ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

 

 

      Malatya da 10 Ocak çalışan gazeteciler günü bir gün erkenden başlanarak birçok kurum kuruluş ve siyasi partilerce anıldı kutlandı. Bir tek gazeteciler kendi çalışanları ile kutlamadı idi neticede Fatih Efendi gecikmeli olarak ta olsa bir gece düzenledi. Pardon büyükşehir belediyesinden zar zor aldıkları yer ve mekânın yemeklerde dâhil olmak üzere katkılar ile neticede bir gece yapmaya çalıştı.

       İşin en baştan itibaren şekline oluşmasına ve gelişmelerine bakarak yazıya devam edecek olursak…

        Bu Fatih Efendi bulunduğu makamın verdiği sözüm ona güçle belediye başkanlarımızı baskı altına alarak bir gece yapmayı hedeflemektedir.

       Ancak başta büyükşehir belediye başkanımız olmak üzere bu talebe ve baskıya anladığım kadarı ile pek de sıcak bakmamışlar.

      Yine bu Fatih efendinin spor programı yaptığı tv nin en üst görevlisinin de bu belediye başkanlarından bir talebi var mış. Duyumlara ve rüzgârın getirdiği kuşların öterek anlattığına göre bu zatı muhterem de bulunduğu görev koltuğunun gücünü kullanarak en yakınını belediyelerin birinde üst düzey göreve gelmesini istiyormuş.

          Bütün bunlar 10 Ocak kutlamalarından önce olmuş ya da oluşmuş işlermiş. Ben dâhil çok kimsenin bu işlerde son 10 Ocak belediye başkanlarının akşam nikâh salonunda vermiş olduğu kutlamaya kadar haberi yok.

        Ta ki başta büyükşehir belediye başkanı Selahattin Gürkan Yeşilyurt belediye başkanı Mehmet Çınar ve Battalgazi belediye başkanı Osman güderin hiçbir gazete dernek cemiyet gözetmeksizin çağırdıkları ortaklaşa organize ettikleri ve çok büyük bir katılımın olduğu 10 Ocak akşamına kadar.

       O akşam Fatih Efendi haddini ve adabını edebini aşarak haksız ve hukuksuz bir şekilde konuşturulmadığını iddia ederek daha doğrusu onu bahane ederek belediye başkanımız Selahattin Gürkana hitaben “  “ Bizler ayrı kurum ve dernek temsilcileri olarak çalışan gazeteciler toplantısında konuşturulmuyorsak fikirlerimizin olmadığı yerde Fizik en bulunmamızın bir anlamı yok “ diyene kadar.

Şimdi ben buradan soruyorum Fatih efendiye

 o gün kü sahte kabadayılığın kime idi? Gazetecilere mi? Başkanlara mı?

Yerin ayrılmış olmana rağmen bir olayı örgütlercesine masaları neden gezdin ne amaçlıyordun?

         Neden gelip yerine oturmadın da sana sözde destek olmak gibi görünen hak talepçilerinin yanına oturdun.

    Bu ve bunlar gibi daha birçok soru sorulabilinir. Bundan sonra hep soru soracağız hep araştıracağız bundan bir kere herkes gibi sizinde haberiniz olsun.

Gelelim son olarak MGTC Adına yaptığınız geceye.

      10 Ocak akşamı bir şekilde ağalarından beglerinden efendilerinden öğrenmiş olduğun ya da onları taklit edercesine yaptığın sahte kabadayılık eyleminden sonra mekânı terk ettikten sonra ertesi gün büyük şehir belediye başkanı ile ne konuştun ya da neler gelişti ki 15 Ocakta bu geceyi düzenleme gayretine girdin?

        Yaptığın geceye en çok TSO yöneticilerini neden icap etti de çağırdın? Hadi başkanı doğal olarak çağırdın peki birçok yöneticileri özel kalem müdürünü neden niçin?

 Hani orada bir beklentin mi var?

Yoksa uzun zamandır TSO başkanı ile bir birlikteliğin ast üst ilişkilerin mi var?

Ya da böyle bir ilişki mi olacak oluşacak ya da olan oluşan ilişkiyi mi pekiştiriyorsun?

       Bunlar hep hava da kalan sorular bunları da cevaplarsan kamuoyu ve başkanı olduğun kurumun üyeleri de hem memnun olacak hem de töhmet altında kalmamış olacak.

Gelelim işin esas temel meselesine.

