ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

 

 

         Öncelikle kırk yıl hizmet ettiğim sol sosyal demokrat düşüncelerimi yaşatabilmek için çaba sarf ettiğim ancak danışma kuruluna bir birey olarak katılmak için izin istemek durumunda kalmış olmamla birlikte il başkanında izin alarak bu toplantıya katılmak durumunda kaldığım için çok üzgün olduğumu belirtmek isterim. O toplantıda birkaç kelime söylemek arkadaşlarımıza yardımcı olmak isterdim ama …..

        Bu partiye maddi manevi katkılar sunmuş bu uğurda ağır bedeller ödemiş biri olarak bir kişinin kişisel gelecek hesaplar yapması nedeni ile yazdığımız yazıdan dolayı ihraç edilmem ve 20 yıldır bu durumda olmama neden olanlar utansın diyorum başka ne diyebilirim ki.

Toplantıya birey olarak katılmama iyi niyet gösteren anlayışla karşılayan il başkanı Enver Kiraza da teşekkür ederim.

       İşte partilileri bu duruma düşürenleri yüzlerce insanın katılmak istediği ancak karşılarında bir set olduğunu olacağını gördüklerinden gelmediği katılmadığının da altını çizmek istiyorum.

Bütün bunlara rağmen toplantı yapılan salonun zorla doldurulduğu Malatya CHP il danışma toplantısını baştan sona kadar pür dikkat dinledim.

      Öncelikle şunu belirteyim ki toplantının 2. Bölümü basına kapalı yapılmıştır. Ben ne kadar basın mensubu olsam da orada bir birey olarak bulunmama olanak sağlandı bu nedenle o salonda ne oldu ne bitti doğal olarak bunları yazacak değilim. Sadece toplantının genel durumunu ve olumlu yönde atılması gereken adımları ve düşüncelerimi gördüklerim duyduklarımla harmanlayıp sizlere aktarmak istiyorum. Salonda olan biten ki çok güzel konuşmalar tartışmalar çoğunlukla oldu ve salonda kaldı.

     Burası bir siyasi alan olduğu için doğal olarak il başkanı da Genel başkan yardımcısı da ve diğer konuşmacılarda siyaset konuştular.

 Önce gördükleri olumsuzlukları sonra da bunların çözüm yollarını açıklama çalıştılar.

Yazıya başlarken şunu söylemek isterim ki benim ve benim gibi birçok insanın düşündüğü gibi parti içi demokrasi uygulanmıyor cümlesini bu toplantı için kullanmayacağım.

Çünkü gerçekten salonda bulunan benim gibi parti üyesi olmayanların dışında ki üye olan herkes ama herkes söz istedi söz aldı herkes eteğinde ki taşları ortaya koydu.

Taşlarını ortaya koyanların talepleri istekleri yerine gelir mi gelmez mi onu da zaman ve süreç içerisinde göreceğiz.

Konuşmacı hatiplerin çok büyük bölümü kendisini parti içi muhalefet gören ve partinin bir adım daha öne çıkacağına kendisi ve arkadaşlarının düşüncelerinin hayata geçirilmesi ile mümkün olacağını belirtirken bir kısmı sadece konuşmak için konuştu. Bazılarının da sayıları çok fazla değil di ancak onlardan da başların dan ayaklarına kadar yağ akıyordu yağlama yıkama yapmaktan her zaman yaptıkları gibi geri kalmadılar görevlerini yaptılar yerine getirdiler.

Divan dört kişi idi. Genel başkan yardımcısı Veli Ağbaba, il başkanı Enver Kiraz, Battalgazi ilçe başkanı Vahap ayzabar ve bir il sekreteri İbrahim Karabıyık

      Ancak yöneten il başkanı gibi görünse de her anını cep telefonu ile bir bölümünü de karşı tarafta oturan kendisine soytarılık hokkabazlık yapmayı meslek edinmiş bazı kişilerle kaş göz işaretleri ile tabir caiz se her zaman ki gibi kafa bularak vakit geçiren geçirir gibi gözüken esas olarak ta il başkanını yönlendiren yine Veli ağbaba idi.  

       Bütün bunlara rağmen ufak tefek sataşmalar olmuş olsa da genel olarak CHP Malatya il örgütü adına iyi bir toplantıydı. O toplantıda tam da parti içi demokrasi kuralları ile işledi.

     İl örgütü toplantı başlamadan kapak ile birlikte 7 A4 Kağıdının tek taraf sayfalık “çalışma raporu “ hazırlamıştı ve tüm koltuklara bırakılmıştı. O anda onu pek inceleyemedim ancak daha sonra baktığımda “ şuraya gittik şunu karşıladık şunu götürdük “vs. vs. Arkadaşlarım kırılmasın ama böyle rapor olmaz bu işi bilenler görse gülerler çünkü ben gerçekten güldüm

        İl ya da ilçe danışma kurulları tam da adı üzerinde bu kurumların üyelerine tabanlarına yöneticilerine delegelerine danışma öneri ve çözüm bulma toplantılarıdır.

