ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

 

 

            Arguvan'dayız. Bazı Köylerimizi yani Mahallelerimizi ziyaret ediyoruz. Sohbetlerde gündem yoğun. Mahalli seçimler yaklaşıyor.

             Yerel yönetimler ile ilgili düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Özellikle Muhtarlık Seçimleri yaklaşırken her köyde yani Mahallelerde ayrı bir heyecan var. Seçimlerin yaklaşmasıyla, mevcut muhtar adayları ve yeni adaylarında ortaya çıkmaya başladığını görüyoruz.

              Arguvan ve Mahallelerinde Muhtarlık için şuan gördüğümüz kadarıyla 23 Mahallede yeni muhtar adayı çıktığını, her Mahallede 2-3 adayın olduğunu bazı Mahallelerde ise 4 aday çıktığını ve seçimlerde aday olacaklarını öğreniyoruz.

              Seçimlere doğru Mahallelerde bu sayının daha da artacağı anlaşılıyor. Bunun en güzel yanı da yeni adaylara karşı herkesin destek olma çabasında olmalarıdır.

***

            Her yerde olduğu gibi, seçim heyecanı her kesim üzerinde siyasette var olma gayreti gösteriyor. Özelikle son günlerde hizmet aşkının önceliği dikkat çekiyor. Bazı siyasetçiler gibi bazı muhtar adayları da beş yıl içinde yapamadıkları projelerini gelecek döneme sakladıkları dikkatten kaçmıyor.

           Gelecek dönemde de kalan projelerini hayata geçireceklerini de ifade ettiklerine şahit oluyoruz. Siyasete soyunan ve siyasetçilerle ortak hareket eden bazı muhtarların, bu çabalarını ve gayretlerini yansıttıklarını da görmekteyiz.

***

              Muhtarların genel hizmetine bakıldığında adaletli çalıştıkları, bazılarının ise taraflı oldukları ve yandaş hizmeti ön plana yansıttıklarına şahit oluyoruz. Bunu yaparken, yol, su olarak geri döndüğünde anlaşılıyor.

           Böyle olunca da muhtarların yapmış oldukları hizmetleri gözlerden kaçmıyor. Hata yapanlar ve hizmet anlayışıyla hareket etmeyen muhtarların gelecek seçimde aday olsalar bile kaybettiklerine şahit olacağız. Ama adil olanların ise hizmete devam ettiklerini de göreceğiz.

***

              Her kadar bizim milletimiz biraz unutkan olsa da bunları arada bir hatırlatma gereği olduğunu ifade ederek, dile getirmemiz gerekiyor.

***

             Bir mahalle muhtarı, siyasi duruşunu seçimden sonra bir kenara bırakmalı, herkese eşit mesafede durmalı ve herkesi kucaklamalıdır. Öncelik köyü veya mahallesinin ihtiyaçlarına çözüm üretmesidir.

                Günümüzde bazı muhtarlarımız siyasetin bir parçası olmak gibi bir vizyona büründükleri görülmektedir. Mutlaka her muhtarın bir siyasi duruşu ve savunduğu bir görüşü olmalıdır. Ama sunu unutmasınlar ki, Muhtarlık hizmet odaklıdır...

***

              Muhtarların bundan sonra hizmet anlayışıyla hareket etmelerine özen göstermeleri gerekmektedir. Çünkü hizmetin sınırı yoktur. Ama köylerde ki gelişmeler, geriye dönüşler ve huzur arayanlar için, yeni ihtiyaçları görmek ve ona göre projeler üretmeleri gerekir.

              Muhtarların bunu yaparken kesinlikle köylüsüne saygı ve şefkatli davranış içerisinde olmalarıdır. Lafla pilav pişirme devrini bitirmeleri gerekir. Gerçekleri gören, gerçekleri bilen, danışan, konuşan ve yaptığı hizmeti maddi ve manevi olarak paylaşan, gelir ve giderlerinin hesabını veren muhtar adaylarına ihtiyaç vardır.

          Ben yaptım oldu deme devri kapanmıştır. Yaptığı hatayı görmezden gelme, vurdumduymaz olma, fırsat kollama ve günü kurtarma içerisinde olmamalı.

             Muhtarların çalışmalarına bakıldığında köye veya şimdilerde mahalle olan yerleşim yerlerimize yol, su, kanalizasyon hizmeti alma telaşı vardır. Ama resmin öyle olmadığını gösteriyor. Eğer bir yerleşim yerinde doğaya önem verilmiyorsa, yeşil doğaya saygı duyulmuyorsa, ağaç dikilmiyorsa, varolan ağaçlar kesiliyor veya kurumasına göz yumuluyorsa, doğal yaşamın bir parçası olan kuşların, böceklerin, sürüngenlerin bu ortamda yerleri yoksa kısaca YSE nin ne anlamı olabilir ki.

            Onun için muhtarların günü birlik düşünmeyerek gelecekte çocuklarına ve torunun torunlarına bir miras bırakmak için hizmet sevdalarını bu yönde kullanmaları gerekir.

Ayrıca diğer hizmetler ve projeler geliştirmeleri gerekir.

Örnek çoktur.

Yazımı, VİCTOR HUGO' nun bir sözü ile bitirmek istiyorum.

"İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.