ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

 

 

             Son günlerde Hatay dan başlayarak Osmaniye, Adana, Mersin, Manavgat ,Antalya, Marmaris, Fethiye ,Muğla ve bodrum güzergahında yani ülkemizin en güzide yerleri olan Akdeniz ve Ege sahillerin de gerçekten son yüz yılın en büyük Orman yangınları oldu.

Bu yangınlar halen bu gün (pazar )itibarı ile Manavgat, Marmaris ve Borumda devam ediyor.

                  Ülkemizin en güzel ve en çok turizme katkılar sunan bu güzide yerlerimiz cayır cayır yandı yanıyor.

             Bu yangın ve gibi felaketleri dâhil her türlü özellikle yangın sel su taşkını gibi felaketleri durdurması orada yaşayan halkı halkın malını canını koruması gerekenler devleti yönetip yönlendirenlerdir.

             Bu halk bunun için devletinin ekonomik olarak güçlenmesi büyümesi için Dünyanın hiçbir ülkesinde olmayacak kadar fazla fazlasıyla vergisini veriyor.

             2002 Yılında THK nun 1p pilotu ve uçağı varken bu gün aynı kurumun envanterinde hiç birisi görülmüyor. Ne oldu bu uçaklara ne oldu bu pilotlara bir Allahın kulu bunu açıklasın. Bu kurumun başına kayyum atanmış bu kayyum o günden bu güne demek ki uyumuş hatta malının ne olduğundan hiç haberi yok.

              Öz olarak iktidarların devleti yönetenlerin böyle bir zamanların olasılığı her zaman düşünülerek yapması gereken yapılması gereken tedbirler takım taklavat uçak, helikoter,ne gerekiyorsa insan gücü de dâhil hazırlanır ve her an her şey olacak gibi önceden hazır olarak bekletilir hazır kıta olur ve icap edildiği anda da anında devreye sokulur.

                 Ama nerede bu iktidarın hazır olması değil hazır olma gibi girişimi dâhil hiçbir tedbir yok hiçbir çaba yok. 2002 den bu yana çaba sarf edilse ve tedbirler düşünülse idi ve her yıl bir uçak alınsa idi şimdi gerçekten 19 orman yangınlarını söndürecek uçağımız olurdu ve bu ormanlar bu insanlar hayvanlar börtü böcekler evler yanmazdı bizim de ciğerimiz yanmazdı.

              Ben ve benim gibi düşünen bu ülkeyi canı pahasına seven herkesin Manavgat’ta ki yangının verdiği sonuçları gördükçe orada ki yaşayan köylü şehirli  kardeşlerimizin sızlamalarını duydukça mallarının evlerinin hayvanlarının cayır cayır yanmasına  seyirci kalınırken sızlanan annelerin bacıların feryatlarına gerçekten can dayanmadı can dayanmıyor.

                Özellikle Ak deniz ormanlıklarında yaşayan ve sadece hayvancılıkla meşgul olan yaşamını hayvancılıkla idame eden dağlardan bayramdan bayrama inen Yörük kardeşlerimiz ne yazık ki bu yangınla birçok köylerde mahallelerde geçimlerini sağlayan başta hayvanları olmak üzere her şeyleri ile ne yazık ki telef oldular.

             Bütün bunlara bakarak inanın kendimizden yaşamımızdan soğuduk. Yârin aynı felaketin Allah korusun başka bir yerde olmayacağının garantisi yok. Buralarda yani şu an için felaketin olmadığı örneğin Malatya da canı olan kanı olan insanlık damarı olan herkesin orman bölgesinde ki gibi herkesin ciğeri yanıyor ancak elinden bir şey de gelmediği için daha beter yanıp tutuşup duruyoruz. Ancak bütün kalbimiz beynimiz onlarla..ama nafile başka hiçbir yardımda bulunamıyoruz sadece ciğerimiz cayır cayır yanıyor.

                Şimdi buradan etkili ve yetkili herkese başta Cumhurbaşkanı o0lmak üzere tüm yetkili kişilere kurumlara bakanlara milletvekillerine sesleniyorum Ülkemizin çok güzide büyük bölümünde Akdeniz den Ege bölgesine kadar olan ormanlarımız yanıyor. Bu bir felaket hatta büyük bir felaket var.

           Burada hiçbir siyaset etnik yapı inanç tartışması gözetilmeden bu bölgeye bir an önce yüzümüzü dönelim önce bu yangını söndürelim sonra da bu bölgelerde yaşayan yangında zararlar gören herkese kucak açalım bu insanların yarasını saralım.

Öncelikli ilk görevimiz bu olmalı.

Daha sonra konuyu detaylı bir şekilde masaya yatıralım ve hatalarımız günahlarımız nedir?  Düşünelim.

            Kurt dumanlı havayı sever derler. Evet Akdeniz ve ege denizinden yükselen kara dumanı gören kurtlar Konya da Kürt kökenli bir aileye saldırarak 4 ü kadın olmak üzere 7 kişiyi katletmişler.

           Peki böyle bir günde tüm insanların canı ciğerinin yandığı sızladığı bir zaman da bu sızıları durdurmak gerekirken başka bir sızıyı yaratmak insan işimidir insanlığa sığacak bir olay mıdır.?

                Yapılan bu faşistçe katliamı yapan yaptıran kimse anında yakalanıp soruşturma yapılarak deliller ortaya konularak yetkililerce olayla ilgili açıklamalar yapılması gerekirken hiçbir delil görmeksizin katil ya da katilleri adli bir vaka olayına sokmaya çalışmakta ayrıca sorulması sorgulanması gereken bir durumdur.

             Dediğim gib bütün bu acılar bütün bu yangın ateşinin içinde başka bir olay yaratmak ve onu da iktidar ve yargı temsilcileri tarafında yangınla ilgili hiçbir açıklamalar yapılmaz iken anında açıklamalar yapılması da garip olduğu kadar da düşündürücüdür.

Ülkemizin ak deniz ve ege bölgesinde Konya nın meram ilçesinde canlar yanıyor ( insan, kurt, kuş börtü böcek, arı geyik gib bütün canlılar )

Bu zulmü ülkemize yaşatan bu işte eli ayağı olan bu işe sebep olan kimse kimlerse onlarda aynı acıyı ciğerlerinde hissetsin Allah larında bulsunlar nahlet olsun onlara.

Devletin görevi bu hainleri gözü dönmüş katilleri bir an önce yakalamak ve adli mercilere teslim etmektir.

O bölgelerde yangınlar devam ettikçe Türkiye’nin dört bir yanında Bu halkın ciğeri onlarla birlikte kor olmuş yanıyor bu sese kulak verin Artık asker gücümüz tomalarınız yani devletin tüm imkânları seferber olsun ve ciğerimiz daha fazla yanmasın yeteeer artık.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.