ALTIN
 2.245,43
DOLAR
 32,1652
STERLİN
40,7273
EURO
 34,9060

 

 

           CHP Türkiye de en eski ve Atatürk tarafında kurulan Cumhuriyetle kardeş olan 9 Eylül 1923 tarihinde büyük bir coşkuyla kurulan tek parti.

           O nedenle bu güne kadar Türkiye de yüzlerce partiler kuruldu uzun zamanlarda iktidar olan partiler oldu.

 Ancak şu gün baktığımızda çok büyük bölümünün yerinde yeller esiyor.

 Bu gidişle daha birçoğunun da yerinde yeller esecek.

                 Önümüzde ki süreçte öyle zamanlar olacak ki belki bizler göremeyiz ama inanıyorum ki bir zaman sonra Türkiye de şu yıllarda ( 2001) kurulan 2021 yılı ve daha ilerisine kadar( bana göre ilk seçimde sandıkta kalacak )iktidar olan bir parti vardı şimdi esemesi bile okunmuyor denecek denilecek.

             Ama CHP 1923 ten bu yana bir dönem 12 Eylül faşizminin kapatmasına maruz kaldı ise de kör topal bazen iktidar ortağı bazen de ana muhalefet olarak yoluna halen devam ediyor.

             Yanlış yöneticiler olmazsa siyaseti demokrasi insan hakları savunuculuğu emek en yüce değer ilkeleri içerisinde özgürlük ve barışı savunan hukuk devleti parlamenter sistemi savunan savunmak için sonuna kadar mücadele eden politika yapan bir CHP yüz yıllar daha ayakta kalır kalacaktır.

Yeter ki yerel ve genel yönetimler yöneticiler sağlam karakterli sol sosyal demokrat politikaları bilen ve örgütlenmesini yapan yapacak olan yönetimler iş başına gelsin.

          CHP Bir tek 1999 genel seçimlerinde yüzde 10 barajını aşamadı. O da o günkü genel başkan ve genel yönetim kurulu ve il yönetim başkan ve üyelerinin basiretsiz duyarsız ve CHP ilkelerine aykırı davranışlar ve siyasetler sergilemelerinden dolayı meclis dışında kaldı.

         Demek ki CHP doğru düzgün ilkeli sol ve sosyal demokrat kimliğini ileri çıkararak ve arkasında durarak politika yapsa ana muhalefet olmak tan çıkar İktidar olur olacaktır.

             Yukarda ki ilkelerle kadrolarla yola çıkarak örgütlenmelerini bu temel üzerinde yürütse kişiliksiz kimliksiz A.RIZALARA değer vermeyip ARIZA ..SIZ düzgün siyasi bilinci olan bu konuda kendisini yetiştirmiş ilkeli kararlı siyasetçilerle yola çıksa bu işi bilen ülkesini seven partisini seven ve hiçbir çıkar menfaat ya da kariyer beklemeden yola çıkan onlara Saymanlık sekreterlik başkanlık başkan vekillikleri görevi verilse verdirilse inanın ki bu parti %35 – 40 zorlar.

             Ancak gel gör ki yerel ve genel yönetimlere bakıyoruz büyük çoğunluğu bırakın sol sosyal demokrasi siyasi örgütlenme biçimlerini sol sosyal demokrasi politikaları bilmiyor.

Hepsi ARıza hepsi engelli.

          Bu tipler tiplemeler Her geçen gün sağa ırkçı dinci yelpazeye yönünü dönerek Atatürk’ün partisini çağdaş laik hukuk devleti anlayışından ve ilkelerinde uzaklaştırmak için tabir caizse mücadele veriyorlar.

