ALTIN
 2.439,70
DOLAR
 32,4504
STERLİN
40,7959
EURO
 34,8290

 

 

               Arguvan'da Halk TV 'nin canlı yayınladığı Serhan Asker'le "Görkemli Hatıralar" yayınını izledik. Programın akışı, konuklarla ve sanatçılarla çok güzeldi.

Sanatçıya verilen değerin katkısını ARGUVAN'dan da bekleyenler vardır.

ARGUVAN'DA Şair, Ozan, Araştırmacı, Gazeteci, Yazar, Mimar, Ressam gibi sanatçılar yetişiyor. Kendini yetiştiren ve kendi imkanlarıyla mücadele ederek katkı sundukları ve ürettikleri görülmüştür.

                Ama gelin görün ki, Kültürün Başkenti Arguvan' da ise, sanatçılar öldükten sonra değer görüyor. Sanatçı ölene kadar adı sanı duyulmaz, destek görmez. Zaten destek görmesine de fırsat verilmemiştir.

              Bunun en bariz örneğini bugün HalkTV canlı yayınında, İlyas Salman'ın tepkisi ve mizahi anlatımı damga vurdu.

                 İlyas Salman "20 Yıldır Türkü Festivali düzenleniyor. Bende Arguvanlıyım neden beni de Festivale çağırmıyorsunuz bende gelip bir şiir okumak istiyorum dedim ama bugüne kadar hiç çağırmadılar." dedi. Sitemini söyledi.

               Arguvan kültürünü, geleneklerini, göreneklerini gelecek kuşaklara taşımak ve bunu yazılı hale getiren ender ve saygın kişilerden biridir. Ürettiği şiirlerini görüyoruz. Bu sanatçımız kültürümüze yıllarca hizmet vermiştir.

               Oysa Arguvan kültürün merkezi, Arguvan kültürün gözesi denir. Ama gelin görün ki, bunun gibi sanatçılarımıza değer verildiği görülmemiştir.

               Bunun gibi sanatçılarımıza, Uluslararası Türkü Festivalinde söz veya kendini ifade etmesi için neden fırsat verilmiyor?

İlgililer kültür adamlarına değer vermez, yer göstermez.

Çünkü ARGUVAN'DA kültür adamlarını sadece vatandaş sever ve sayar, değer verir.

Sebebi ise seçilmişlerin her zaman kendilerini ön plana çıkarma hesaplarıdır.

Çünkü Sanatçıdan korkarlar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.