ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

 

 

 

    Malatya Eğitim- Sen şube başkanı Tarık Kaya ve Eski Malatya pir Sultan abdal Malatya şube başkanı Songül Tunçdemir demokrasi mücadelesinde insan hakları savunuculuğunda özgürlükler ve tüm Dünya da barış talep etmekte beraber olduğumuz birlikte olduğumuz demokratik haklarımızı kullanarak yaptığımız demokratik eylemlerde yan yana olduğumuz kardeşlerimiz dostlarımız.

        Bu dostlarımız benim anladığım kadarı ile bir takım kendilerine göre gerekçelerle gözaltına alınmış önce serbest bırakılmışlar daha sonra tekrar çağrılarak tutuklanmışlardır. Şu an itibarı ile Tarık Kaya Malatya E tipi Songül Tunçdemir de burada kadın koğuşunun eksikliği nedeni ile Elazığ Kapalı ceza evindeler …..yani hapisler.

 Geçenlerde telefonum çaldı ve arayana baktım TARIK KAYA yazıyordu.

Çok sevindim heyecanlandım.

Kendi kendime Tarık ın suçu yoktu demek ki bu anlaşıldı ve bıraktılar diye düşünürken telefonu açtığımda karşımda Tarık Kaya değil değerli eşi vardı

Önce afallamış ve heyecanlanmıştım.

       Abla ne oldu Tarık serbest mi kaldı dediğimde “ Hayır abi telefonu bende kaldı “ dedi tabii bizim o sevinçli heyecanımız bir anda yok oldu ve yine eski halimize umutsuzluğa geri döndüm.

          Geçen hafta Oral Çalışlar kendi köşesinde aynı benim yaşadığım olayı yaşamış. Tek farkımız ben Tarık KAYA nın hapiste olduğunu biliyordum o bilmiyormuş.

Oral Çalışlar açıklamasında “ Bir öğretmen örgütü olan Eğitim-Sen'in faaliyetleri. Slogan atmak, pankart taşımak gibi suçlamalar. Bunlarla, bir yurttaşı, bir öğretmeni hapiste tutmanın ülkemize ne kazandırdığını anlamakta hala zorlanıyorum. Tarık’ın duruşması 22 Nisan’da. Umarım özgürlüğüne kavuşur.” Demiş gerçekten doğru demiş.

         Bu ülkede Namusu şerefi ile yaşayan hele bir de eğitimci olan, sağlıkçı Emekten yana emekçi olan bu değerlere insanlara daha çok sahip çıkarak onları teşvik ederek çocuklarımızın bu ülkeye değer katacak duruma gelmesini ve ülkenin geleceğine damga vurmasını sağlamamız gerekenlere sahip çıkmamız koruyup kollamamız gerek.

        Tam tersi bu ülkede bir değil bin değil binlerce öğretmeni emekçileri slogan atmış pankart asmış ya da asanlara atanlara destek vermiş gibi ucuz suçlamalarla hapislerde çürütmek bu ülkeye verilecek yapılacak en büyük cezadır.

        Tarık Kaya her ne kadar Malatya eğitim – sen şube başkanlığı görevini yürütüyor du ise de aynı zaman da iyi bir yazardı. Malatya da başta son nokta gazetesi ve daha birçok basın kuruluşunda yazılar yazardı televizyonlarda halkın aydınlanması için programlara katılır ve gerçekleri konuşurdu.

Tarık Kaya son iki dönemdir Malatya Çağdaş gazeteciler derneği yönetim kurulu üyeliği ve samanlık görevini de yürütmekteydi. Yani o aynı zaman da bir basın emekçisi idi.

     Songül Tunçdemir öğretmenimizde önce öğretmendi sonra alevi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı idi.

       Bu nedenle özellikle Alevi vatandaşların demokratik hakları olan eşit yurttaşlık taleplerini savunarak Alevilerinde bu ülkenin asıl unsurları halkı olduğunu her platformda savunurdu.

        Bunun savunuculuğunu önce Malatya da sonra İstanbul Kartal da pir sultan abdal derneklerinde başkan ya da yönetici olarak yapardı yaptı. Yani tek suçu demokrasiyi savunmak alevi olmak Alevilerin demokratik haklarını savunmak

     Bu konumunda dolayı önce çok sevdiği Öğretmenlik görevinde ihraç edildi daha sonra da tutuklandı.

    Ben inanıyorum ki Tarık Kaya da Songül Tunçdemirde 22 Nisanda ki ilk mahkemelerinde serbest kalacak hatta suçsuzlukları tespit edildiğinde mahkeme kararı ile onaylandıktan sonra da çok sevdikleri öğrencilerine tekrar kavuşacaklar diye düşünüyor temenni ediyorum.

Aylarda 22. Gün hep uğurlu olmuş.

 Geçen Mart 22 de İHD Malatya şube başkanı Gönül Öztürkoğlu serbest bırakılmıştı.

        Diliyorum Nisan 22 de ki yani 10 gün sonra yapılacak mahkemede de bu iki arkadaşımız dostumuz demokrasi savunucuları laik demokratik çağdaş Türkiye savunucuları serbest kalırlar.

        Demokrasi mücadelesi verdikleri için laik demokratik çağdaş Türkiye için tüm özgürlükçü barış dolu bir Türkiye için hep beraber mücadeleye destek verelim canlara cananlara destek olalım 22 Nisan da Malatya adliyesinde buluşalım.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.