli olacak mı?

İşçi emekçi hakkını alacak mı?

Çiftçi Mazotu 3 bin tl den alabilecek mi?  Vs vs kısaca her alan da demokrasi olacakmı? Bakacağız göreceğiz.

*********

      Gelelim Diğer aday yani CHP adayı Muharrem İncenin performansına ve CHP de ki açıklamalar ve son duruma.

Öncelikle Muharrem ince CHP adına bir şanstı. Çünkü Muharrem İnce CHP gençlik kollarında siyasete başlamış il başkanlığı yapmış ve 2002 den bu yana da mecliste CHP gurup başkan vekilliği de yapmış deneyimli bir siyasetçi Atatürkçü sosyal demokrat düşünen ülkesini bayrağını seven bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı.

      Muharrem ince adaylığının açıklanması ile birlikte saha ya inmiş çok ciddi anlamda yüksek bir performansla 106 tane miting yaptı.

        Başta Malatya İstanbul İzmir Ankara Mersin olmak üzere gittiği her yerde çok büyük kitleler toplamış acayip bir sevgi çemberi oluşturarak toplama değil kendiliğinden gelen kalabalıklara hitap ederek kampanyayı tek başına arkadaşlarının ekibinin desteği içerisinde yürütmüştür.

Her ne kadar CHP li rozetini çıkarıp Türkiye Cumhuriyeti bayrağının rozetini takmış olsa da esas olarak CHP aday idi.

        Bütün bunların yanında ben Türkiye de yaşayan 81 milyon vatandaşımızın hepsinin adayıyım diyerek çok büyük bir performansla gidebildiği kadar yerlere gitti ve kendi düşüncelerini yapmak istediklerini en önemlisi de en kısa sürede demokratik parlamenter sisteme geçeceğini anlattı.

Ancak sistem kendisinin bu başarısını bu vaatlerini sindiremedi ki son 24 Haziran gecesi darbe gibi bazı gelişmeler sonunda hem de açık ara farkla mağlup ilan edildi.

      Öncelikle Muharrem inceye son gün de ki olayları bir kenara bırakırsak teşekkür etmek lazım. Çünkü son 18 – 19 yıldır gerçekten CHP l ilerin kafasında geçen sosyal demokratlığın gereklerini az bir şey eksiklikleri olsa da söyleyen bir söylemle karşı karşıya kaldık.

Bundan sonrasını Kaysımız ne olacak diyen kaysı üreticisi,

Mazot alamadığı için tarlasını süremeyen çiftçi, İneğine ithal saman yediren sütçü,

Fındığını satamayan Karadenizli,

 Atanamayan öğretmen,

 Bin lira maaş alan emekli, en düşük asgari ücretle çalışan vatandaş,

Bu sistemde çocuğunun geleceği belli olmayan aileler,

 Sendikasız ne olduğu olacağı belli olmayan taşeron işçiler,

 Dövizle borçlu özel sektör,

Markete ithal ne idiğü belirsiz sözde ucuz et kıymasını bekleyen yoksul fakir fukara,

 Milyonlarca işsiz,

Sözleşmeli öğretmen adı sanı olmayan kadınlarımız,

 Her an ölümle karşı karşıya olan ancak haklarını alın terlerinin hakkını alamayan maden işçileri, her gün dert yanan küçük ortanca hatta büyük esnaf, Hasta hane kapılarında sıra bekleyen yeşil kartlı halk ekmek dışında ekmek alamayanlar düşünsün.

Sen tam bir Cumhuriyete yakışır Cumhurbaşkanı adayı gibi çıktın yarışa girdin ancak yarışı başka güçler başka şekillerde elde ettiler. Sen bana göre elinden geleni dilinin döndüğü kadarını yaptın ve söyledin.

Bunu da Malatya da ki oy dağılımında görüyoruz

MUHARREM İNCE NİN ALDIĞI OY  %22.95- oy Olaraktan yuvarlak rakam 110 bin

CHP MİLLETVEKİLLİĞİ SONUCU  %16. 25 - oy olarak ta yuvarlak rakam 80 bin

      Muharrem ince Sen tam olarak görevini yaparken CHP başta genel merkezi yerel de de Malatya yöneticileri hatta genel başkan yardımcısı İl başkanı ve birçok yöneticisi sana ne kadar katkı sundular?

