ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

 

 

       Birkaç haftadır birileri bilerek ya da bilmeyerek Malatya kamuoyunu Atatürk ün Kanal boyunda ki heykeli ile yerli yersiz bilerek bilmeyerek hiçte etik olmayan bir durum ve duruşla meşgul ediyor.

         Dünya edebiyatının en büyük yazarlarından biri olan Johann Wolfgang von Goethe, yalnızca edebiyatla değil eğitim, doğa bilimleri ve felsefe de içinde olmak üzere pek çok konuyla yakından ilgilenmiş olan yazar ‘İnsan kalbinde ne taşırsa dünyayı da öyle görür.’ (Goethe)” diyor.

        Şimdi bizim Malatya’mızın talihsizliklerinden biriside olan Atatürk’ün kurduğu ve çok önem verdiği Türk Ocakları kurumunun başına Malatya da talihsiz bir adam gelmiş getirilmiş olmasıdır.

        Buraya getirilen şahsiyet!  Şimdi bu heykeli tartışmaya açmış ve sözüm ona bu heykelin Türk – İslam sentezine düşüncesine ve AHLAKİ DEĞERLERE aykırı olduğunu iddia etmektedir.

       Asıl olarak Atatürk’e direk bir şey söyleyemeyen bu gerici mankurt- man kafalılar Atatürk’ün yanında ki çıplak gencin durumuna yorum yaparak ahlaka aykırı olduğunu iddia ediyor zatı muhterem.

        İddia o dur ki Atatürk’ün yanında ki gencin çıplak heykeli ahlak bozucu VE Malatya da bazı kadınlar buradan geçerken bu edep yerlerin açıklığından kaynaklanan olumsuzluklar yaşandığıdır.

 

Anıtın kısaca öz geçmişine bakacak olursak

 

         Malatya İsmet Paşa Parkının batısındaki bu anıt; yüksekçe bir kaidenin üzerinde askeri üniforma ve omzundan yere kadar sarkan peleriniyle Atatürk ve onun yanında gençliği temsil eden, bayrak taşıyan çırılçıplak bir genç adamdan oluşur.

      Atatürk, sağ kolunu bel hizasında tutarak işaret parmağıyla ileriyi işaret etmektedir. Yanındaki gencin omzunu da arkadan sol koluyla sarmakta ve yanındaki gençle göz göze bakışmaktadırlar. Çıplak genç de iki eliyle bayrağın sapını sıkı sıkıya kavramaktadır.

       1945-46 yıllarında Malatya’ya bir İnönü, bir de Atatürk anıtı yapılması için bağış kampanyası düzenlenmiş. Toplanan 290 bin liranın 160 bin lirası Vilayet Konağının önündeki İnönü heykeline, 130 bin lirası da Atatürk anıtına harcanmış.

      1947 yılında yaptırılan anıt, şehir merkezindeki Kanal boyu’ n da, Orduevi ile İsmet Paşa (Hürriyet) Parkı arasında bulunan bulvarda yer almaktadır. Anıtta yer alan Atatürk, yanındaki genç atlet ve aralarında bulunan Türk bayrağı; Atatürk’ün en değerli mirası olan milli egemenliği Türk gençlerine emanet ettiğini sembolize eder.(alıntı; Sultan kılıç )

 

     1947 yılında çok çok iyi niyetle ve Atatürk’ün bizim geleceğimiz gençlerimiz dediği cümlenin sembolize edilmesi adına Malatya halkı tarafında yapılan bu sanat eserinin neden ahlakla AHLAKİ DEĞERLERLE ilişkilendirildiğini gerçekten çok merak ediyorum.

      Ahlak, Namus kavramları tabii ki bizim ülkemizde yaşayan halklarımız için çok önemlidir çok değerlidir.

     Ahlak ve Namus öyle geri zekâlı örümcek kafalılar gibi düşünenlerin sandıkları gibi apış arası değildir.

 Ahlak ve namus beyinle ilgilidir. Kişilikle kimlikle ilgilidir

         Beynin doğru düzgün çalışıyor olayları olumsuzlukları gerçek anlamda analiz ediyor ve önce kendin için ailen için ve ülken için doğru kararlar veriyor doğru işler yapıyorsan

 Her anlamda kendine sahip çıkıyorsan kul hakkı yemiyor kimseye zulümlük etmiyor büyüğünü küçüğünü biliyor onları seviyor sayıyorsan çalmıyor soymuyor çaldırmıyorsan kısaca eline beline diline sahip çıkıyorsan ahlaklısın namuslusun.

       Hayır, tam aksine hareket ediyor kafanı doğru yollara kullanmıyorsan da ahlaktan ve namustan nasibini almamışsındır.

