ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

 

 

            Son birkaç gündür Yeşilyurt belediyesinin girişimleri ile ilçe sınırları içerisinde bulunan Haçova bölgesine “ hayvan barınağı “ yapma projesini ortaya koyuyor ve uygulamaya geçmek istiyorlar.

          Öncelikle şunu çok net bir şekilde belirtmek isterim ki Haçova bölgesinde Atalar, ikizce ve Seyit uşağı mahalleri (köyleri) bulunmaktadır.

           Bu üç mahallenin bütün halkı canlı cansız bütün varlıklara sevgi hoşgörü ile dünyaya dünyada ki canlılara o gözle bakmaktadır.

           O nedenle de “ hayvan barınağına “ karşı değiller tam aksine tüm hayvanların korunması kollanmasından yana dır lar ve hep o anlayışla yaşamış yaşatmışlardır.

             Bu bölgede bu mahallelerde yaşayan yediden yetmişe 72 millete aynı gözle bakan ayırt etmeksizin tüm insanlara da hayvanlara da iyi niyetle yaklaşırlar.

          Her türlü zorbalığa haksızlığa cebire şiddete savaşa karşı olup barış ve özgürlüklerden yana dırlar. Hümanist insandırlar.

İnsana İnsan gibi bakarlar. Hayvanların tümüne de canlı bir varlık olarak bakarlar.

Haçova bölgesinin halkı Alevi inancında olup her zaman ezilen hor görülenlerden yana dır lar.

 

           Haçovalılar ülkelerini vatanlarını bayraklarını topraklarını en çok ben seviyorum diyenlerden birkaç tık daha fazla seven sayan bu değerler için her dakika şehit olmak isteyen gençliği halkı vardır.

             Konumuza dönecek olursak Birkaç gün önce bende dâhil tüm haçova halkı muhtarlarımız ve Haçova dayanışma köy derneği ve Seyituşağı köy derneğinin çağrıları üzerine belediye tarafında yapılmak istenen “ hayvan barınağı “ yapılmasına demokratik tepki göstermek protesto etmek için bölgede basın açıklaması yapılacağı tüm yöre halkına duyuruldu.

             Haçova halkı gerçekten bölgesel olarak her zaman yerel anlamda ortak sorunlarda genel anlamda ki sorunlarla ilgili her konuda birbirleri ile birleşen kenetlenen tek vücut hareket eden bir toplumdur. Bunun örneklerini geriye dönük baktığımızda sayısız olaylarda görürüz.

O günde haçova halkı genciyle yaşlısıyla muhtarları ile dernekleri ile akın akın bölgeye geldiler. Yaklaşık 250 – 300 kişi araçları ile bölgede buluştular.

            Gayet mütevazı bir şekilde toplanarak hiçbir taşkınlık yasa dışı olaydan bulunmadan başta muhtarlar sonrada Haçova köyü dayanışma derneği başkanı Abidin Akdağ açıklamalarda bulundular.

Örneğin köy dernek başkanı Abidin Akdağ açıklamaya başlarken “ Hayvanlar için yapılacak her türlü hizmete bizde elimizde gelen bir çabayı katkıyı sunmaya hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz..

Ancak…

Bu bölge halkın yaşam alanıdır ve atalarımızdan bize miras kalmıştır. Bizler buralarda yaşayan geçimini hayvancılıkla tarımla sağlayan insanlar olarak burada yaşamak için kooperatifler kurarak ülke ekonomisine katkı sunmaya çalıştığımız bir süreçte  belediyeden buralara daha fazla hizmetler beklerken  bu aşamada düşünülen bu “ hayvan barınağı “ projesi için yerin burası olmadığı olmaması çok iyi bilinmelidir.Bu konuda yöre halkı olarak demokratik bütün haklarını sonuna kadar kullanacaklarını belirterek bu projeyi bu düşünceyi protesto ettiklerini belirten tepkilerini sert dille dile getirdiler.

Bölge gerçekten şehre yakın olması nedeni ile bölgede yapılan tarım faaliyetleri küçükbaş hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bu çalışmalarla ekonomik girdiler ile sadece ilçemize ilimize değil ülkemizin ekonomisine katkı sunulan bu bölgeye “ hayvan barınağı “ yapılması bu girdilere çok büyük sekte vuracağının da bu projeyi yapan bu bölgeyi seçenlerin bilmesi gerekir.

        Ekonomik zararlarla birlikte insanlarında çok ciddi zararlar hastalıklar la baş başa kalacağı da belirtildi.

               Basın açıklaması sırasında bir veteriner arkadaş özellikle köpeklerin bu bölgede çok büyük salgınlara rahatsızlıklara neden olacağını belirterek köpekler yakalandıkları bazı hastalıkları dağda taşta otlara beslenme kanalları ile dağa taşa saçtıklarında küçük baş hayvanlar bu bölgede yayılması sırasında bu mikropları alacak ve neticede bu mikroplar et süt peynir aşamalarından sonra insana bulaşma olasılığı çok fazladır ve öldürücüdür hatta covid 19 dan da daha tehlikelidir diye açıklama yapmıştır.

            Şimdi ben burada bu projeyi buraya uygun gören zihniyete etkili ve yetkili insanlara soruyorum neden hangi kritere göre HAÇOVA BÖLGESİNİ seçtiniz.

  Sayın valimiz Yeşilyurt kaymakamımız konuyu bir kez dah gözden geçirmeniz yöre halkı tarfında beklenmektedir .Haçova halkı Devletine sadıktır ve güvenmektedir.

           Yeşilyurt ilçesi kuzeyde karakaya barajından yukarda güneyde Adıyaman sınırına kadar doğusu battal gazi batısı Akçadağ’a kadar uzanan geniş alan da bu bölgeden başka bu projeye uygun yer bulunmadı mı bulamadınız mı? Derdiniz nedir? 

            Yoksa Haçova halkına inançları ve düşüncelerinden dolayı bir ceza mı kesmek istiyorsunuz ya da kestiniz kesiyorsunuz?

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.