ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

 

 

                Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında Mart ayı ilk oturumunu yaptı. Cengiz han masalı anlatıldı sultan suyu ve orada ki yolsuzluk haksızlıklarla ilgili tek kelime bile edilmemiş olması tepki yaratırken bir o kadar da  düşündürücü

                Malatya’nın önemli sosyal ve kültürel varlıklarından Sultan suyu Harası’nın, aylar önce ‘sipariş’ bir deprem hasarı raporuyla başlatılan “aldatmaca”larla dolu bir süreçte, İlk etapta’ bir bölümünün belediye yönetimine çok yakın olduğu öne sürülen bir şirkete yok pahasına kiraya verilip daha geniş çaplı özelleştirme yolunun açılması mı? Bu suskunluğa tek kelime dahi konuşulmamasına neden oldu acaba?  

               Sultan suyu Harası ile ilgili herhangi bir konuşmanın olmadığı meclis toplantısında, Selahattin Gürkan, Cengiz Han’dan hikâye anlattı. Yani yolsuzluk haksızlık karşısında susmaması konuşması direnmesi ve Malatya’nın halkın haklarını savunması gereken yerde ki makamda oturan ve bu makamdan dolayı yönettiği meclisi yöneten Gürkan bütün bu olan bitenden bi haber gibi Cengiz han masalları anlatması gerçekten çok ama çok Gürkan adına düşündürücü değil mi?

 

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart ayı ilk toplantısıyla ilgili Belediye Basın Bülteni şöyle:

 

            “Malatya Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı 10 Mart Çarşamba günü Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında gerçekleştirildi.

            Meclis Toplantısı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Mazeret dilekçelerinin okunarak gündeme alınmasıyla birlikte kısa bir konuşma gerçekleştiren Başkan Gürkan, “Bitlis’in Tatvan ilçesinde 4 Mart tarihinde kaza kırıma uğrayan helikopterimizde 11 askerimiz hakkın rahmetine kavuşmuş 2 askerimizde yaralanmıştır.

               Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Vatanımız ve milletimiz sağ olsun. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

Ayrıca daha önceden Gara’da teröristler tarafından 13 asker ve sivil vatandaşımız şehit edildi.

              O şehitlerden biri Malatyalı hemşerimiz Gürsel Özbey’in oğlu. 6 yıl önce ailesini ziyarete gelirken terör örgütü tarafından rehin alınan şehidimize hem de diğer şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.

              Temennimiz ve dileğimiz odur ki bu ve buna benzer musibetlerin milletimizin yakasından düşmesidir” dedi.

                Başkan Gürkan ayrıca meclis üyelerinin kandillerini de kutlayarak şu ifadelere yer verdi: “Bu mübarek gecenin memleketimize, İslam Âlemine ve insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum.

               Cenab-ı Allah’tan niyazımız odur ki; Miraç Kandili hasebiyle milletimizin ve insanlığın yakasına yapışmış olan Covid virüsünün insanlığın ve milletimizin yakasından düşmesini temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

                   8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de kutlayan Başkan Gürkan, “Biz inançlarımız gereği diyoruz ki cennet annelerin ayağı altındadır.

                İslam öncesi Türk toplumuna baktığımız zaman kadın Kağan’ın yanında otururdu. Sultanın yanında otururdu.

          Cengiz Han’ın şöyle bir hatırası vardır. Cengiz Han’a demişler ‘Sen Hanların Hanısın. Senin Hanın kim” dediklerinde, benim hanım da bu demiş.Hanım ifadesi de oradan kalmadır.

             Ama maalesef ülkemizde de kadına yönelik şiddet durmuyor. Nasıl bir aile yapısında yetişiyoruz, nasıl bir insanlık anlayışı içerisinde yetişiyoruz bu akıl ve mantığa sığacak gibi değil.

           Ailelerimizde çocuklarımızı yetiştirirken değerlerine bağlı, ülkesine bağlı ve insanlığa faydalı bir şekilde yetiştirmeliyiz.

                İnsanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesi içerisinde çocuklar yetiştirmeliyiz. Annelerimiz bizim yanımızda çok kıymetlidir, hanımlar bizim yanımızda kıymetlidir. İnsana hürmet etmenin insanın hak ve hukukuna riayet etmenin Allah’ın hak ve hukukuna riayet etmek olduğunu bilmek gerekir. ‘Yaratılanı severim Yaratandan ötürü’ anlayışının temel felsefesi de budur”

 

            Ve… Gürkan başkanımız bu toplantıda çözümler üretmek anlattığı ve reel olan olayları tahlil ederek ne yaparsak ne olur bu olumsuzlukları nasıl ortadan kaldırırız diye meclise öneriler sunması gerekirken ne yazık ki her olayı bir yerlere havale ederek çözüm beklemektedir.

                 Bakın bültenin ilk sayfalarında Bitlis’te meydana gelen helikopter kazasında ölenlere rahmet diliyor “ amenna “ Allah rahmet etsin bir kaza.

             İkinci satırlarda Gara çatışmasında hayatını kaybedenler arasında Malatyalı bir kardeşimizden söz ederken “   O şehitlerden biri Malatyalı hemşerimiz Gürsel Özbey’in oğlu. 6 yıl önce ailesini ziyarete gelirken terör örgütü tarafından rehin alınan şehidimize hem de diğer şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.”

                Şunu kısaca söylemek isterim ki Gürsel Özbey o dönemler Malatya ticaret borsa başkanı idi. Oğlu PKK tarafında alındıktan sonra oğlunu kurtarmak için başını vurmadığı taş kalmadı.

                Siz o zaman gürsel beye AKP yöneticileri milletvekilleri belediye başkanı olarak ne kadar yardımcı oldunuz? Da şimdi mış gibi yapıyorsunuz gerçekten çok Merak ediyorum

                Özellikle şu an AKP milletvekilleri ve büyükşehir belediye başkanımıza defalarca söyledi anlattı ve yardım desteği istedi. Ama maalesef bir yardım görmedi göremedi ve çocuk en son teröre kurban gitti.(Allah rahmet etsin )

                 8 Mart emekçi kadınlar gününü de hatırlarken sanki ülkemizde başta kadın emekçiler olmak üzere tüm emekçiler mutlu huzurlu çalışma koşulları İLO Sözleşmelerine uygun çalışıyorlar.

                  Türkiye de her taraf kadınlarımız için güllük gülistanlık sokaklarda kadınlar dövülmüyor son zamanlarda sanki her gün neredeyse bir kadın cinayeti işlenmiyor gibi işi maneviyata daha sonra da Kadın haklarına cinayetlerine çözümler üreterek önerilerini iktidara sunması  gerekirken mecliste bunu konuşması gerekirken Cengiz han la ilişkilendirerek masal anlatıyor  ve meclisi kapatırken……..

Malatya büyük şehir belediye meclisi Masal anlatılacak yer değildir. O meclis Malatya sınırları içerisinde yaşayan tüm halkımızın yaşamını kolaylaştıracak işler yapacak bunun için projeler üretecek gündeme getirilecek ve çözümünü yapacak meclislerdir.

Ama bütün bunların hiç biri olmazken Başkan Gürkan son olarak, “Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Türkiye’ye rol model olan örnek bir meclistir. Bu örneği ve rol modeli biz yaşattığınız için tüm meclis üyelerimizi tebrik ediyorum. Allah huzurumuzu bozmasın, birliğimizi beraberliğimizi, dirliğimizi bozmasın” diyor

Şimdi ben başkana ve meclis üyelerinde soruyorum Malatya büyükşehir belediye meclisi hangi çalışması ve ürettiği projelerle Türkiye ye rol model olmuştur.?

Malatya ya extra olarak 18 – 19 yıllık iktidarları döneminde %80 yerel yönetimler de ellerindeyken ne yapmışlar hangi eseri yaratmışlardır.?

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.