ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

 

 

           Bu gün 12-05-2022. Bu tarih Türkiye siyasi tarihine karartılmış not düşülecek bir gün. Bu gün CHP İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu 9 yıl önce attığı üç tiweet den dolayı yargılanırken bu mahkemelerin sonucu Yargıtay da idi ve karar işte bu gün açıklandı.

          Yargıtay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 4 yıl 11 ay 20 günlük hapis cezasını onadı.

Canan Kaftancıoğlu'na ayrıca siyasi yasak getirildi.

               Kaftancıoğlu hakkında Mayıs 2019'da, önceki yıllarda sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle dava açılmış, Eylül ayında ise beş ayrı suçtan 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezası verilmişti. Dava istinaf mahkemesine taşınmıştı.

           Yargıtay 3. Ceza Dairesi bugün, Canan Kaftancıoğlu'na beş ayrı suçtan verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 gün olan bölümünü onadı.

İki suçtan verilen 4 yıl 2 aylık hapis cezasını ise takipsizlik kararı vererek bozdu.

Ne yapmış Canan Kaftancıoğlu?

            9 yıl önce CHP il başkanı falan da değilken. Kendi tiwettir inde yazdığı yazıdan düşüncesini açıklamak tan 9 yıl sonra ve il başkanlığı görevini yaptığı İstanbul büyükşehir belediye başkanlığını özellikle 2. Seçimde yüz binler fark atarak bazılarının ekmeğini ellerinde almış.

          İstanbul büyükşehir belediye başkanlığını kazanarak geçmişte 20 yılda yapılan yokluğa yolsuzluğa son veren bir belediye başkanını seçerek seçtirerek kendisini şimdi cezalandıranların birçok alanda yollarını kesmiş siyasi hayatlarını köreltmiştir.

             Sözüm ona Türkiye de düşünce ve düşünceni ifade etme özgürlüğü var diyorlar. Varsa şayet Canan kaftancıoğlu neden ceza almış siyasi yasaklı olmuştur birileri bunu kamuoyuna açıklasın.

CHP, HAK, HUKUK, ADALET diyerek başta genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve tüm genel merkez yöneticileri il örgütleri günlerce İstanbul Maltepe ye kadar yürürken başta AKP iktidarı mensupları olmak üzere birçok şeriat taraftarı dinci örümcek kafalılar yav bunlar ortalığı karıştırıyor dediler.

               Ancak bu gün görüyoruz ki gerçekten önce GEZİ KARARI ve bu karardan sonra görüldü kü gerçekten bu ülkede hak yok hukuk yok adalet yok ancak varmış gibi gösteriliyor.

            Son yıllara şöyle bir bakalım bu ülkede KHK lılar EYT liler iktidardan yana olmayan onlar gibi düşünmeyen gazeteciler yazarlar çizerler haksız hukuksuz bir şekilde susturulmakta hakları gasp edilmekte.

             Konuşan çiftçi işçi esnaf ha kez konuştuğuna pişman edilmekte ve hepsi ekmeğe muhtaç duruma düşürülürken ağalar beyler ekmek yerine pasta yemeye devam ediyorlar.

            Canan kaftancıoğlu ve ailesi geçmişten bu güne kadar hep demokrasi demiş insan hakları demiş özgürlük barış demiş ve bunları derken canları ile bedel ödemiş bir aile. O zaman da susmamışlar bu günde haksızlık hukuksuzluk karşısında susmaz susturulamaz.

Şunu tüm AKP başkan ve yöneticileri de iyi bilsinler ki Canan kaftancıoğlu nun öyle yalnız bir kadın değildir olmaz olamaz.

             Canan Kaftancıoğlu CHP nin Türkiye genelinde aldığı 12 milyona yakın insanın hepsi ile bir dir bir bütündür.

      12 Milyon geçmiş seçimde alınan oy şimdi seçim yapılsın 20 - 25 milyona dayanacak ve bu seçmenin hepsi Canan kaftancıoğlunun yanındadır hem de sevgiyle saygıyla.

             Türkiye Cumhuriyeti anayasası her ne kadar ilk maddelerinde “ Türkiye Cumhuriyeti laik demokratik çağdaş hukuk devletidir” dese de ne yazık ki 20 yıllık iktidarda olanlar bu cümlenin içini boşaltmış soymuş soğana çevirmişler.

             Ancak şunu herkesin bilmesini isterim ki bu hiç böyle devam etmeyecek tüm haksızlıklar hukuksuzluklar ortadan kalkacaktır.

            Nasıl olacak derseniz? 20 yıldır sizin oylarınızla sizi yönetenler demek ki yönetemiyor ülkeyi uçuruma kadar getirdiler hatta düştü düşecek.

            Ne yapmak lazım * Ülkemizi bayrağımızı halklarımızı seven bölünmez bütünlüğü savunan herkes bu basiretsiz ehliyetsiz yönetime yöneticilerine sandıkta kırmızı kart gösterecek ve oyun dışı bırakacaksınız.

              Bunları oyun dışı bırakacaksınız ki oyuna yeni şeffaf ehliyetli basiretli işin ehli hak ve hukuku kısaca demokrasiyi önüne koyarak onun tüm kural ve kararları ile uygulamaya başlamasını sağlayacağız.

              Bu ülkenin ekonomiden ziyade demokrasiye ve dolayısıyla hukukun üstünlüğünü uygulayacak yaratacak kafalara düşüncelere ihtiyacı var.

            Hukukun üstünlüğü ve tarafsızlığı sağlanır insan hakları gözetilerek barış içerisinde özgürce yaşamayı inşa edersek ederlerse bu ülke ilelebet hiç kimseye boyun eğmeden demokratik parlamenter sistemi tekrar demokratik bir şekilde yerleştirirsek hepimiz  bağımsız Türkiye vatandaşları olarak ilelebet mutluluk ve refah içerisinde çocuklarımızın torunlarımızın geleceğini garantiye alarak yaşamaya devam ederiz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.