ALTIN
 2.498,71
DOLAR
 32,5315
STERLİN
40,6457
EURO
 34,6836

 

 

           “Ya rabbi! Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim, pişman oldum. Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine tevbe ettim, pişmanlık duydum.

        Bir daha yapmamaya azm ü cezm ü kast ettim. Sen bu tövbemi kabul eyle. Nefsime uyup, şeytana tabi olup da aynı günah ve kusurları bir daha tekrar etmeme imkân verme, yâ Rabbi. Bir daha iman ve ikrar ediyorum ki, Peygamberlerin evveli Âdem Aleyhisselâm, ahiri ise Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm, bu ikisi arasında her ne kadar peygamber gelip geçtiyse, Bunların cümlesine inandım, iman ettim, hepsi de haktır ve gerçektir.

             Bütün peygamberlere, onlara gönderilmiş olan İlâhi kitaplara ve içindeki emirlere şeksiz ve şüphesiz iman ettim, dilimle ikrar, kalbimle tasdik ediyorum ve yine iman ve ikrar ediyorum ki en son kitap Kur’ân-ı Azimüşşân ve en son Peygamber de Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm’dır.

Hz. Muhammed, "Dininiz en kolay ve hayırlısı olandır" der.

           Diyanet, "İslam dini, kolaylık dinidir" der.

Ramazan orucun amacı, Allah'a karşı işlenmiş günahların cezasını bu dünyada çekmeye başlamaktır. Hadis-i Şerif meallarinden belirtildiği gibi, tövbe edenlerin işledikleri suçların çoğu Allah tarafından affedilir olmasına ilişkin yazılanlardan belirtildiği gibi;

Ey müminler, Allah'a tövbe edin ki günahlarınız affedilsin ve kurtuluşa eresiniz.

Allah'tan ümit kesmeyenin günahları affedilir.

İhlasla "La İlahe İllallah" diyenin günahları affedilir ve cennete girerler.

Allah'ı öven ve ondan korkanların gühahları affedilir.

"Ey kulum, af dilediğin müddetçe, günahlarını affederim."

             Müslümanın son dönemlerinde ve öleceği zaman Allahü Teala'ya çok inananların günahları affolur.

          Müslümanlığın şartlarını yerine getirmeyen kimseler, "Ya Allah'ım, yerine getirmediklerim için tevbe ediyorum" derse affedilir.

           Müslüman olup da, imana gelen ve iki raket namazını kılıp da, hamd ile bitirenin tövbesi kabul olur.

Başka dinden dönüp de, Müslüman olanın canı bile bağışlanır ve tüm günahları affedilir.

Allah'a şirk koşmanın dışındaki, işlediği bütün günahlar affedilir. (Nisa, 4/116)

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.