ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

 

 

 

Malatya tarihine derinlemesine baktığımızda her alanda en iyisini yapan çok becerikli yetenekli bilgili birikimli Malatyalı hemşerilerimizi görürüz okuruz yaşarız.

Örneğin İsmet İnönü gibi bir hemşerimiz var ki her ne kadar birileri ismine bile tahammül edemeyip İnönü ismini silmek için statların yıkılmasına bile şölenler düzenlese bile İnönü kurtuluş savaşının en büyük komutanlarından biridir Mustafa Kemal Atatürk’ün sağ koludur.

İsmet İnönü bu ülkenin 2. Cumhurbaşkanlığını yapmış başbakan olarak parlamenter sistem de en güzel bir şekilde ülkemizi yönetmiş vatandaşlarımızı vatanımızı temsil etmiş bayrağımızı şerefle Dünya Devletleri arasında dalgalandırmıştır.

Turgut Özal gibi kendi sınıfının kendi ideolojisinin en iyi temsilciliğini üstlenerek 12 Eylül faşizminin gölgesinde olsa da siyasete girmiş ve başbakan olduktan sonrada çok önemli başarılar elde etmiş 24 ocak kararlarını en güzel bir biçimde uygulamaya koymuş uzun süre başbakanlıktan sonra bizim aklımızın erdiği süreçte tek sivil Cumhurbaşkanı koltuğuna oturmuş ve o süreçte de halen açıklanamayan bir şekilde hayatını kaybetmiştir.

Bu iki deha siyasetçi ile birlikte onlarca bakan yüzlerce bürokrat başta Ahmet KAYA Kemal SUNAL olmak üzere onlarca sanatçı gazeteci yetiştirmiş ve hepsi de kendi dallarında çok büyük başarılar elde etmiş Malatyalıları tarih içerisinde görüyoruz okuyoruz.

Bunların hepsinin ölmüş olanlarına Tanrıdan rahmet yaşayanlarına da sağlıklı mutlu barış dolu günler diliyorum. Hiç birisi arada çok ufak tefek sıkıntılar olsa da hepsi öncelikle Türkiye de yaşayan tüm halkların mutluluğu için çalıştıklarını ve büyük çoğunluğunda başarılı olduğunu görüyoruz.

Geçmiş tarihi bırakıp son on yılda ki iki önemli siyasetçimize bakacak olursak… 

Son on yıla baktığımızda Malatya siyasetine sosyal demokrat olduğunu iddia eden ancak bana göre çok ciddi anlamda tartışılması gereken bir Veli Ağbaba var..

Malatya siyaseti bunlardan çektiğini hiç bir dönemde hiç bir kimsede çekmedi.

Diğer yandan da dini değerler üzerinde politika yapan ve muhafazakâr demokrat olduğunu iddia eden AKP de politikaya Doğru yoldan gelen hatta ikinci Tansu çiller olarak tanınmaktan zevk alan saçlarını onun gibi tarayan onun gibi yürümeye çalışan ancak AKP saflarına girdikten sonra öyle tahmin ediyorum ki reisle daha iyi siyasi ilişkiler kurmak kurabilmek adına son yıllarda Türbana bürünen bir Öznur Çalık var.

Her ikisinin ortak yönleri parti içerisinde “ GÜÇ BENDE “ Mantığı ile hareket ederek parti içi demokrasiyi yok etmek bireye dayalı diktatörel hareketlerle siyasi çalışmalarla hareket ederek her türlü ipleri ellerinde tutarak kendi siyasi yaşamlarını garantiye almak için en yoğun çabayı eforu sarf ediyorlar kendileri içinde başarılı oluyor biri dört dönemdir diğeri üç dönemdir TBMM nin daimileri eskileri olmaya devam ediyorlar.

Her ikisi içinde halkların hali kötü olmuş barış özgürlük rast gele ekonomi bozukmuş hiç umurlarında değil nasıl olsa her ikisinin de tuzları kuru. Zaten Vekil emeklisi olmuşlar hayatları ömür boyu garantiye binmiş eh her ikisinin de dükkânları hanları arsaları arazileri fabrikaları nın getirileri de ayrıca cabası.

Kısaca Malatya siyaseti bu güne kadar bunlardan çektiğini hiçbir dönemde çekmedi. Siyaset hiçbir dönemde bu günkü kadar kirlenmedi.

Her ikisi de artık daha ne kadar bu saltanatı devam ettiririm daha ne kadar buralarda daha iyi bir şekilde kalabilirim hesapları içerisindeler.

Bütün bunları olabilmesi bu saltanatın devam etmesi için siyasette örgüttün arkanda olması gerek.

Kim örgüt; İl başkanı, ilçe başkanları kadın ve gençlik kolları ile partili belediye başkanları.

Bu birimlerin hepsinin seçim süreçleri var ve her seçim sürecinde özellikle il ilçe başkanlık seçimlerinde mühür kimde ise Süleyman odur misali bunlar hep möhürü ellerine almış ve işaret ettikleri kişiler göreve gelmiştir.

