ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

 

 

       Köyümüzde doğal olarak yetişen ve bir çeşit bitki olan Kantaron Çiçeğinin faydalarını saymakla bitmiyor.

Hemen hemen herkes bu çiçeği toplayarak ilaç yapma veya krem yapma telaşı içinde. Bizlerde merak edip topladık. Ve ilk defa ilaç yapma icat olsun diye deneme yaptık. İlacın yapımı ve kullanım süresi 50 gün sonra başlıyor. Zaman ne gösterecek bakalım görelim.

Kantaron yağı nasıl kullanılır?

         Kantaron yağı cilt bakımı ve kas ağrıları için kullanılan, Yaraları iyileştiren, bakterileri öldüren ve hücre yenileme özelliği olan kantaron yağını cildinize direkt olarak pamuk, makyaj pamuğu ya da yumuşak bir havlu yardımıyla sürebilirsiniz.

        Yağı yüzünüzde 1 saat beklettikten sonra durulayabilir ya da gece boyu yüzünüzde bırakabilirsiniz.

          Sorunlu ciltlerde önce azar azar uygulanması ve cildin vereceği tepkinin ölçülmesi önerilir. Saç bakımı için de kantaron yağını saç diplerine çok hafifçe masaj yaparak sürebilir, 1 saat sonra şampuan ve ılık su ile saçlarınızı yıkayıp, durulayabilirsiniz.

           Kantaron yağını diğer faydaları için kullanacaksanız, günde maksimum bir çay kaşığı olacak şekilde tüketebilirsiniz. Kantaron yağını bir fincan sıcak suya bir çay kaşığı olacak şekilde karıştırıp çay olarak içebilirsiniz.

    Süte veya yoğurda yine bir çay kaşığı karıştırıp kullanabilirsiniz.

          Kantaron yağı kan şekerini düşürür; bu nedenle günde bir çay kaşığından daha fazla tüketilmesi uygun değildir. Uzun süreli kullanımda herhangi bir yan etkisi olup olmadığı bilinmemektedir, bu nedenle dikkatle kullanılmalıdır. Aynı şekilde cilde uygulandığında da, güneşe çıkılmamalıdır.

           Kantaron yağının pek çok faydası vardır ancak belirli bir hastalığınız varsa veya olduğundan şüphe duyuyorsanız, özel bir diyet uyguluyorsanız, hamileyseniz veya bundan şüpheleniyorsanız, bebeğinizi emziriyorsanız, bu gibi şifalı bitki ve yağları tüketmeden önce doktorunuza danışmalı, onun gözetimi ve müsaadesi ile kullanmalısınız.

Sağlıklı yaşam dileğiyle,

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.