ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

 

 

             Bilindiği üzere Y. Malatya sporumuz geçen sezon 2. Devreden sonra çok kötü günler çok kötü maçlar mağlubiyetler yaşadı. Yönetimin yanlış teknik direktör seçmesi bu kötü gidişatın en birinci nedeni olmuş neticede başkan ve yöneticiler taraftar ve tüm Malatyalılar acı ve hüzünlü günler yaşadı çünkü bir yıl önce 5. Olarak ligi kapatıp Avrupa kapılarını açan Y.Malatya spor ne yazık ki bir sonraki sezonda küme düştü.

             Ancak geçen yıl pandomi nedeni ile takımların verimli bir çalışma yapma olanağı bulmadığı bulamadığı düşünülerek TFF süper ligde düşmeyi kaldırdı ve süper ligin 21 takımla oynanacağını resmi olarak ilan etti.

          Tüm Malatya halkı bu karara çok sevinirken muhalifim diyen bazıları hiç de kabullenemedi onlara göre Y.Malatya spor düşmeli idi. Düşmeli idi ki saldıralar mevcut  başkan ve arkadaşları bırakıp kaça ve kendileri geleler.

             Yine de durmadılar sözüm ona muhalif kesim daha doğrusu Y.Malatya spordan nemalanmak onun sırtında kariyer makam kazanmak isteyen bir güruh başta başkan Adil gevrek olmak üzere etkili yetkili kişi ya da kişilere ağızlarını doldurarak hiçte hak etmedikleri halde saldırdılar halen de saldırıyorlar.

            Amaçları kurt dumanlı havayı sever örneğinde olduğu gibi bu acı durumdan faydalanarak kulübü ele geçirmek ve geçmiş dönemlerde olduğu gibi içerdeki klimaya kadar söküp oranın içini maddi manevi boşaltmaktı ancak şimdilik kursaklarında kaldı.

               Kursaklarında kaldı çünkü Adil gevrek ve arkadaşları kadroda ki yetkili arkadaşlar baş başa vererek Malatya sporun ekonomik durumunu da göze alarak çok ciddi çalışmalar yaparak yep yeni bir hoca ve yepyeni transferler ile yeni bir takım oluşturdular. Ha bu transferlerde hatalar yanlışlıklar olmadı mı % 3 -4 de olsa oldu ama bütün bu saldırılara takoz koymalara engel olmaya çalışmalara rağmen gerçek anlamda bir Malatya spor ortaya çıktı.

                Bu dönemde özellikle teknik direktörlük konusunda daha önce ağzı yanan başkan ve arkadaşları ince eleyip sık dokuyarak aramalar sonunda kariyerinde Galatasaray’ı şampiyon yapan birçok süper kulüpte teknik direktörlük yapan kişiliği kimliği hiçbir şekilde tartışılmayan tartışılamayan Hayati Hamza oğlu takımın başına getirildi.

             Sezonun ilk başlarında defansta stoper sıkıntısı orta sahada top dağıtıcı ileride golcü eksikliği tam olarak görülüyordu. Transfer bitmemişti ve Adil başkan 7 – 8 tane gerçekten mevkilerinde kariyer yapmış futbolu bilen insanları transfer etti.

Bunlar Adem Büyük, Semih Kaya, Zeki Yavru, Benjamin Teteh,Herrera ,Christian Cueva, Ertaç özbir, , Murat akça, jody lukoki, fernando zugui  ve birkaç üvertir.

               Birkaç üvertiri ve birazda Olcay şahanı bir kenara bırakırsak hepsi kaliteli ve mevkilerinde başarılı sporculardı ki nitekim şimdiye kadar 11 puan la üste yakın ortalarda yer almaktadır.

                Denizli spor maçına kadar belki içten içe bir şeyler takım içerisinde teknik direktörle sporcular arasında yaşanmış. Özellikle Afriyle Acguah ile bir problemler yaşanır görünüyordu ama Denizli maçında bir de gördük ki Hamza hamzaoğlu bu kez de Cueva ile problemli.