Bu sıra 31 Mart itibarı ile Türkiye genelinde yerel seçimler yapılacak eh bu zatı muhteremler ne yapacak örgütün bir ve önemli parçası olan belediye başkanlarını nasıl kendilerine yakın olanlardan seçtirebilirim kavgasına girdiler ve her ikisi de başarılı olmaya çalışıyor.

Her ikisi de kendi partilerinde bir yerlere bir şekilde gelmiş yerleşmişler ve yerel de daima o etiketlerini daima kullanıyorlar.

Örneğin CHP de veli ağbaba ve arkadaşları Arguvan da atama olarak eski başkanı atadı. Arguvan halkı gerçekten çok üzüldü çünkü aylarca burada ön seçim yapın kim kazanırsa hepimiz onun yanında birleşelim dediler ancak Veli Ağbabayı aşamadılar. Ne oldu peki şimdi adı sanı silinmekte olan DSP de adı sanı çok yükseklerde olan bir aday çıkardı Ergün KILIÇ.

Arguvan da sayılan sevilen eski yeni başkan ve CHP li halkın büyük bölümü Veli ağbabaya yaptığı anti demokratik uygulamalardan dolayı küçük olsun benim olsun dediği için ateş püskürüyorlar.

 Ve inadına ve canı gönülden Ergün Kılıç’a destek olma noktasında tümü kenetlenmiş durumda.

Bakalım sonuç ne olacak? hep beraber göreceğiz.

Ben şahsen eski bir sosyal demokrat olarak sosyal demokrat Arguvan halkını en iyi tanıyan bilen biri olarak özellikle oya tesir edecek büyük abilerleArguvan halkı ile konuştum inanın bir dokundum bin işittim tek eleştiri var o da Veli Ağbabanın yaptığı anti demokratik tavırve duruşu

Yine Veli ağbaba Hekimhan ilçesinde gönlünde geçirdiği mevcut belediye başkanı aday değilim diyince halkın da zorlaması olunca ön seçime gitti. Veli ağbaba ve örgütün desteklediği aday adayı ancak üçüncü olabildi. Halk veli Ağbabaya bizim işimize karışamazsın özgür irademize ipotek koyma diyerek ilk ihtarını da verdi. CHP Malatya nın iki büyük ilçesinde halen aday bulmuş değil. Veli ağbaba bunlarla ilgilenmesi gerekirken küçük olsun benim olsun diyerek 2 bin kişi ile seçilecek Arguvan a bel bağlamış. Malatya da Öz Alper, Haci Abdi Çöşnük mahalleleri 20 ile 40 binle muhtar seçiyor.

Hani derler ya Uyan da balığa gidelim.

Gelelim Öznur Çalık Hanfendiye. Bu kıdemli vekilde genel yönetim kurulu olması hasabı ile etiketini de aynı Veli ağbaba gibi kullanarak kafasına göre parti içerisinde görevlendirilmelere müdahil oluyor.

 Örneğin Pütürge ve Doğanyol, Öznur Çalık han fendinin yani kendisinin annesinin babasının kısaca ailesinin doğduğu büyüdüğü Malatya’mızın güzel birer ilçesi. Eh kendi kıdemli milletvekili olmuş demek ki sıra akrabalara gelmiş olacak ki özellikle bu iki güzide ilçede akrabalar aday gösterilmiş.

Halbuki Pütürge de beş yıldır başarı ile görev yapan bir Mehmet Polat var. Adam basına açıklamalar yaptı hiç borcu olmadığını ve çok önemli hizmetler yaptığını yapacağını söyledi. Ancak Öznur Çalık için bunlar önemli değil önemli olan kendisine yakın olması kim olacak akrabası da olan ilçe başkanı olsun ve olur.

Doğan yol da da battal gazide Akçadağ da da de aynı dert aynı sancı ve kaynağının Öznur Çalık olduğu bu ilçelerde ki aday adayı olan ancak şimdi bu haksızlıktan dolayı başka yerlerde ya da bağımsız aday olmak isteyen bütün aday adayları tarafında yüksek sesle seslendiriliyor.

Yukarda saydığım ilçelerde AKP kaybederse bana göre halkın kişiye olan tepkisidir

Bakacağız göreceğiz Malatya da bazı ilçelerde halk mı? Yok, sa AKP de Öznur Çalık mı?

Bakacağız göreceğiz örneğin Arguvan da ve aday gösterebildikleri! ( Başta iki büyük ilçe Battalgazi ve Yeşilyurt, Darende, Pütürge ve Arapkir gibi ilçelerde halen bu güne kadar adayları yok ) yerlerde halk mı? Yoksa Veli Ağbaba mı?

Dolayısıyla bu yerel seçim birilerinin siyasi hayatının noktalanması mı? Yoksa devam mı? Bakacağız göreceğiz.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.