ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

SADECE "ENDİŞE" BEYAN ETMEKLE KALAMAYIZ!..

         Demokrasi, adalet ve özgürlük için verdiğimiz mücadele totaliter uygulamaların ve hukuk ihlalinin vuku bulduğu dönemlerde, sınavdan geçer.

           İktidarın söylemi ve emelleri dışında görüş beyan edilmesini yasaklayan, ifade özgürlüğünü berhava eden, akademiden sivil toplum örgütlerine, tek bir vatandaştan koskocaman bir halka kadar her şeyin üzerinde baskı ve şiddet uygulayan, insanların nasıl giyineceğinden, nasıl yaşayacağından, nasıl konuşacağına kadar kendini dikte eden, ekonomik uçuruma sürükleyen, halk iradesini temsil eden seçilmiş kişileri tek bir kişinin arzuları için mesnetsiz bir şekilde yaka paça tutuklayan, demokrasinin üzerinden buldozerle, silahlarla, KHK' lar la geçen birileri varsa, biz orada sadece “endişe” beyan etmekle kalamayız.

         Endişe bilinmez bir geleceğe dair duyulan tedirginliktir. Göstere göstere hayatı, düşünceyi, hukuku ve özgürlüğü yok eden, yarın ne yapacağı bugünden belli olan faşizme karşı endişe beyan edilmez.

           Faşizm karşısında yaşamdan, özgürlükten ve adaletten yana açıkça tavır alınır. Böylesi bir dönemde faşizm karşısında net bir tavır almak ve yan yana durmak mecburiyet değil, yaşama dair ortak sorumluluğumuzdur.

            ''Mandela’nın dediği gibi özgürlük için gökyüzünü almamıza gerek yok, ruhumuzu satmayalım yeter.''

"Ülke yangın yeri.  Herkes konuşmalı artık, herkes! Seçim istiyoruz”

"Durum çok vahim.  Ülke tümden batmadan derhal erken seçim yapılmalıdır."

 

Osman Akyol

Çağdaş avukatlar Malatya şube Başkanı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.