ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

 

 

      Gerçekten bu soru çok önemli ve bu güne kadar bu soruya yetkili bir ağız çıkıp ta “ ne demek siyasi partiler iktidar olmak için vardır. CHP ülkenin kuruluşuna harç olmuş Atatürk ün kurduğu ve hedefi iktidar olan bir partidir “ diyen olmamış olmadı.

Ülkemizde 24 Haziran seçimleri oldu. Bu seçim bugüne kadar yapılan seçimlerden çok farklı bir seçimdi.

      Çünkü Demokratik parlamenter sistem devri kapanıp yani demokrasi yok edilerek, tek kişiye dayalı başkanlık falan filan belirsiz bir sisteme geçilmiş oldu.

Tabi bu sözüm ona 24 Haziranda yapılan yine sözüm ona halkın tercihi ile yani demokratik seçimle sözde yani halkın tercihi ile oldu.

       Halkın tercihine saygı duymak gerekir. Amenna ancak gerçekten demokratik bir ortamda herkesin özgür iradeleri ile gidip oy kullandığı ve bu oyların yine sağlıklı doğru düzgün sayımı ile çıkan sonuca saygı duyulur. Ancak ülkemizde yapılan son yıllarda ki seçimlerin hiç birisinin sonuçları gerçek anlamda milli iradeyi temsil etmemekte mutlaka bir tarafında hile haksızlık hukuksuzluk kokmaktadır.

        Benim anlatmak istediğim bunlar değil tabii ki. Bizim ülkemizde siyasi partiler var. Oy oranlarına göre sıralamaları yapılır. Bu oy oranına göre de ikinci olana Ana muhalefet partisi denir.

        Ana muhalefet partisi daima iktidarın alternatifi bir nevi iktidarın denetçisi gibidir. Tek amacı iktidar olmaktır. Gel gör ki: ülkemizdeki ana muhalefet partisi evlere şenlik maşallah. Seçim olur kazanan kazanmıştır.

Kayıp edense kazananı tebrik eder başarılar diler. Sonrada kendi içine döner şapkasını önüne koyup biz nerede hata yaptık, neyi eksik yaptık ki yeterli oyu alamadık diye kendi muhasebesini yapmalıdır. Kendine ya bu halkın oyları bir partiye blokeli değil niye bize oy vermediler diye düşünmesi lazım. Kısacası parti içinde kendi organları ile özeleştirisini yapması lazımken  

Gel görkü bu öz eleştirileri ve nerede hata yaptık neleri eksik yaptık yerine koltuk savaşına başlamışlar.

Sen o koltuktan in ben gelem. Yok, sen gelme ben oturuyorum zaten kavgaları sürüp gidiyor. Oysa her konuda olduğu gibi siyasi partiler dede çalışmalar ekiple olur. Bu ekip işidir. Ekibini iyi kuran daima kazanır. Bu işlerde başarıda, başarısızlıkta ekibindir.

CHP'ye bakıyorum ekip işi hiç yokmuş ki kimse başarısızlığı kabul etmiyor birbirlerini suçlayıp duruyorlar.

Kılıçdaroğlu 9 seçimdir CHP nin genel başkanı ancak bakıyoruz ne ekibi var dolayısıyla ne de galibiyeti var. Ekip kuramıyor neden? Çünkü Kendisi de bu partiye havadan paraşütle emekli olduktan sonra hopladı geldi.

 Daha sonra bir kasetle Baykal gitti kendisi bir yıllık bir parti yöneticisi iken genel başkan oldu.

O günden bu güne onlarca kez parti yöneticilerini değiştirdi hep kendisi gibi partiye paraşütle gelen ve hemen MYK da görevlendirilen işi bilmeyen CHP nin tüzük ve programını bile okumamış partili bile olmayan zatı muhteremleri yanına alarak devam edeceğini sandı ancak olmadı olmaz olamaz.

Olmadığı olamayacağı son gelişmelerle iyiden iyiye gün yüzüne çıktı.

Öztürk Yılmaz olayı günlerdir kamu oyunda konuşuluyor.

Peki kim bu adam? Yıllarca AKP iktidarında biğr çok görevlerde bulunmuş daha sonra

 

Yurtdışında ise sırasıyla Kırgızistan Büyükelçiliği, Brezilya Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği'nde Müsteşar olarak görev yaptı.

