ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

 

 

        Öncelikle bu paneli düzenleyen MALATYA DEMOKRATİK DÖNÜŞÜM PLATFORMUN da ki Av. Ercan Kısacık, Av. Ferudun Önal, Av. Osman Akyol, Akademisyen Seren Selvin Korkmaz ve Jeoloji mühendisi Eren Kuş Kardeşlerime yol arkadaşım yoldaşlarıma Malatya kamuoyu adına çok teşekkür ediyorum.

Hepinizin Eline ayağına ağzına sağlık.

       İyi ki sizin gibi ufku ve gönlü açık ülke sevdasıyla yanan demokrasi insan hakları barış ve özgürlükler sevdalısı kardeşlerimiz yeğenlerimiz var ve bu varlık aklı başında ülkesini seven demokrasiden yana olan herkesi ama herkesi bu panelden sonra daha da mutlu ettiğinin altını çizmem gereklidir ve çiziyorum.

      Malatya da çok uzun zamandır yaşayan ve demokrasi mücadelesinin hep içerisinde olan biri olarak söylemek isterim ki , bu kadar yalın bu kadar içerikli bu kadar katılımcı kalabalık topluluğun olduğu her siyasette mezhepte etnisite de vatandaşların bulunduğu ve bu kadar nezih bir kadronun olduğu bir panel son 20 – 30 yılda yapılmadı yapılamadı.

     Malatya da özellikle sol ve sosyal demokrat siyaset yapanlar aleviler, Kürtler kısaca Malatya toplumunu oluşturan herkes vardı bir tek CHP il başkanı ve yöneticileri her ne hikmetse yoklardı.

        Ben acaba davetiye verilmedi mi diyerek platformun sorumlusu arkadaşımı aradım “ Ercan CHP de il başkanı yok il yönetiminde kimse yok hiçbir ilçe başkanı yok belediye başkanı yok onların dışında herkes var bu işte bir acayiplik yok mu” diye sorunca Ercan kardeşim bana hap amca der.

         Yine aynı mütevazılıkle “ Amca ben kendi elimle önce il başkanı ve yöneticilerine Pütürge Arapkir dışında ki tüm ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerine davetiyelerini verdim. Pütürge ve Arapkir ilçelerine de telefon ettim “ dedi

       Tam da burada şeytanın avukatlığı yapmaya başlayarak acaba olmaya ki sayın ve de sevgili genel başkan yardımcımız devreye girmiş olmasın diye düşünmeye başladım.

        Düşünmeye başladım çünkü Malatya CHP il örgütünü toptan indiren de o kaldıran da o diye Malatya CHP camiasında bir ajitasyon hep dolaşıyordu ben inanmıyordum.

       Şimdi inandım ki Veli ağbaba bu örgütü beklide hipnozlamış olacak ki il başkanı dâhil tüm başkan sıfatı taşıyanlar ancak başkanlığın hakkını ağbabaya teslim edenlerin gerçek yüzleri ortaya çıkmış oldu.

       Bundan sonra hiçbir başkan ben kendi ilimde ilçemde başkanım falan filan diyerek ahkâm kesmesin ahkâm kesenler ne yazık ki yok oluyor yok ediliyor.

      Çok değerli okurlarımız düşünün ki Malatya da çok güzel bir ortam hazırlanmış.

        İstanbul seçimlerinin ateşi tüm Türkiye yi sarmışken ve “ bir “ oya bile ihtiyaç duyulduğu şu günlerde herkesin “ HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK “ dediği ve herkesin harıl harıl ter dökerek çalıştığı bir günde,  “İSTANBUL SEÇİMLERİ VE YENİ SİYASET “ konulu devasa en az bin kişinin katıldığı panelde

Malatya CHP il başkan ve örgütü ile birlikte sözde muhalefet olan takımdan da hiçbir ses yok eser yok.

Gerçekten hayret ki hayret.

        Bu kafayla mı siyaset yapıyorsunuz bu kafayla mı oyunuzu artıracaksınız bu kafayla mı örgütlenme yapıyorsunuz.

      Veli ağbaba ve arkadaşları bu paneli provaka etmek  örgütü katmayarak sönük geçmesini sağlamakta ki amaçları nedir? Gerçekten merak ediyorum.

        Yoksa bu paneli daha önce CHP de il sekreterliği yapmış Ercan Kısacıktan mı yoksa geçen seçimde Milletvekili aday olan Seren Selvin Korkmaz düzenleyenler içerisinde olduğu için ve ileride bunlar olmaya ki bir yerlere aday olur ve bizi cııız yaparlar diye mi korktular.

O nedenle insanları örgütleyerek örgütleterek bu panele gelmemeleri sağlandı.

 İnanın çok merak ettiğim için soruyorum.

       Aslında her ikisi de istedikleri zaman istedikleri partiden aday olma seçme seçilme hakkına sahip birer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdırlar ve bence sorun yok.

        Ancak Veli ağbaba ve yanında ki isimlerinin önünde başkan yazmaktan başka hiçbir marifetleri olmayan şunu iyi bilmeliler ki o partinin üyesi olan her vatandaş her yere hem laiktir hem de hakkıdır.

       CHP bir kitle partisidir hiç kimsenin babasının malı değildir ama hayır Veli ağbaba ve arkadaşları hariç diyebilir miyiz? Demememiz lazım ama..

       Kısaca çok yanlış yapılmıştır. CHP o panele gelmeli hatta daha önceden organize eden genç kardeşlerimizle irtibata geçerek sorun var mı yardımcı olalım olabiliriz diyebilmeliydiler ama nerede..

Panel genel anlamda İstanbul seçimleri ile birlikte yeni siyaset üzerine kurgulandığı için bütün konuşmalar bu iki konu üzerinde yoğunlaştı.

        Özellikle İstanbul seçimleri önemi anlatılırken İstanbul da büyükşehir belediye başkanlığını kazanmak şu gün itibarı ile tam çözüm değilse de demokratik yollar da faşizme vurulacak ilk darbedir. Bu anlamda çok ama çok önemlidir.

Gelecek zamanlar için de “YENİ SİYASET “ çok önem arz etmektedir konusunda tüm katılımcılar birleşti.

        Özellikle Levent Gültekin İstanbul’u almak önemli ancak o yetmez ülkemizin geleceği için yeni siyasetler üreterek birlik beraberlik sağlanmalı dedi.  Ülkenin geleceği halkımızın çocuklarımızın geleceği için bu köhnemiş siyasetler dil din mezhep üzerine kurulmuş kof siyasetler çöpe atılmalı.

         Yeni sivil demokratik bir anayasa ve herkesin herkesi kabul edeceği barışın kardeşliğin var olduğu eşit yurttaşlık temeline dayalı emeğe dayalı demokrat hukuk devleti kapsamında ortak paydasında birleş ilmeli bütünleşmeli.

        Parti içerisinde demokrasi tam kurum ve kuralları ile çalışmalı bir kişi bir örgütü yönlendirmemeli gibi demokratik bazı olması gereken kurallar mutlaka çalışmalı.

          Önce İstanbul büyükşehir belediyesini almamız ve bunların para damarlarını kurutmak gerekir. Daha sonra halk la birlikte halk için demokrasi kurallıları içerisinde örgütlenerek ülkemizin çıkar ve menfaatlerini koruyup kollamak üzere iktidara yürümenin zamanı gelmiştir geçmektedir.

Panel bu anlamda çok önem taşımış ve gerekenler anlatılmıştır dinleyenler anlamış dinlemeyenlerde havasını almıştır. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.