ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

 

 

             Tıp ve inşaat alanında olduğu gibi politik,  ulusal, ekonomik veya her hangi bir mücadelede o mücadeleyi başarmanın yolu o mücadelenin temel dayanaklarını harekete geçirmekle mümkündür. Bu durum bir ihtiyaçtan öte zorunlu bir durumdur.

               Yani demobilite durumdan mobil duruma geçirmekten başka da, hastalığı veya mevcut problemi yenmenin başka yolu yoktur.

               Bu aynı zamanda bir terapi yöntemidir. Felçli bir hastaya yeniden hareket kabiliyetini kazandırmak için çeşitli vücut bölümlerinin pasif hareketlerini, kas gerilimlerini, eklemleri farklı hızlarda farklı doğrultularda hareket ettirmeyi veya tedaviyi uygulayan terapistin direncine karşılık vücudun belirli kısımlarını yeniden çalıştırmayı becerebilme yöntemidir.

              Bu örneği değişik alanlara uygulamak mümkündür. Bu gün siyasette yaşanan tıkanıklığı aşmanın yolu da ciddi bir mobilizasyondan geçmektedir.

                Yani terapiyi uygulayacak terapistin yeteneği son derece önemlidir. İktidarın bütün yetmezlikleri, yorgunluğu, ekonomide, hukuk ve insan hakları alanında yaratıkları bütün boşluklara rağmen yeterli derecede halk kitlelerini harekete geçirememeleri Muhalefet lider veya öncü kadrolarının liderlik veya “terapistlik” yetenekleriyle ölçülüdür. 

                İnandırırcıkları zayıftır. İlkesel duruştan yoksunlar. Halk kitlelerinin taleplerini karşılamaktan uzaktırlar. Ülkenin temel sorunlarını çözmeye yönelik farklı bir bakış açısını dile getirme cesaretleri yoktur.

               Klasik kısır döngü içeren ezberleri tekrarlamaktan vazgeçemiyorlar. Toplumdaki geleneksel kalıpların artık iş görmediğini fark edemiyorlar. Yeni genç neslin ruh ve beklentilerini anlamaktan uzaklar. Dolayısıyla tarz ve söylemleri karşılık bulmuyor.

               Kendi başarısından söz eden her hangi bir muhalefet liderinin gerek yaygın medyada gerekse sosyal medyada takip ve beğeni sayısı birkaç yüz bini geçmezken suç örgütü lideri olarak sıfatlandırılan Sedat Peker’in izleme oranının 50 milyona yaklaşmasının bir izaha ihtiyacı vardır.

                  Bir sonraki aşamada milyonlarca insanın Sedat Peker’e kriminal geçmişine rağmen atf edilen suç örgütü lideri sıfatı yerine meşru bir hak arayıcısı sıfatını uygun görüp dilendirmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

              Çünkü Sedat Peker’in de dilendirdiği gibi kırk yaş üstü insanlar yerine kırk yaş altı insanlara hitap ettiğini ve bu söyleminde toplumun bu kesitinden ciddi karşılık bulduğunu ortaya çıkan izlenme rekorlarından okunması gerekiyor.

               Bu durumu Sedat Peker’in İyi bir terapist aynı zaman liderlik bilgi birikimi ve ikna yeteneğine sahip olduğunu da gösteriyor. Mafya lideri söylemi işi kurtarmaya yetmiyor.

              Bakan Soylu ile yaşadığı polemik her geçen gün yayınladığı video sayısı artıkça meselenin küçük bir ayrıntısı haline geliyor.

                Söylediği şeyler ifşa ettiği bilgiler bu minimal sınırları çoktan aşmıştır. Geçmişte ülkede yaşanan siyasal cinayetler (Uğur Mumcu, Kürt İş adamları ) Kıbrıslı solcu gazeteci Kutlu Adalı nın öldürülmesi olayını faillerini de içerecek şekilde doğrudan ifşa etmesi Bakan Soylu ile yaşadığı kavganın çok ilerisinde bir durumu gösterdiğini ve tek başına olmadığı ihtimalini de güçlendiriyor.

Ortaya çıkan bu tablo karşısında Muhalefet son derece güdük kalırken, İktidar sessiz kalarak durumu idare etmeye çalışıyor.

               Şimdiden uyuşturucu trafiği ve ilişkileri nedeniyle uluslar arası boyut kazanma ihtimali olan bu gelişmeler ve ortaya çıkaracağı sonuçlar konusunda bir şey söylemek için henüz erken, Birlikte yaşayıp göreceğiz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.