ALTIN
 2.439,70
DOLAR
 32,4504
STERLİN
40,7959
EURO
 34,8290

 

 

            Cumhurbaşkanı ve AKP Genel başkanı Recep Tayip Erdoğan geçen Çarşamba günü yapılan AKP Gurup toplantısında milletvekillerine hitap ederken, AKP Belediyeciliği ile CHP Belediyeciliğini kıyaslayan videoları vekillere izletti.

                AKP li Belediyelerin zor dönemlerde ürettiği hizmetlerin altını çizen Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni örnek göstererek, “Bay Kemal şöyle yerinde gidip bir görsün Malatya’ya baksın. Baksın da belki bunları nasıl yapmışlar der”

                AKP ile CHP arasındaki Belediyecilik anlayışı kıyaslaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni örnek göstererek çeşitli videolarla Türkiye’deki belediyelerin nereye geldiğini hatırlattı.

                Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmaları sırasında Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden bahsetti ve kamuoyuna izlettirdiği videolarda, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetlere yer verdi. 3 dakikalık videoda Malatya’daki parklara, yaşam alanlarına ve müzelere yer verilmişti.

                Cumhurbaşkanı ve AKP genel başkanı bu kıyaslamayı hangi başarılara dayanarak hangi yaşam alanları yaptılar hangi müzeyi açtılar Malatya da Müze nerede?

                 Bunlar gibi hangi hizmetleri örnek gösterdi şahsen Malatya da yaşayan ve Malatya da ki hizmetleri yakinen takip eden ve bakan bir Malatyalı olarak çok ama çoook merak ediyorum.

Yerel yönetimler yani belediyeler yerinde yönetimdir ve görevleri bulunduğu yerel yönetim sınırları içerisinde yaşayan bütün insanların vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmaktır.

              Malatya Belediyesi 12 Eylül faşizminin sözde demokrasiye dönüştüğü tarihten bu güne kadar sağ ve Muhafazakâr düşünceli zihniyetteki başkanlar tarafında yönetilip yönlendirilmiştir.

               İlk olarak Seyhan Semercioğlu ile başlayıp A.Münir Erkal (iki dönem ), Yasar Çerçi, Cemal Akın, Ahmet Çakır ikinci döneminde Malatya’nın ilk büyükşehir belediye başkanı seçildi(1,5 dönem) Yarım dönem Hacı uğur Polat ve şimdi de iki yılı bitirmek üzere olan Selahattin Gürkan.

                Ben Şahsen bütün bu belediye başkanları döneminde hem gazeteci olarak hem de Malatyalı bir vatandaş olarak bunlarla yakın temaslarda bulundum takip ettim.

                Bütün hepsi başka başka partilerde seçilmiş olsalar da esas iti barı ile üç aşağı beş yukarı aynı zihniyette ki ve aynı düşünen Türk İslam ve muhafazakâr yaşayan ona göre çalışmalarını yaşam şekillerini şekillendiren insanlarımızdı.

                1980 yılından bu güne kadar bu belediye başkanlarının hem de hepsi bulunduğu sürece iktidara sırtını dayamış olmalarına rağmen iktidarda tam destek aldıkları alıyorlar olmalarına rağmen Allah için bir kişi çıksın desin ki evet bu başkan bu hizmeti yaparak bizim yaşam şeklimizi kolaylaştırdılar.

               Ahmet Münir Erkal döneminde şehirlerarası OTO GAR yapıldı. Yaşar Çerçi döneminde Malatya spor o zaman süper lig değil 1. Lig di ve Antalya da ki finallerde 1. Lige yükseldi. Başarı ise çalışma bu ise bunlar yapıldı.

                 Yaklaşık 40 yıldır iktidarda olan sağ ve muhafazakâr anlayış zihniyet genel yönetimde Türkiye ye ne kadar hizmet etti ki yerel yöneticileri yerele hizmet etsin edebilsin.

                 Gerek genel yönetimlerin gerekse de yerel yöneticilerin ortak hizmetleri öncelikle yanları yandaşları dost ve akrabaları 5 li çetenin ihaleleri vs vs

                  Yoksa yol, su, ulaşım, alt yapı gibi çalışmalar yerel yönetimlerin asli görevidir bunları yapmak bunlarla uğraşmak asli görevleridir. Buna rağmen halen bu gün 21. Yüz yılda Malatya da asbest li borularda su içilen az da olsa bölgelerimiz var.