              Malatya Türkiye de en stratejik bölgede olan doğunun batısı batının doğusunda bulunan 800 bin nüfuslu nüfusunun %60 Türk %40 Kürt kökenli aynı şekilde Alevi Sünni Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızı barındıran bir şehir.Bir yönetici olarak bu dengeleri iyi kuramazsanız iyi anlatarak bu ülkede kardeşliği dostluğu ve barışı sağlayamazsanız tabii ki başarılı olamaz oyunuzu da artıramazsanız. Bu ülkede yaşayan tüm etnik yapılar ve inançlar bir olmalı beraber olmalı ay yıldızlı bayrak altında toplanmalı ve eşit yurttaşlık ilkeleri tam olarak uygulanmalı ve bu halkımıza güven verilerek anlatılmalı halkta buna inanmalı ki sana oy versin verebilsin. Ama sen kıl tüy işlerle uğraşır gerçekleri anlatmak yerine dükkan da boş laflar kokusuz çiçekler satarak siyaset yaparsan tabii ki doğal olarak başarılı olmazsın olamazsın ARıza adam

                Merhum Hamido olaylarında sonra doğu ve güney doğuda son zamanlarda da Suriye’de yerinde yurdunda kaçarak ya da kaçırılarak ancak kendisini Malatya ya kadar atmayı becerebilen ya da ekonomik güçlüklerini zorlayarak buralara gelmesi ile Malatya’nın kenar semtlerine varoşlara yerleşerek göç alan bir iliz.

İşte tam da burada mevcut iktidar ve ortağı bu insanların dini duygularını inançlarını öne çıkararak bu insanları çok rahatça örgütlüyorlar ve 2002 seçimleri dâhil bu güne kadar yapılan Malatya da ki seçimlerde % 63 lerde aşağı oy almıyor ve son seçimlere kadar hep 6 vekil çıkarıyor. Gereksiz Arızalı siyasetçiler yüzünde CHP ise ancak bir milletvekili çıkarabiliyor. Bunun tek nedeni CHP de ki Arızalardı.

                   Bunun yanında ekonomik sorunlarını çözmüş demokrasi yanlısı ancak yaşamının zorlandığını gören bir kesiminde Malatya da batıya doğru göç ettiğini hepimiz görüyor ve izliyoruz.  

Malatya da reel siyaset yapmak zor ve çetin. 

               Hele A.Rıza gibi siyasetin, solun, sosyal demokratlığınS sini bilmeyen bilmek için hiçbir çaba sarf etmeyen ahbap çavuş ilişkileri ile yönetimlere seçilen buda yetmezmiş gibi örgütün parasını teslim edilen kişi ya da kişiler bu kadar makamı görünce ne oldum delisi oluyor olmuşlar.

           Arızalı kişiler büyüklerine siyasette emek çekenlere ahlaksızlık dâhil her türlü olumsuzluklar yapıp partisine daha çok da oy anlamında manevi zarar veriyorlar.

              Bu kimlikli arızalar bulunduğu makama başkanına kendisini oraya taşıyanlara saygısızlık terbiyesizlik yapıyor ve doğal olarak partisine çevresine topluma zarar veriyor.

             Günümüz teknoloji günü. Artık siyaset eskisi gibi sokaklarda konuşarak gece toplantılar yaparak olmuyor. Günümüz medya günü. Gerek yazılı basın, gerekse görsel medya, gerekse radyocu medya ve sosyal medya var ve bunlar bu ülkede her insanın evine giriyor her kişiye özellikle siyasetle ilgili seçmenin beynine işliyor.

           Arıza lı yönetici bunları yok sayamaz bunlar sız siyaset yapılmayacağını öğrenmeli ve onlara karşı daha saygılı olmalı terbiye sınırlarını aşmamalı.

Öncelikle terbiye sınırı ilahi siyasetle değil yaşamının her alanda lazım olan bir değerdir.

 Bu değeri bilmeyen taşımayan kim olursa olsun zaten terbiyesiz ahlaksız kişiliksizdir.

Zaten bu özellikleri olan dan siyasetçiliği bırak insan bile olmaaaaaaz

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.