Tek kelime ile SIFIIIR

      Malatya da genel başkan yardımcısı dâhil çoğunlukta ki yönetim yöneticiler kendi dertlerine düştüler.

      Özellikle genel başkan yardımcısı konumunda ki zatı muhterem bırakın Muharrem incenin seçilmesi CHP ni de bir kenara bırakarak tek derdinin kendisinin seçilmesi telaşına düştü ve her gün mikrofonu alarak kendi reklamını yaptı. Ne diyordu “ Başın düşerse dara veli ağbabayı ara”……….????????

      Kimin başı dara düşmüş ve kim aramışta kurtarmışsa gerçekten ben de merak ediyorum.

Ha kurtardıkları vardır etrafında dolaşan yağcılık yalakalık biraz da tefecilik yapanlara büyük ihtimalle…

        İl başkanı olacak zatı muhtereme gelecek olursak o tam bir komedi. Yukarda ki oy tablosunu iyi incelediğimizde bir kere on binlerce oy artmasına rağmen bir dönem %19 olan oy 16 ya düşmüş Muharrem ince tek başına senden yaklaşık 30 bin oy fazla almış. AKP biraz oy kaybetse de MHP Malatya da oyunu ikiye katlayarak senin kadar oy almış ve 20 yıl aradan sonra bir milletvekili çıkarmış halen bu başkan olacak zatı muhterem biz karlıyız kazançlıyız gibi saçma sapan açıklamalar yapıyor yapmakta.

        Öncelikle en büyük hata aday belirleme konusunda yapılmıştır. CHP İl başkan ve yöneticileri Malatya da ki tüm toplantılarda hak hukuk Adalet diye her yerde sloganlar atarken her türlü haksızlığı hukuksuzluğu adaletsizliği de kendileri yapmaktadırlar.

 Birinci sıra 7 yıldır bir kişiye sabitlenmiştir.

       Hiç kimsenin itiraz hakkı yok değiştirme gücü yok çünkü birinci sıraya kilitlenen oturan şahıs CHP genel başkan yardımcısı koltuğunda oturtulmaktadır.

       Onun belirlediği ve icazeti ile de il başkanlığı koltuğu doldurulmuştur. Bu durumda hiç kimsenin seçme seçilme hakkı yoktur.

      Seçilmek için Genel başkan yardımcısından icazet almazsan zor hatta imkânsız o zaman nerede hak hukuk ve adalet nerede demokrasi nerede insan hakları.?

    İl başkanı diyor ki AKP 50 bine yakın oy kaybetti bizim oyumuz arttı biz kazandık, Ayrıca da HDP oy vermeyin dedik verdiler falan da filan Vah zavallı vah..

        CHP Malatya da bir bile çıkarmasa meclisi etkilemez değişen bir şey olmazdı ancak HDP barajı aşmasa idi şimdi AKP nin bu mecliste 350 – 360 milletvekili var idi MHP ile birleştirdiğin zaman her yasayı her türlü kanunu istediği şekilde çıkarırdı. Şimdi…

     Bu il başkanı ya rakamları bilmiyor ya da dayak yememiş derler ya ondan işte.

       Siyasette kazanmak iktidar olmaktır. Siz icazetle geldiğiniz il başkanlığı makamından oturduğunuz günden bu güne kadar hiç seçim kazandınız mı en azında Malatya da 1. Parti olabildiniz mi? be hey gafil.

      Sizler ancak alavere dalavere Kürt Mehmet nöbete misali parti içinde ayak oyunları ile parti içi iktidarı elinizde bırakmaz ve bununla da tatmin olan sözüm ona siyasetçilersiniz.

       Bence bu seçimlerde ders çıkarın en azında bu günden sonra bu partiye inanan oy veren vermek isteyen halkın önünü açın.

 Gelin bir öz eleştiri yapın ve adam gibi istifanızı verin ve bu halkın yakasından düşün.

 Yoksa vallahi de billahi de işiniz zor halkın içerisinde artık siyasi itibarınız yok kalmamış.

 Bu halk artık sizden umudunu kesti bunu iyi bilin ve kararınızı verin istifa da erdemliliktir.  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.