ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

 

 

“ Fatih Altaylı gazetecilik adı altında para kazananların afişe edilmesini gerektiğini söyledi.

               Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü ( 13. 6. 2021 ) yazısında "Hadi herkes konuşsun" başlıklı yazısında dikkat çeken ifadelerde bulundu.

              Gazetecilik mesleğinin düşürüldüğü durumu ibretle ve çok üzülerek izlediğini kaydeden Altaylı, "Gazetecilerin, gazetecilik yaparak, farklı mecralarda yer alarak para kazanmaları ayıp değildir. Ama gazeteci adı altında gazetecilik dışı faaliyetlerden para kazanmaları, para kazanmaya çalışmaları ayıptır. Ayıptan öte ahlaksızlıktır." dedi.

               Gazetecilik kullanılarak iş takibi, şantaj gibi yöntemlerle kazanç elde etmenin, mesleği lobicilik için kullanmanın, kendini birilerine kullandırarak zengin olmanın özrünün olamayacağını kaydeden Altaylı şunları yazdı:

 

"Bu gazeteci kılıklı sahtekârların ortaya çıkmasını, çıkarılmasını istiyorum.

 

İster Sezgin Baran Korkmaz olsun, ister Sedat Peker, ister siyasetçi ister iş adamı, ister sanatçı, ister ünlü, ister ünsüz, herkes ama herkes bu şerefsizleri afişe etmeli.

             Danışmanlık adı altında parayı götürenleri, sözde konferanslarla malı indirenleri, avanta karşılığı yazılarında sürekli markaları kullananları dahil.

 

 

Herkesi.

Temiz toplum temiz toplum diye bağıranlar.

Hadi.

Biliyorum anlatmayacaksınız. Pislik gazetecilerle yaptığınız işbirliklerini saklayacaksınız.

Ama çocuklarınızı düşünüyorsanız anlatırsınız.

Sedat Peker kadar bile mi olamıyorsunuz!

Anlatın.

Düşsün maskeler."

***********

 

                Yukarda görülen okunan yazı Habertürk yazarı Fatih Altaylının son zamanlarda ülkemizde gelişen olaylar ve bu olayların içerisine karışan “ pislik gazeteciler “ in maskelerinin düşürülmesi gerektiğini anlatan ve bunların teşhir edilerek toplum içerisinde barındırmamak dolayısıyla temiz toplumu yeniden yaratmak gerektiğini kısa ve öz satırlarla anlatmakta.

               Bu yazıyı okurken doğal olarak yerel olan ve ilimizde ki bu pislikler aklımda beynimde sıralandı ve evet bunlar teşhir edilmeli etmek gerekir diye düşündüm.

En azında herkes kendi kapısını süpürse bütün Türkiye temiz olur diye düşünüyorum.

Sayın Altaylının  "Gazetecilerin, gazetecilik yaparak, farklı mecralarda yer alarak para kazanmaları ayıp değildir. Ama gazeteci adı altında gazetecilik dışı faaliyetlerden para kazanmaları, para kazanmaya çalışmaları ayıptır. Ayıptan öte ahlaksızlıktır." Dediği gibi gazeteci gazetecilik dışında namusuyla şerefiyle para kazanacak işler yapmaz mı? yapar tabi..

              Ancak dediğimiz gibi hilesiz hurdasız ve helalinde ancak yine Altaylı nın da altını çizerek söylediği gibi gazetecilik adı altında gazetecilik dışı kalemini ekranını kameranı kullandırarak hatta satarak karşıya yatarak şantajlarla, para kazanılırsa işte bu ahlaksızlıktır şerefsizliktir

                İlimizde bir dönemler Danışmanlık adı altında parayı götürenleri, malı indirenleri, bu toplum biliyor ve tanıyor.

              Avanta para karşılığı yazılarında, Tv programlarında sürekli yağ damlatanları para vermeyenleri de yine yazıları programları ile yere vurdukları günleri yılları Malatya halkı da basın camiası da biliyor. Derler ya biz kırk kişiyiz kırkımızda birbirimizi tanırız.

              Ben burada aklı başında tüm STK la ra ahlaklı, temiz, pisliklere karışmamış sicili temiz basın kuruluşlarına ve Malatya halkına sesleniyorum

 

“ Herkesi.

Temiz toplum temiz toplum diye bağıranlar.

Hadi.

Biliyorum anlatmayacaksınız. Pislik gazetecilerle yaptığınız işbirliklerini saklayacaksınız.

Ama çocuklarınızı düşünüyorsanız anlatırsınız.

Sedat Peker kadar bile mi olamıyorsunuz!

Anlatın.

Düşsün maskeler."

 

            Gelin bu pisliklerin her türlüsünü sadece basın da da değil bütün yaşam ortamlarında temizleyelim.

            Örneğin Malatya basınında küçük de olsa bir bölüm gazeteci kılıklı pislik gazeteciler yıllardır bu kentte cirit attılar atıyorlar siyasetle sosyal yaşamla belediyelerle Malatya sporla uğraştılar.

            Neticede siyaseti de kirlettiler layık olanları değil ekseriyetle para verenleri seçtirdiler o efsane Malatya sporu amatör kümeye kadar düşürdüler. Demirbaşlarını da haraç mezat sattılar

           Şimdi daha düne kadar evinin elektriğinin suyunun parasını ödeyemeyen bazı gazeteci kılıklı gazetecilik adı altında gazetecilik dışı faaliyetlerle parayı da buldular yat kat cip sahibi oldular yazlık kışlık yerlerin sahibi oldular ama doymamış olacaklar ki yeni arayışlar yeni teoriler alternatifler üreterek yine bir şekilde nemalanmaya çalışmaktalar.

“ Gazetecilik kullanılarak iş takibi, şantaj gibi yöntemlerle kazanç elde etmenin, mesleği lobicilik için kullanmanın, kendini birilerine kullandırarak zengin olmanın özrünün olamayacağını….” Artık hepimiz bilmeliyiz

Bütün bunları alt alta koyarsak Fatih Altaylıya hak ve destek vermemek elde değil.

             Hep beraber hep birlikte el ele omuz omuza vererek bu pislikleri temizleyerek temiz toplumu yaratmak mutlak şarttır. Bu da ülkesini bayrağını vatanını seven herkesin görevi olmalı bu kılçıklar ayrık otları aradan çıkarılmalıdır

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.