ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

 

 

 

24 Haziran seçimlerinin yenilgisinin üzerinden bir ayı aşkın bir süre geçti, CHP yönetimi bırakın bir kurultay ya da çalış tay yapmayı gecenin bir vaktinden sonra eğrisiyle doğrusu ile AA nın verdiği sonuçlar AKP liler tarafında açıklanan sonuçları bile değerlendiremediler bu anlamda hiçbir ciddi çalışma yapmayı bile düşünmediler.

Seçimlerden hemen sonra parti meclisi acele toplantıya çağrıldı halkımızda zannetti ki CHP üst yönetimi 24 Haziranı tartışacak eksiklikler neler nerede yanlışlık yapıldı kimler yanlış yaptı vs.. vss

Ancak dağ mfare doğurdu toplantı sadece Gürsel Erolu nasıl ne zaman ihraç edelim muhalif konuşanları da aynı şekilde…

Birkaç gün sonra da bu kez parti içi değişim isteyen gurup ayaklandı ve acilen olağan üstü kurultayı toplayalım bu parti böyle yürümez mutlaka değişim diyerek imza kampanyası başlatıldı.

CHP de benim bildiğim kadarı ile 1248 delege var. Tüzük gereği %50 +1 yani 625 imza ile seçimli olağan üstü kongre toplanır diyor. Tabbii bu tüzük ne kadar demokratik orası çok ciddi anlamda tartışılır. Zaten aslında bu nedenle kurumsal anlamda değişim şart. Yasa %25 imza ile olağanüstü kongre toplanır derken aslan sözde sosyal demokratlar bunu iki katına çıkarmışlar.

Geçen gün Muhalefet süresinde toplanan değişim isteyen delegelerin ıslak imzalı noter tasdikli dosyasını genel merkez yetkililerine telsi ettiler ve rakamı da 630 olarak açıkladılar.

Genel merkez yetkilileri bir gün sonra övünerek ve savaş kazanmış muzaffer edasıyla kamera karşısına geçtiler ve incelediğimiz kadarı ile imza yeterli değil dediler.

Yeterli ile yetersiz arasında çok fazla bilmiyoruz ancak açıklamalara bakıldığında 5 – 10 kişi fark ediyor.

Şimdi buradan gerçekten genel merkez yöneticilerine soruyorum Ha 630 ha 620 ya da 600. Bu kadar delegenin imzaladığı ve değişim istediği bu günde daha neyi bekliyorsunuz. Sizde hiç mi siyasi etik denilen bir kavram yok. Adam utanır sıkılır neyi bekliyorsunuz. Partiyi zaten bitirdiniz.

Bir daha söylemek gerekir se Değişim isteyen delege sayısı ha 550-600 olmuş, ha 622’yi geçmiş. Kurultay olmazsa Kılıçdaroğlu o koltukta zor oturur.

Zaten şu günlerde aklı galiba delegelerde olacak ki çok şaşırdı ve Türkiye de bağımsız yargının varlığında söz etmeye başladı. Be hey gelen başkan madem bağımsız tarfsız yargı ve adalet var idi ise o 450 km yolu neden gittin.

Adamın psikolojisi bozuldu kimyası bozuldu. Dokuz seçim kaybetmiş onuncu seçimi de kaybetmeden birileri özellikle delegeler bu işe ciddi anlamda sahip çıkmalı...

Her gün hata üstüne hatalar yapıyor tek adama karşıyım dedi parlamenter sistem devam etmeli dedi ancak dokunulmazlıkların kaldırılmasına “anayasaya aykırı ama ‘evet’ diyeceğiz” tavrıyla sadece HDP’ li lerin değil kendi vekilinin de tutuklanmasına yol açmadı mı?...

16 Nisan referandumunun sonuçlarının açıklanmasından sonra hileye karşı YSK’ ya yürüyen partilileri engelleyerek, 16 Nisan referandumunun sonuçlarını meşrulaştırarak, AKP’ye rejim değişikliği kapısını açmadı mı?...

Partisinin yüzde 25’lerde olan oyunu, yüzde 24 Haziran seçimlerinde  yüzde  22’lere düşürmedi mi?...

Bütün bunlardan sonra şayet CHP alt yapısından parti örgütünden gelse o siyasi terbiye ile büyüseydiler bir an önce 500 – 600 yüz delege saymaya kalkmadan bu işin gereğini yaparlardı.

siyasi etikte ki sayılır siyasetçilerin yapacağına Şimdi buradan bakınca insan sanıyor ki parti tüzüğü gereği artık CHP yönetimi Seçimli Olağanüstü Kurultay'a 45 gün içinde gitmek için hazırlıklara başlayacak gibi görünüyor ancak halen daha yok 605 mi yok daha az mı daha fazla mı?

Utanmadan sıkılmadan halen boş beleş hesap peşinde koşuyorlar.

Be hey zavallılar Türkiye’de siyaset, ekonomi, sosyal yaşam SOS veriyor her alanı ateş bürümüş yakıyor sizler halen kendi kendinizi bitirmek beraberinde de CHP ni bitirmek için çaba sarf ediyorsunuz.

Gerçi gerçekten bu anlamda çok başarılısınız partide ki bölünmeyi kutuplaşmayı çok iyi becerdiniz becermeye de devam ediyorsunuz.

Ben buradan genel başkan Kılıçdaroğlu ve yanında ki üç beş tane zatı muhteremlere yüksek sesle sesleniyorum.

Bu saatten sonra o koltuklarda oturmanız mümkün değil çünkü seçilmiş kurultay delegesinin % 60 sizin orada durmanıza karşı ve kurultay istiyor.

 O nedenle en kısa zaman da kurultay kararı alın ve kurultaya gidiniz.  Belki yine siz seçilir meşruluğunuzu ispat eder yolunuza devam edersiniz yoksa da adam gibi yarıştıktan sonra da kaybederseniz kazananları tebrik eder partinin yerel yönetimler seçimine birlik beraberlik içerisinde girmesini sağlar partiyi iktidara taşımaya başlarsınız halkımız sizden bunu bekliyor. Bu saatten sonra başka çareniz yok olmaz olamaz çünkü Partinin en üst organı kurultay delegeleri böyle istiyor.Kendinizi zorlayarak daha ne kadar orada kalacaksınız. Hani bu partide koltuk heveslileri kalmayacaktı. Örgüt ve delegeler değişim diyor siz daha neyi bekliyorsunuz 

AYIPTIR , YAZIKTIR , GÜNAHTIR 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.