ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

 

Ali Kemal Anaç’ın yakın tarihe tanıklığı;

 

 

 

                Maraş katliamı,  bir sinemaya ses bombası atılması veya sağ ,sol görüşlü bir kaç kişinin vurulmasıyla başlamadı,onlar katliam senaryosuna uygun bahaneydi .

                  Katliam derin dehlizlerde, Kor General Hulusi Sayın tarafından çok önceden planlanmıştı. General Hulusi Sayın günler öncesinde Türkoğlu ilçesinin gerici SÜNNİ köylerine, Elbistan’ın gerici Çoluhan aşiretinin köylerine helikopterlerle silah cephane indirtmişti.

              Hulisi Sayın daha önceki 17 Nisan 1978 Malatya olaylarından bir kaç gün önce Bey dağı'  nda bekleyen MHP li faşistlere de helikopterden silah indirtmişti.

Aralık başından itibaren Milli piyango bayisi kılığında, tüccar kılığında, yeni atanmış MEMUR kılığında  iyi yetiştirilmiş  MHP’li, MSP' li  katiller, MİT denetiminde, Maraş’a taşındı, sayıları 500-700 arası olarak biliniyordu.

           İçlerinde Abdullah Çatlı, Mehmet Gül, Ökkeş Kenger(şendiller) gibi, Devrimci ve halk KATİLLERİ vardı.

              Ülkü ocağı ve Milli Türk Talebe birliği gibi FAŞİST derneklere şehiri tanımaları için teslim edildiler.

              Bunlar günlerce, MİT mensuplarıyla katliam için hazırlık yaptı, köylü milisler oluşturdular, Kor General Hulusi Sayın'ın verdigi silahları köylülere dağıtıp kullanmayı öğrettiler.

              Yörük selim mahallesinin bitişiğindeki Jandarma Alayı'nın mahalleye bakan kısmın da ki tel örgüler, duvarlar sağlamlaştırıldı ki her hangi bir durumda halk oraya sığınamasın.

              Polis, Jandarma bilinen, tanınan Alevilerin, Kürtlerin, Sosyalistlerin evlerine günler öncesinden baskınlar yapmaya başladı, silah aramaları yaptı, silah topladı, tanınmış bilinen Devrimcileri, Sosyalistleri gözaltına aldı, eften, püften bahanelerle tutukladı. Kısaca halkı silahsızlandırıp katliama hazır hale getirdi.

              19 Aralık'ta, Kamyonlar lan köylerden indirilmiş cahil, Çoğu DİN, iman elden gidiyor diye kandırılmış KÜRT köylüler, MİT denetimindeki MHP li, MSP li faşist köpekler öncülüğünde çarşıdan, Yörükselim, Kara Maraş mahallelerinden başladılar katliama. Halkın silahsız, korumasız olduğunu bildiklerinden, rahatça, acele etmeden çocuk, genç, kadın, yaşlı demeden vahşi bir katliama başladılar.

Hamile kadınların karnını tekmelediler çocuğu düşene kadar.

Hitler bile, bukadar gaddarca açıktan katliyam yapmamıştı.

              Yörükselim mahallesinin yanı başındaki Alay, müdahaleyi bırak, sığınmak isteyen kadın, çocuk, yaşlıyı bile dipçikleyip alayın önünden uzaklaştırdı, katil sürüsünün önüne attı.

                İkinci hedef yine Alevilerin yoğun olduğu Karamaraş mahallesiydi.3-4 bin kişi ile yoğun bir saldırı başlattılar, fakat Yörükselimdeki gibi kolay bir katliam gerçekleştiremediler, zira burda DEV/SAVAŞ adlı Devrimci örgüt bunlara yol vermedi, günlerce mermisi, cephanesi bitene kadar çarpıştı, katilleri elinden geldigi kadar mahalleye sokmadı, çok sayıda faşist militanı yok ettiler. Yok sa katliamın boyutu bundan daha çok korkunç olurdu.

Karamaraş mahallesinde ölenlerin çoğ saldıran faşist itlerdendi.

                Karamaraş mahallesine, saldıran Faşist güçlerin, çok büyük kayıp ı oldu ölülerini yaralılarını Asker, Polis denetiminde kaçırdılar, çünkü çoğu, DEVLET görevlisi ve tanınan MHP militanıydı.

