ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

 

 

31 Mart yerel seçimlerinin Türkiye genelinde en rahat ve seçimi garanti olan Malatya büyükşehir belediye başkan adayı Selahattin Gürkan dı. Nitekim Selahattin AKP oyları ile birlikte kendine has mahsus oylar ile rekor denilecek bir oy la büyükşehir belediye başkanı seçildi.

Selahattin Gürkan’a Malatya seçmenlerinden alevi si de Sünni’si de yerlisi de yabancısı da oy verdi.

Çünkü Selahattin Gürkan önce Battalgazi belediye başkanlığında üçüncü dönemini tamamlamış deneyimli bir siyasetçi ve yerel yönetici idi.

Gürkan diğer AKP sözcülerine rağmen biraz daha ılımlı çağdaş yönleri olan ve Malatya nın yerlisi kimliği ile yola çıkan bir aday dı.

Bütün bu özellikleri vasıfları ile çok rağbet görmüştü ve seçimi de çok oy farkı ile bu nedenle rahat bir seçim süreci yaşayarak geçirdi ve seçildi. Seçildi seçilmesine de en kolay seçimi kazanan başkan en zor bir yönetim şekli uygulamaya başladı.

Siyasette belediye başkanlığı da ekip işidir. Bu işlere başlarken mutlaka beraber çalışacağın arkadaşlarından oluşan ehliyetli liyakatlı bir kadron mutlaka olmalı ki işbaşına gelirsen görev sana tevdi edilirse gerekli yerlere gerekli adamları yine diyorum ehliyetli liyakatlı insanları tak tak yerlere koltuklarına oturtasın ve hiç zaman kaybetmeden hizmete başlayabilesin.

Gürkan başkan hiç bunları yani ekip işini düşünmemiş olacak ki halen bu gün olmuş birçok önemli makamlar vekâletle yönetiliyor.

Örneğin Motaş gibi bir genel müdürlüğe hayatında belki de arabaya araçlara çok fazla binmekten başka bir özelliği olmayan birisini atamak ne kadar doğru ve Malatya da ki ulaşım araçlarının vaziyeti biraz sonra açıklayacağım şekli ile ne durumda?

Genel sekreterlik çok önemli bir makam yardımcılıkları ve diğer daire başkanlıkları öneli makamlar. Sayın başkan hiç bunlar üzerinde çalışmamış mı ya da idare ederiz mi demiş anlamış değilim.

Ben tam beş aydır “ hayırlı olsun “ demek için randevu istedim halen ben bu randevuyu gerçekleştiremedim. Ben bir gazeteci olarak bunu yaşıyorsam vatandaş nasıl ulaşacak başkana vallahi bunu da çok merak ediyorum.

İcraatlara dönecek olursak..

 Selahattin Başkan gelir gelmez devr aldığı enkazın, suyun yüzeyinde görünen kısmı ile ilgili olanını hiç korkmadan çekinmeden şeffaf belediyecilik anlayışı ile rakamlarla kamuoyuna açıkladı!

Borçlar!

İhaleler!

Derken Dahası mideye indirilen çerezler gelen misafirler ağırlamalar vesaire vesaire!

Ancak bu açıklamalar kısa bir süre sonra durdu daha doğrusu Gürkan sustu ya da kulağı çekilerek susturuldu..

Bu olayların açıklamaların Hukuki boyutu devrede mi, değil mi bilmiyoruz!

Eğer bunları yargıya taşımıyorsa taşıyamıyor susmaya devam ediyorsa zaten, daha öncede yazdığımız gibi, “ mesele mahalle dedikodusundan öteye gitmez!” şu an için görünen o ki aynen de öyle oluyor dedikoduyu geçmiyor geçmeyecek galiba..

Bütün bu gelişmeler varsa yolsuzluklar iddia edildiği gibi haksızlıklar hukuksuzlukların tam tartışılacağı kamuoyu oluşacağı bir zaman da sabah kalkıp bakıyoruz ki sayın başkan Gürkan başta ulaşım olmak üzere birçok Belediye hizmetine büyük zamlar yapılmış!. Zamlar gecelerden neden yapılır onuda pek anlamış değilim. Şayet milletin uyuması bekleniyorsa hiç ona zahmet etmesinler bu millet zaten gecede gündüzde uyuyor hiç uykudan kafasını kaldırmıyor ki.

Yeniden zama dönecek olursak Bu işin fıtratı budur ve üretemediğiniz yer de en kolay yol zamdır!

Bu basiretsiz ve iş bilmezlikten gelen bir hastalıktır!

Bu tür zamlar tuzu kurulara dokunmaz! Fakir, fukara denilen yığınları etkiler!

Malatya da hat minibüsleri resmen maganda mantığı ile iş yapıyor!

Kim nasıl denetliyor ya da denetliyorlar mı belli değil bilmiyorum doğrusu!

Bunların denetlenmesi için Önerim Selahattin Başkanın motaş müdürünü de yanına alarak birkaç gün birkaç hatta ki dolmuş, halk otobüsü gibi ulaşım araçlarına tedbiri kıyafet olup, bu minibüslere binmesi ve vaziyeti bire bir görmesidir!