       Geceye basın kurumları içerisinde Malatya çağdaş gazeteciler derneği Malatya şubesi olarak ben Anadolu birlik derneği adına başkan Zeki dağ ve ASMYD başkanı Akif çelik kurum olarak katılmıştık.

Yapılan gecenin ER tv de canlı olarak yayınlanacağı her konuşma sonunda Mustafa bulaşmaz kardeşimiz tarafında anons edilirken.

       Bir ara Mustafa bulaşmaz yanımıza gelerek selamlama konuşması yapmak ister misiniz? Diye sorduğunda niye olmasın dedik.

      Ve açılış ve bazı mesajların açıklanmasından sonra ilk olarak beni konuşmacı olarak anons ettiler daha sonra Zeki başkanı ve daha sonra da Akif başkanı anons ettiler hepimiz az ya da çok konuştuk.

 Bizlerin konuşması sırasında canlı yayın yok. Yemekler yenildi.

          Hâlbuki işi demokratik ve düzgün düşünce ile art niyetsiz yapılması gereken madem tv nin haber programı vs vs var yemeği yedirirsin zaman geçer ve adaletli bir şekilde herkes aynı haklarda konuşmalarını yapardı yapabilirdi. İtirazım bunadır. Bu adalet sağlanmadı sağlanmak istenmedi ği için art niyet gördüm. Tencere dibin kara benim ki seninkinde kara örneğini hatırlatmak istedim.   

    Canlı yayın başladı ve misafir belediye başkan yardımcıları ve malum başkan Fatih Efendi ve diğerleri konuştu.

          Be hey Fatih Efendi hani sen demiştin ya “ Bizler ayrı kurum ve dernek temsilcileri olarak çalışan gazeteciler toplantısında konuşturulmuyorsak fikirlerimizin olmadığı yerde Fizik en bulunmamızın bir anlamı yok “

       Şimdi ben de sana diyorum ki“ Bizler ayrı kurum ve dernek temsilcileri olarak çalışan gazeteciler toplantısında canlı yayında konuşturulmayarak fikir ve düşüncelerimizin yayılmasını istemeyen bir etkinlikte ne işimiz var “diyip çıksaydık bizde senin gibi provokasyon yapmış olmaz mıydık.?

        Diyip çıksaydık senin gibi! Olurduk. Senin ayarına düşerdik. O da bize yakışmazdı. Gazeteciye yakışmazdı aynı senin yaptığının sana yakışmadığı gibi.

      O an durumu da bilerek ve özellikle peçeteye yazarak sizlerin peçete gibi el silip atılacak durumunuzu izah etmeye çalıştım ama anlayana tabii.

        Ben canlı yayın heveslisi biri değilim. Bu Güne kadar aylarca yıllarca canlı yayınlarda program yaptım programa katıldım. Hiç öyle bir egom yok olmadı olmaz olmayacak.

Ancak işin şekli o değil itirazım ona.

        Birkaç gün önce bir program da beni konuşturmadılar diyerek sözde haksızlığa karşı çıkıyormuş gibi yapıp sahtede olsa kabadayılık yapacaksın sonra kabadayılık yaptığın kurumda özür dileyecek yer isteyeceksin şimdi de aynı şekilde kurum ve kuruluşların sesini sadece salon içerisine hapis edeceksin.

Fatih efendi Yok, böyle çifte standart ayıptır yazıktır günahtır.

        Varsa gazetecilikle ilgili basınla ilgili sıkıntın hep beraber yardımcı olalım elimizden geleni sarf edelim ama özel istek ve taleplerine arkadaşlarının özel taleplerine de lütfen basın gazetecilik gibi önemli mesleği de alet etme.

         Git kiminle ne özel işin varsa kişiliğinle kimliğinle görüş konuş yap yaptır ama başka şekilde önüne birileri ile birlikte başka maskeler koyarak hareket etme inan ki maskeler çok çabuk düşer düşürülür. Ben yine de bir abin olarak seni uyarıyor ve doğru yola teşvik ediyorum.

Çünkü sen gençsin ve özellikle spor kamuoyunda bir yer almışsın bu yerini kaybetme derim.

*

NOT; Bazı hadsiz edepsiz sonradan olma kırıntılardan cılız ve haddini aşan çirkin dedikodu mahiyetinde sesler duyuyorum herkes haddini bilsin.İ... hatırı yok sahibinin hatırı var..

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.