            Şunu açıkça söylemem gerekir ki Y.Malatya sporun orta sahasını lokomotif gibiçalışan bir orkestra şefi gibi yöneten bu iki sporcu Malatya spora çok lazım ve Malatya sporu ayakta tutacak geçen seneki olumsuzluğu yaşamamıza neden olacak nedenleri ortada kaldıracak iki futbolcu.

             Hayati Hamza oğlu kendi egosunu tatmin etmek için bu sporcuları ilk 38 dakikada ve çok iyi işler yaparken almamalı Acguah ı aynı şekilde 90 dakika iyi olmasına rağmen saha da tutmaması Y.Malatya spora yapılması istenen en büyük kötülüktür hatta ihanettir. Bu ihanetin bir bedeli olmalıdır.

            Haa bu sporcular kendisine ya da takıma ihanet edecek işler yapıyor işi bozuyorlarsa tabii ki gereken ceza verilmeli ama eften püften nedenlerle EGO sunu tatmin etmek için bu iş yapılmaz yapılmamalı

               Hayati Hamza oğlu kişiliğinin tartışılmayacağını önceden belirttim. Ancak teknik direktörlükte EGO sunu yenemediğini ve ona mağlup olduğunu olacağını bilmiyorduk acaba bu realite yüze mi vurdu ortaya mı çıktı? onu da öğrenmiş mi olduk.

             Pisikolojisini Ruhunu göremediğiniz hoş görüp gönlünü alarak motive etmediğiniz bir sporcunun Gözlerinin içinden geçen oyunu Okuyamazsınız öyle olunca da o sporcudan gerçek anlamda faydalanamazsınız.

         Ben buradan yüksek sesle sesleniyorum Hamza oğlu Sonradan pişman olacağınız hiç bir şeyi ego nuz uğruna yapmayın hem kendinize hem Malatya’mıza yazık etmeyin.

              Birkaç maç sonra af edeceğiniz sporcuyu kadro dışı bırakarak takıma zarar veriyorsunuz Y.Malatya spora hepsinden de önemlisi Malatya ya zarar vereceksiniz haberiniz olsun..

Hamza oğlu daha önce de gelmiş gitmişti. Bu takıma teknik direktör olarak kimler geldi kimler gitti bunları buraya yazsam bir sayfa yetmez.

                     Hamza oğlu şimdiden böyle davranır takım içerisinde sporcuları ile huzursuzluk yaratır EGO sunu tatmin etmek için böyle davranırsa bence bu takımın başkanı kaptanı teknik sorumlusu bu duruma en kısa zamanda müdahale etmeli.

                  Bazı aksaklıklara rağmen huzuru bulmuş motive olmuş bir takımı bozmadan daha büyük olaylar yaşamadan sporcuları değil bu işi bilerek ya da bilmeyerek bozan teknik direktörü bir kez daha masaya yatırmalıdır diye düşünüyorum.

            Sayın Adil başkanım ben sizin iyi niyetle Y.Malatya spora hizmet ettiğinize inan biriyim. Her ne kadar geçen sezon 2. Devrede özellikle teknik direktör konusunda ne kadar yanlış hareket edildi ise ne yazık ki şu an da öyle bir problem yaşamaya başladık gibi….

             Bu nedenle elinizi çabuk tutun ya hoca ile ya hem hoca hem sporcularla ortak bir toplantı yaparak kısaca bu sorunu daha işin başındayken çözün ve yolunuza huzurlu barış içerisinde devam edin.

              Bu kadro ile bu huzuru sağlar sadece maçlara kon setre olunursa başarılı olmamak için hiçbir sebep olmaz da kalmazda. Bu huzuru sağlayacak sayın başkandır kesin çözümü ortaya koyacak başkan başkası değildir.

             En kısa zamanda müdahale yapılıp olay Malatya spor yararına başlanarak kapatılmalıdır. Hava dumanlı olursa ortaya çıkan kurt çok olur.

             Önümüzde Gazi Antep maçı var ve önemli bir maç tam kadro bu maça çıkarsak Acguah ve Cueva lı barışık bir takım deplasman da puan ve puanlar getirecek güçtedir.

Başarılar diliyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.