ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

 

 

Birkaç gündür Malatya sözüm ona TSO da yapıldığı iddia edilen yolsuzluk nedeni ile çalkalanıyor. Keşke gerçekten bir yolsuzluk olsa da çalkalansa ve bu olaya duyarlı gibi görünen Malatya büyükşehir belediye başkanı ve Vali de duyarlı birer yetkili olarak bu işe müdahale etselerdi inanın Malatya ekonomisi şaha kalkar Malatya belediyesi de yarım saat bile yağan yağmurda göllete dönmez kimse de bu göletlerde mağdur olmaz balık tutma girişimine başvurmazdı.

           TSO başkanı Oğuz han Ata sadık oğlu tarafından Kimsenin arpalığı yaptırılmayan en büyük STK için gerçekten çok komik iddialar

Yemek parası, otel parası,hediyelik parası,organizeye müdür ataması, arsa tahsisinde ısmarlama, adrese teslim yapılmış...!!! Falan filan gibi saçma sapan ipe sapa gelmez ağza bile alınmayacak yolsuzluk iddiaları ortada dolaşıyor

İl dışına çıkmış neden ucuz bir otelde kalmamış? Bakan, vekil, misafir ağırlamasında çok yemek yemişler…… hadi yaaa

 

Söylemesi ayıp ama yeri gelmişken söyleyelim Gerek Malatya protokolünde gerekse de ülke genelinde yapılan davetlerde kimin ne kadar ziyafet parasını hesaplasak inanın gerçekten çok büyük paralar ortaya çıkar ama ne hikmetse onların milyonlarca harcanarak verilen ziyafetler göze gelmiyor ancak Malatya TSO başkanının harcamış olduğu iddia edilen 5 bin küsur lira göze gelmiş ve konu ile ilgili müfettiş istenmiş.

Amenna şayet devletin bir kuruşu bile heba edilmiş çağa çocuğun hakkı çarçur ediliyorsa tabii ki hesap sorulmalı. Hesap sorulmalı ancak herkese eşit şekilde kim yolsuzluk yapmış devletin parasını kendi işine harcamışsa hesap tabii ki sorulmalı.

Ancak En yakın bir zamana bakıyor ve görüyoruz ki  

Ahmet Çakır Büyük şehir belediye başkanı iken Milyonluk yemekler yemişti, Malatya’yı 2,5 katirliyon borca sokmuştu

Otel ve ziyafet değil ama Yüksek faizlerle kredi çekerek belediyeyi zarara uğratmıştı,

Tranbüs ihalesinde 90 trilyon belediyeyi zarara uğratmıştı,.

Motaş yolsuzluğu,

İmar yolsuzluğu, sodes yolsuzluğu, parkmetre yolsuzluğu VS.

Bunları yapan şimdiki AKP milletvekili o zaman ki B.Belediye başkanını ve yanında yöresinde ki  kişi ve kişileri kim sorguladı?

O zaman da Vali vardı Hangisine ceza verildi?

Tam aksine milletvekili yapılarak ödüllendirilmediler mi? Sayın Vali ve BB başkanı

 

Daha dün YEŞİLYURT Belediyesinin İnsan kaçakçılığı yaptığı Evrakta sahtecilik, Kendi şirketinde belediye inşaatlarına beton vermesi, Belediyeleri yandaş arpalığı yapanlar vs vs

Neden bu kadar hızlı araştırılmadı? Neden görevden alınmadılar?

Vali bey görevde BB belediye başkanı halen görevdeydiler neden soruşturma açtırmadılar ya da açtıramadılar?

Hepsini bir kenara bırakalım Malatya B.B başkanımız göreve ilk seçilerek başladığı hafta içerisinde ekonomik durumu gözlemlemek için yaptığı çalışmada Büyük şehir belediyesinin ekonomik olarak çöktüğünü katrilyonlarca çok yüksek faizli bankalara borçlanılmış olduğunu ortaya koyarak kamuoyu ile paylaştı.

Peki sonuç ne oldu kimseye soruşturmamı açıldı vali bey yerinde mi kımıldadı hayır başkan Ankara’ya çağırıldı ve ağzı kapatıldı o gün bu gün o sonuçlarla ilgili hiçbir açıklama yok hiçbir çalışma yok..

Peki ben buradan Vali beye ve BB Belediye başkanına soruyorum o katrilyonlar mı büyük sadıkoğlunun harcadığını iddia ettiğiniz ve müfettiş istediğiniz 5 bin küsur lira mı büyük.. Allah aşkına Allah adına bunun cevabını düşünün ve vicdanınızın sesini dinleyerek cevap verin.

Tekrar ediyorum Tüyü bitmemiş çocuklarımızın hakkı olan 1 tl bile heder edilmemeli.

Heder eden kim olursa olsun hesap sorulmalı.

 Şayet TSO başkanı bunu yapmışsa ki bu rakam devede bir kulak bile değil ve bir iddia ne olursa olsun hesap sorulmalı

Ama bu sadece bazılarına göre benim hırsızım iyidir diyerek değil tüm aleni olarak görülen ve yapanları belli olan bütün yolsuzluklar hırsızlıklar da mutlaka ama mutlaka hesabı sorulmalı yapılan yolsuzluk hırsızlık haksızlık hiç kimsenin ama hiç kimsenin yanına kalmamalı.

Malatya da ki bu olayların daha da vahim bir durumu B.B Belediye başkanının sarf ettiği sözler.

TSO Başkanını tehdit ederek “ SENİ TUTUKLATIRIM “ lakırdısı.

Başkan bey siz belediye başkanı mısınız? İç işleri bakanı mısınız? Savcı mısınız hâkim misiniz?

Gerçekten hayret ediyorum siz kimsiniz?

Demokratik ülkelerde demokrasinin az da olsa kırıntısının bile olduğu ülkelerde yetkili yargı mensuplarının dışında Kimse kimseyi Seni tutuklatırım tehdidinde bulunamaz,

Ancak demokrasinin ve yargının yok edildiği zamanda bunları görebiliriz bu zamanların dışında sormak lazım Mahkemeler sizlerin talimatıyla mı çalışıyor?

Seçilmiş bir STK başkanının yetkilerini yargı kararı olmadan almak ya da ne i-düğü belirsiz şekilde alınması alınmak istenmesi kanunsuz ve haksızlıktır.

Tekrar vali beye ve Malatya B.Belediye başkanına soruyorum evet bir yolsuzluk varsa mutlaka sorun sorulsun bu tarafsız bir şekilde olsun. Ancak  örneğin 2 katrilyon dururken 5 bin küsuru görmek aklımıza ziyan değil midir?

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.