Zaten günler öncesi, Malatya’da ÖZEL hasta hane sahibi MUHUTTİN TURGUT’A (yakın zamanda bu yıl geberdi)haber salmışlardaki Maraş tan ÖLÜ ve yaralılarımız gelebilir, hasta hanenin yataklarını boş tut diye.

              İktidardaki CHP günlerce süren katliamı resmen seyretti, katliamdan sonra bile devrimci avı başlattı.

               Halkı koruyup katilleri cezalandıracağına, Alevileri, Kürtleri göçe zorladı. Göstermelik bir kaç katil yakaladılar, onlarıda daha sonra mahkemelerde akladılar ki çoğu sonradan milletvekili oldu.

DEV/SAVAŞ, Devrimci Savaş(Maraş, Kayseri, Antep, Adana)bölgesinde faaliyet yürüten Sosyalist bir örgüttü, Maraş halkı onlara ne kadar teşekkür etse azdır. Onurlu duruşlarından ve halkı koruyup kendilerini feda ettiklerinden dolayı minnettarız.

Maraş ı unutmak insanlık suçudur.

Aleviler Faşist CHP yi iyi tanıyın.

                 Maraş'taki DEVRİMCİ güçler, 17 Nisan 1978 Malatya (Hamido) olaylarında ders çıkarabilseydi, Malatya'daki Devrimci güçler kadar örgütlü olabilseydi, bu kadar çok kayıp vermezdi.

Malatya'da toplumsal olaylarda her zaman kavgaya, çarpışmaya hazır, ATMA, DIREJAN, KÜRECİK ve BALYAN aşiretlerinin, o dönemki muazzam gücünü de unutmamak lazım.

                  Şimdi ATMA köyleri de devlet baskısının yanı sıra, işsizlik ve yoksulluktan yüzde 95 oranında boşaldı.

Her yerde katliamlar olmuştur, ama MALATYA bir direniş destanıdır.

               Hamido' nun evine Ankara'dan atom enerjisi adlı MHP'nin güdümünde olan bir kurum tarafında gönderilen bombanın patlaması şok yarattı.

Hamido(hamit fendoğlu) Faşist bir kimliğe sahip olsa da KAWA'nın etkisiyle KÜRT bilinci gelişen biriydi,artık Alevi,Sünni fark etmeksizin Kürtleri işe alan biriydi.

Aynı akşam tüm Devrimci kurumlara haber salındı toplantı yapıldı EYLEM birligi için.

Sonuç:

               Dev/Yol-Emegin Birligi,Halkın Sesi(Aydınlık perinçek gurubu) biz yokuz,herkes bulunduğu alanda kendini savunsun dediler.Bu konuyu bilen herkesle "tartışmaya" açığım.

Geride kalan THKP/C-Halkın Yolu, KAWA,

 ,TKP/ML-Halkın Birligi, THKO-Halkın Kurtuluşu

Eylem birliğinde yer aldılar.

Buna AŞİRET güçlerini de ekleyin.

                 Çatışmanın orta safhalarında, KAWA hareketinin Adıyaman'daki DIREJAN aşireti kolunda Devrimci militanlar,10 nlarca AK 47(kalanşikov) ile yetiştiler, onların yetişmesi herkese cesaret verdi.

Dırejanın Sosyalist militanlarının omuz vermesi Malatya da FAŞİZİMİ yenilgiye uğrattı.

Metehan Akbulut adındaki genç bir DOKTOR arkadaşımız, KÜRT MEHMET diye bir kitap çıkardı, o kadar tuttu ki 3.baskısı yeni yapıldı.

                KÜRT MEHMET(Mehmet tekin) Malatya'daki her DEVRİMCİNİN üdoludur, ben de örgencisi dirim.

                Mehmet ağabey Malatya Hamido olayları sorulunca; Ben yoktum diyip geçiştiriyor. Doğrudur orda olmadığına şahidim. Eğer KÜRT MEHMET orda olsaydı sonuç çok farklı olurdu.

 

Ali Kemal Anaç’ın yakın tarihe tanıklığı;

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.