Direksiyonda sigara içenden tutun, uzun telefon konuşmalarına kadar her şey var!

Uluorta çalınan klaksonları saymıyorum!

Hepsi çağın hastalığı olan “ bana ne” modun da ve önüne bakıyor!

Hal böyle olunca, direksiyondaki burnundan solarak “ işine gelmiyorsa in!” diyebiliyor!

Zaten fazla ısrar etsen kenara çekip, bıçakla üzerine gelmesi garanti!

Zam yapmak en ucuz ve aciz yol!

Peki denetim yapmamak?

Buna da siz bir isim bulun!

Şehir araç trafiğinden boğuluyor. Hani alt yapın ve buna dair tedbirlerin?

Sıtma pınarından hükümet konağının önüne özel araçla bile 40 – 45 dakikada ancak geliniyor.

Belediyenin trafik birimi var gerekirse Emniyet müdürlüğünden de takviye yapılarak önce taa gazi ilkokulundan en azından sıtma pınarına kadar ki yol güzergâhında hiçbir araca park yaptırılmaz ise bu sıkışıklık az da olsa çözüle bilinilir diye düşünüyorum.

Bu ara belediye başkanı ile AKP milletvekilleri arasında bayağı bir söz düellosu vardı ancak son günlerde birden bıçakla kesilir gibi kesildi

Ama bu Malatya halkı sizleri çok iyi tanıyor ki 17 senedir her seçimde en az %62 oy vererek beşten aşağı milletvekili ( bu son seçim hariç. Zaten bu seçimde de görüldü ki artık AKP inişe geçiyor )çıkarmadınız ve başta büyükşehir belediyesi olmak üzere büyük ilçeleri hep siz aldınız. O zaman bu zaman yan yanasınız aynı partisiniz biri birinizin devamısınız!

Bu kadar konuştuğunuza göre çok şey biliyorsunuz! Ama gerçekleri tam olarak konuşmuyor ortaya bir kılçık atıyor arakasını getirmiyorsunuz.

Dinimiz de insanlıkta en çok hak, hukuk ve yalana, talana soyguna karışanları affetmiyor ve en ağır suç sayıyor! O nedenle bildiğinizi saklamayın yetim çağa çocuk büyük kadın erkek kimsenin haklarını kimseye yedirmeyin yiyen varsa teşhir edin hep beraber teşhir edelim adalete teslim edelim adalet yargılayıp cezası varsa suçluluğu kesin tespit edilirse cezasını versin ve hak yerini bulsun derim.

Demokratik ülkelerde de bu tür hadiseler öyle oluyor!

Bence o iddialarınız özellikle tespitli ve delilli ise önce, yargıya taşıyalım; ötesi için Allah kerimdir!

Obir Dünya bizim işimiz değil Allah her şeyi görüyor ve inancımıza göre onun hesabını yapıyor orası da ona kalmış.

Sayın Gürkan çok kısaca son beş aylık süreci özet olarak anlatmaya çalıştım. Bundan sonraki zamanda da sizi takip ediyorum edeceğiz diliyorum bu güne kadar yapılan eksiklikler yanlışlıklar bundan sonra yapılmaz ve bizde eleştirerek değil övgü ile bahsederek yazılarımızı yazarız.

*********************

Kayyum Kararları Gayrimeşrudur, Derhal Geri Alınmalıdır!

 

      Geçen hafta itibariyle Diyarbakır, Mardin ve Van’da seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanları haklarında kesinleşmemiş bir mahkeme kararı dahi yokken görevden alınmışlar ve yerlerine vekâlet etmek üzere il valileri atanmıştır.

      Seçimle yönetime gelen başkanların yerine merkezden İçişleri Bakanlığı eliyle kayyım ataması yapılarak belediye yönetimine müdahale edilmesi kabul edilemez bir uygulamadır. Demokratik siyasete darbe vuran, halkın temsili yet hakkını gasp eden bu uygulama Türkiye’nin en önemli meselesi olan Kürt sorununun meşru siyaset alanı içinde çözümüne dair umutları da kırmaktadır.

       Seçilmiş başkanlar yerine kayyım atanması seçme ve seçilme hakkının açık ihlalidir. Bu karar belediye başkanlıkları ile beraber seçilen Belediye Meclislerini de işlevsizleştirmektedir. Şehirlerinin yönetimine hiçbir şekilde katılım gösteremeyecek şekilde seçme hakları ellerinden alınan Diyarbakır, Van ve Mardin halkının tercihlerine saygı duymak merkezi yönetimin vazgeçilemez yükümlülüğüdür.

        HAK İnisiyatifi olarak, seçme ve seçilme hakkını hedef alan, demokratik siyaset alanını yok eden bu kararı kınıyoruz! Hukuka aykırı bu keyfi kararın derhal geri alınmasını ve meşru başkanlara unvanlarının, belediye meclislerine yetkilerinin iadesini acilen talep ediyoruz.

Hükümeti halkın tercihlerine ve hukuka saygılı olamaya davet ediyoruz

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.