ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

 

 

       Malatya büyük şehir belediyemiz her ay rutin olarak Malatya’nın sorunlarını çözmek ya da çözmek için projeler üretmek adına meclis üyeleri ile toplanarak kararlar alırlar.

       Malatya şehir olarak gerçekten 12 Eylül faşist darbesinden sonra ki süreçte bu güne kadar hep de iktidarlarda ki siyasi partilerin adaylarının belediyeyi kazanmasına rağmen layıkıyla hizmet almadı alamadı.

12 Eylülden sonra sözde demokrasiye geçiş döneminde Turgut Özal ın partisi ANAP ilk genel seçimde iktidar oldu. Bir süre sonra yerel seçimler yapıldı ve Malatya belediyesini ANAP adayı Seyhan Semercioğlu kazandı ve sıralama şöyle

 

E.Seyhan Semercioğlu (25.03.1984-25.03.1989)

A.Münir Erkal (23.03.1989-18.04.1999)

M.Yaşar Çerçi (18.04.1999-28.03.2004)

 H.Cemal Akın (28.03.2004-29.03.2009)

Ahmet Çakır (29.03.2009- 31 Mart 2019)

Selahattin Gürkan (31 Mart 2019……

 

Malatya nın ilk büyük şehir belediye başkanı Ahmet Çakır olmuştur

      Burada görev yaptıkları yıllara göre sıralamasını yaptığımız başkanlarımızın hepsi kendi partilerinin iktidar olduğu ya da iktidar ortağı olduğu süreçlerde görevler yaptılar.

         Bu belediye başkanlarımızın hepsi on yedi yıllık AKP sürecinde de aday adayı oldular ancak bir kişi gösterileceği için birileri gösterildi diğerleri kaldı.

         Kısaca söylemek gerekirse bu belediye başkanlarımız hep iktidar partilerinde seçildiler ama Malatya hiç iktidar partilerinde rutin işler dışında faydalanamadı önemli yatırımlar gelmedi getirilmedi ya da getirilemedi.

Bütün bunlar yetmiyormuş gibi dün Malatya büyükşehir belediye meclis toplantısında hiç de hak etmeyen birisine Fahri hemşerilik beratı verilmesi kararı alınmış.

Evet, bu zatı muhterem! Bir dönemlerin sözüm ona solcusu şimdi Sayın Erdoğan’ın eşinin yakın akrabası olduğu söylenen Ethem Sancak.

Kim bu adam Edoğanın eşinin akrabası olmaktan başka hiçbir özelliği olmayan Malatya ile hiçbir zaman hiçbir tarihte bağlantısı bile olmayan bu zata neden niçin Fahri hemşerilik beratı verilir gerçekten merak ediyor ve başkana soruyorum nedeeeeeeeen.????

Ben bir Malatya sevdalısı olarak aldığınız  “ 2001 yılında ‘Yılın İşletmecisi’, 2005 yılında ‘Yılın Girişimcisi’ seçilen ve 2007 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ‘Milli Egemenlik Üstün Hizmet Onur Ödülü’ne’ layık görülen, Türkiye’nin sanayisinin yerlileştirilmesi ve yerli otomobil hususunda önemli çalışmaları olan, Malatya’mıza özel sevgilerini taçlandırmak amacıyla sanayici ve iş adamı Ethem Sancak’a Fahri Hemşerilik beratı verilmesi kabul edildi.” Kararını kabul etmiyorum aynen bu kararı alan bu karara imza atan herkese tek tek iade ediyorum.

2001 Yılında ne yaparak yılın işletmecisi  seçilmiş peki bu şahıs ülkemizin Malatya’mızın lehine rant elde edecek neye girişimde bulunmuş.?

2005 ten sonra da Erdoğana yakınlığı sayesinde bazı yağcı yalakalar tarafında daha da ileri giderek sanayici ilan edilmiş miş ondan sonrası da falan da filan ödüllerle donatılmış. Bana ne bize ne

Sayın belediye başkanım bu karar doğru bir karar değil.

 Ethem Sancak iktidarın nimetlerinde faydalanarak keseyi dökülene kadar dolduran doldurmaktan da geri kalmayan bir vatandaş. Bütün bunlar bizi çok da ilgilendirmez.

Ama böyle bir adamın Malatya ya fahri hemşeri olarak dayatılması bu anlamda meclisin karar almış olması Malatya da ki duyarlı vatandaşları üzmüştür hatta yaralamıştır.

Ethem sancak kimdir ne iş yapmıştır nasıl zengin olmuş nasıl siyasilerle dostluk kurmuştur nasıl sosyalistken Müslüman lığa kaymış bunların hiç birisi beni ve bizi ilgilendirmiyor ilgilendirmez.

Bizim birine fahri hemşerilik beratı vermemiz için o birinin Malatya mıza ve ülkemize çok ciddi anlamda maddi manevi katkılarının olması lazım.

Örneğin fabrika(lar) kurarak istihdam sağlaması

Okul yaparak öğrencilerimizin eğitimine katkı sunması lazım.

Halk için hastane yapması

Tarımda kaysı üreticisini kalkındıracak bilimsel çalışmalar yaparak Malatya nın ekonomisini kalkındırması lazım. Yollar köprüler yaparak ülke ekonomisine katkı sunması lazım ki biz bu şahsı ödüllendirelim fahri hemşeri kabul edelim ve beratını verelim.

Bunların hiç biri yok Malatya’yı belki görmüş belki görmemiş adama hemşerilik beratı veriyoruz…

Ethem Sanacak nire Malatya’da Fahri hemşerilik nire

Olmadı Selahattin Gürkan başkanım olmadı

AYIPTIR

YAZIKTIR

GÜNAHTIR

………….VE BANA GÖRE MALATYAYA ZULÜMDÜR

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.