    Büyük edebiyatçının dediği gibi  ‘İnsan kalbinde ne taşırsa dünyayı da öyle görür.’

     Şimdi bu gün bu heykele ahlak ve namus kavramları öne sürerek saldıran sözde milliyetçi İslamcı dinci çevrelere şahsiyetlere sormak lazım.

Madem ülkücülük milliyetçilik damarınız kabardı;

      Ülkemizin dört bir yanında özellikle dini değerlerimizin icra edildiği yerlerde tacizler tecavüzler oldu bunlara ses çıkardınız mı? HAYIR

Ensar vakfı denilen bir vakıfta önce 45 erkek öğrenciye taciz tecavüz edildi ses çıkardın mı? HAYIR

Sonra aynı vakıfta daha geçenlerde 7 kadına santajla tecavüz edildi sesiniz çıktı mı?  HAYIR

     Adana da bir hoca camide kadına tecavüz ederken yakalandı ifadesinde “ biz hatim indiriyorduk “ dedi sesiniz çıktımı? Bu yapılan ahlaksızlık şerefsizliktir bu dediniz mi? HAYIR

       Konya da bir şeyh müritleri ile çirkin vaziyette yakalandı tutuklandı bunlar ahlaki değerlere aykırıdır dediniz protesto etini mi? HAYIR

Bu güne kadar Atatürk heykellerinin yıkılmasını parçalanmasına ses çıkardın mı?........ HAYIR

Bu ülkenin parsel parsel özelleştirilme adıyla satılmasına ses çıkardın mı?.........HAYIR

Türk kimliği kavramının anayasadan çıkarılmasına ses çıkardın mı? HAYIR

Devlet Nişanında devlet kurumlarında TC nin kaldırılmak istenmesine hiç tepki gösterdiniz mi? HAYIR

Okullarda andımızın kaldırılmasına bir türk olarak ses çıkardın mı müdahale ettin mi? HAYIR

23 Nisan 19 Mayıs gibi milli bayramlarımızın kaldırılmasına müdahale ettin mi? HAYIR

Doğa katliamlarına karşı çıktın mı? HAYIR

Heykele verdiğin tepkiyi kaçak saraya verebildin mi? HAYIR

Kuzey Irakta Türkmenler katledildi ses çıkardın mı? HAYIR

      Peki, hiç de o makama yakışmayan başkan siz bu güne kadar hükümetin yaptığı hiçbir olumsuzluğa tepki gösterdiniz mi? o da HAYIR

    Peki, sen ya da senin gibi aklı evveller Ahlaki değerlere ters düşen neyi protesto ettiniz de şimdi kalkmış ahlak ve namustan söz ediyorsunuz.

          Ahlaki değerlerden söz etmek için önce yukarda sayılan değerlere din hizmet yaptığı söylenen İslam dinine kurban olasıcalar dinci gerici bazı imamların bazı hocaların bazı sıhların şeyhlerin hem de kız erkek yaşlı genç çocuk demeden taciz ve tecavüzlerine karşı durmanız gerekmez mi  tepki gösterecekseniz bunlara tepki göstermeniz lazım değil mi.? Bundan daha ahlaksızlık şerefsizlik namussuzluk olur mu? Neredesiniz neden sesiniz çıkmaz?

 Ayıptır yazıktır günahtır.

         Bunlara karşı çıkmayıp ses çıkarmayıp sadece bir heykelin çıplak olmasına karşı çıkmanız tepki vermeniz sizin iyi niyeti değil art niyetli birilerinin telkini ile hareket ederek kamuoyunu yanılmak yanlış yönlendirmek maksadında olduğunun gerçekliğidir.

        Ne yazık ki Ahlaki değerleri daha kavrayamamış öğrenememiş birisi olarak gerçekten o makama yakışmıyorsunuz. Hele oraya ne idüğü belirsiz terzi kılıklı adamlar göndererek daha da battığının farkında bile değilsin.

      “ Türk “ kavramını bile korumamış ve yukarda saydığımız değerlere sahip çıkamamış ve o şekilde yapılmış olmasını “ahlaki değerlere “ uygun görmüş olacaksın ki şimdiye kadar bunlara gıkın çıkmamış

Şimdi Türklük ve kutsal dinimiz İslami savunurken onlara ihanet ettiğinin farkında mısın?

       Gerçi senin için fark etmiyor bir böyle düşünüyor diğer gün başka düşünüyor daha ertesi günde daha başka düşüncedeyim diyerek siyasetin içerisinde fırıl fırıl dönüyorsun..

       Netice olarak en azında başında bulunduğun kurumun kurucusuna daha fazla saygısızlık etmeden o makamı layıkıyla yapacak birine teslim et de git tüp mü satarsın ne yaparsan yap.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.