15 Temmuz 2013 tarihinde Türkiye'nin Musul Başkonsolosu olarak atandı.

11 Haziran 2014 tarihinde IŞİD tarafından Musul Başkonsolosluğu'na yapılan baskın sonrası 43 kişiyle birlikte 101 gün boyunca alıkonuldu.

20 Eylül 2014 tarihinde serbest bırakıldı.

2 Temmuz 2015 tarihinde Büyükelçiler Kararnamesi ile Türkiye'nin Tacikistan Büyükelçisi olarak atandı.

3 Eylül 2015 tarihinde bu görevinden istifa ederek 26. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ardahan 1. sıra milletvekili adayı oldu.

1 Kasım 2015 tarihinde yapılan erken genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden 26. Dönem Ardahan milletvekili seçildi.

24 Ocak 2016 tarihi itibarıyla CHP Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır.

Dikkat ediyor musunuziki yılda adam geldi milletvekili oldu parti meclisine ve MYK ya girdi genel başkan yardımcısı oldu. Peki bu adamdan medet beklemek bu tür adamları öne çıkarıp partiye emek çeken yıllarını veren bilgi birikimi dolu donanımlı çok değerli değerleri bir kenara atıp iki yıllık ne olduğu belli olmayan kişilerle yola gitmek demek ben iktidar olmak istemiyorum “ az olsun benim olsun “ mantığı ile ana muhalefette kalmak demektir.

İktidar olmak ülkeyi yönetmek ehliyet liyakat ve emek ister zoru başarmak ister. Muhalefet olmak kolaydır ve CHP üst yönetimi şu an bunu istemektedir ve muhalefetten öteye gitmeye niyetleri yoktur.

Haaa demek ki görünen o ki CHP de bu güne kadar burada hiç ekip kurulmamış.

Burada ortaya şu sonuç çıkıyor o zaman. Demek ki sizlerin derdi tasası gayesi amacı ülke iktidarı olmak değil parti içi iktidar olmakmış.

Bu anlamda da başarılı olmuşsunuz partiye paraşütle gelenlerle bu güne kadar bir araya gelmiş getirilmiş sözde kadrolarla yol almaya çalışılmış

Baksanıza seçim sonuçlarını masaya yatırıp öz eleştiri yapacağınıza parti içi iktidar kavgasına tutuşmuşsunuz.

Yani küçük olsun benim olsun. Benim derdim ülke iktidarı değil parti iktidarı diyorsunuz.

31 Martta yerel seçimler yapılacak.

Bu seçimler ülkenin geleceği için demokrasi ve insan hakları nın yaşatılması için çok ama çok önemli. Bu seçimlerde birleşerek bütünleşerek devam edilmesinin şart olduğu tabanda birleşme çalışmalarının yapıldığı bir kritik dönemde paraşütle partiye getirilen genel başkanlık makamına kadar taşınılan bir zatı muhterem bir nevi bu çalışmaları ve partiyi provaka edecek biçimde EZAN ın Türkçe okunmasını CHP genel başkan kimliği ile açıklaması gerçekten düşündürücü dür.

Bir parti ancak bu şekilde provaka edilir ancak böyle bu seçim arifesinde yolu kesilir. Yazıklar olsun

Eyyyyy kendini CHP' sananlar Bu tipleri partiye taşımakla. Bu yaptığınız hem partiye hem ülkeye büyük zarar verdiğini biliyor musunuz?.

 Mustafa Kemalin askerleriyiz, cumhuriyeti biz kurduk. Biz Atatürk’üz, biz Cumhuriyetiz demekle olmuyor. Bunlar sadece söylemden ileri gitmediği gibi bu değerlere de büyük zarar veriyorsunuz bunu da unutmayınız.

Malatya Türkiye de önemli bir il dir.

 CHP bu yerel seçimde özellikle belediye başkanlığını alma ihtimali olan Akçadağ, Hekimhan, Arguvan gibi ilçelerde aday belirleme de dikkat ederek işi ehline ve seçim kazanacak adaya doğru düzgün adaylarla yola çıkmayı ve kazanmayı hedeflemelidir aksi takdirde hiç belediye başkanı çıkaramadan yine pasif bir muhalefet olarak kalırsınız bunu da bilesiniz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.