Tabii ki iç işlerinde görülen eksiklikler varsa yanlışlıklar da tartışılır tartışılmalı danışma toplantılarıdır.  Bütün bunlar ciddi ciddi tartışılmalı konuşulmalı çözümlerle birlikte. Zamana gerçekten ihtiyaç var. Bazılarının yaptığı gibi Gereksiz ve zaman kaybından başka hiçbir şey anlatmayan anlatımlardan hareketlerden kaçınmalıyız.

        Sol ve sosyal demokratların zamanla yarışması gerekiyor. Çünkü Türkiye her geçen dakika çok kötü bir şekilde karanlık bir yolda ilerliyor bu karanlıkta bu Türkiye yi sol sosyal demokratlar kurtarır kurtaracaktır kurtarmalıdır

       Danışma kurullarının sonuç bildirileri güçlü örgütlerle güçlü genel merkez ve genel başkanla iktidara nasıl taşırım olmalı.

        Türkiye son 17 yıldır belki ilk birkaç senesini söyleme sekte diğer yıllardan bu güne kadar çok kötü yönetildi yönetiliyor. Buna rağmen son 31 Mart seçimlerine kadar şu ya da bu şekilde hile ile meşru olarak neyse hiç seçim kaybetmemiş referandumlarda hep önde çıkmış. Muhalefet özellikle ana muhalefet hep buna razı olmuş oy kaybetmiş

Dünya da hiç böyle bir olay olmamış görülmemiş

      Çok saygı değer okurlarımız CHP bir kitle partisidir ancak sol ve sosyal demokrat tabana sahip bir partidir. Ülkenin var olmasını sağlamış Cumhuriyetin laik demokratik çağdaş hukuk devletini yaratmış yaşatmış bir partidir.

     Bunlara rağmen bu parti sadece ana muhalefet parti olarak kalıyorsa her seçimde mağlup oluyorsa burada bir sorun vardır. Tartışılması gereken budur çözümde buradadır.

      Türkiye de bir Kürt sorunu var birde terör sorunu var. Canavarlaşmış ekonomik sorun var. Türkiye de işçilerin köylülerin memurların çiftçilerin emekli dul ve yetimlerin KHK mağdurlarının emeklilerin emekli olacakların sorunları var Suriye den Ülkemize gelen 4 milyon Suriyelinin sorun olması var bunlar öncelikle tartışılmalı çözüm önerileri bulunmalıdır. Sosyal ve siyasal sorunlar var. Her geçen gün hayatın zorlaşması ile kadın cinayetleri fuhuş ve uyuşturucunun 10 yaşın altında olması sorun var daha sayamayacağımız kadar sorun yumağı oluşmuş durum da

      Bunların tartışılacağı konuşulacağı işte bu toplantılar ve kongre ile genel anlam da da kurultaylardır. Ben isterdim ki daha ziyade bu konular konuşulsun. Yoksa il başkanı şöyle milletvekili böyle yi her gün herkes bir köşede kahvede şurda burada zaten konuşuyor. O İşlerde kongrelerde konuşulmalı.

       Örgütler sağlıklı olmaz sa birilerinin güdümünde çalışırsa ve hep birileri “ BEN “ derse ne o örgüt çalışır çalışabilir ne de o parti bir yere gidebilir. Önce “BİZ “ diyeceğiz.

İlkelerimizle kararlı bir şekilde taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz

      Partiyi büyütmek için tabii ki önce kendi tabanımıza sahip çıkılacak sonra da dışarıdan katılım sağlanmalı. Ama işte dışarıdan bir kişi getirirken içerde on kişiyi küstürüyorsan kaçırıyorsan ilerlemen mümkün değil belki suni olarak bir yerleri kazanmış gibi görünürsün ama taban kaymaya başlarsa baş aşağı gitmiş olursun.

          O nedenle çok akıllı olmak demokrasiden insan hakları savunuculuğundan laiklikten çağdaş hukuk devleti özlemimizden vaz geçmeden barış tan yana tavırlı olarak doğru düzgün yolsuzluğa hırsızlığa taviz vermeden önce güçlü il ve ilçe örgütleri daha sonra güçlü bir genel başkan ve parti meclisi ile güçlü bir ana muhalefet sonra da yapılacak ilk seçimde iktidara yürümek  temennisiyle yolunuz açık olsun Dayanışma toplantısında  emeği geçen il başkanına gençlik kollarına kadın kollarına ve diğerlerine çok teşekkür ediyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.