Şimdi gelelim Malatya büyükşehir belediyesinin varsa başarılarına hizmetlerine;

                   Cumhurbaşkanı ve AKP Genel başkanı diyor ki; hizmet etmek, eser üretmek, yatırım yapmak, şehirlerini geliştirmek isteyen hiçbir belediyenin mazeretlerin arkasına sığınamayacağı yerel yönetimler sistemine sahiptir.

                  Cumhurbaşkanı ve AKP genel başkanımızın söylemlerine göre Hizmet etmek eser üretmek yatırım yapmak şehirlerini geliştirmek gibi önemli çalışmalar……

                 Şimdi buradan soruyorum Malatya büyükşehir belediye başkanı yaklaşık iki yıllık süreçte gözle görülür elle tutulur Malatya halkının genelini İlgilendiren hangi hizmete başlamış yapmış ve bitirmiştir?

               İki yıllık süreçte hangi eseri üretmiştir. Kendisinde önce çar çur edilen Malatya yı simgeleyen eserlere ( kernek parkı hariç orada bir çalışma var )neden hiçbir katkı sunmamış onları görmemiştir.

İktidarın bütün desteklerine rağmen hangi konuda tüm Malatya halkını ilgilendiren hangi yatırım yapılmıştır?

                  Şehirleri geliştirmek diyor sayın Cumhurbaşkanı. İnanın işte Malatya yıllardır ne çekiyorsa işte bu konu da çekiyor. Çünkü gelen hiçbir belediye başkanı bu şehrin gelişmesi büyümesi ve yaşayanların hayatını yaşam şekillerinin kolaylaşması için inanın yapmayı bırakın proje bile üretmediler.

                   En önemli eserleri Emeksiz ve sıtma pınarında ki alt geçitlerdir. Tam bir hilkat garibesi birer eser. Bu eserleri cumhurbaşkanımız görmüş ve bu konu da bunu yapanlara bu nedir diye sormuş mudur? Acaba…

                Malatya Dünya coğrafyasında çok önemli bir yere sahip olup önemli devletlere ev sahipliği yapmasından dolayı tarihi bir bölgedir. Orduzu Battalgazi ve Arapkir birer açık müzedir.5 bin yıllık tarih bu bölgelerdedir. Peki, hangi yöneticiler buralara bunlara sahip çıkmış hangi müzede burada bulunan taşınır eserler sergilenmiştir.

Malatya bir dönem “ yeşil Malatya “ olarak değerlendirilirdi ki öyleydi.

Bu gün yeşilin Y si kalması her taraf plansız projesizi taş yığınına döndü döndürüldü.

                 İçme suyu Türkiye de hiç masrafsız bir şekilde kaynağından apartmanların en üst katına kadar cazibe ile çıkan bir özelliğe sahipken Türkiye’nin en pahalı suyunu içen şehirlerarasında ki durumundadır.

               Belki bunlar böyle olmayabilirdi. Belki bazı hizmetler yapılabilinirdi ancak her gelen belediyeyi neden niçini belli olmayan bir şekilde borçlandırmış.

                  Büyükşehir belediye başkanı ve muhasebe birimi ilk seçildikleri günün ertesinde bu hesapları didik didik ettiler ve gerçekten çok ciddi bir borç olduğunu kamuoyuna açıkladılar ancak bir süre sonra büyük ihtimalle genel merkez devreye girdi ve kapatıldı.

                 Peki, o açıklar neden niçin yok olduğu anlaşılmayan paralar kimin paraları Malatya halkının, peki kim kaybetti yerel yönetimin başında olanlar peki ne olmuş yanmış bitmiş kül olmuş.

Şimdi Cumhurbaşkanımıza sormak lazım bu mu takdir ettiğiniz belediye?

Bumu Kemal kılıçdaroğluna örnek gösterdiğin belediye..?

                Demek ki siz Eskişehir’i, İstanbul’u, Ankara yı İzmir’i Adana’yı Mersini Antalya’yı sırtlarında iktidar desteği kesinlikle olmamasına rağmen iktidarda hiçbir ekonomik destek almadan hizmet devam ederken bunları görmüyorsunuz ya da görmek istemiyorsunuz..

Bence sizde bir kere olsun dönün ve bu belediyelere bir bakın… 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.