ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

 

             "Taraf olmayanlar, bertaraf olurlar" demişti ve aynısına da şahit oldum. Üç hafta evvel, yurtdışından köyüme geldim.

Köyümüz, gelen içme suyu şebekesinden yararlanmaktadır.

            Hidroforla evine su alan komşularımın, çamaşır makinesini çalıştıracak kadar tazyikli suyun gelmediğinin nedenini sorduğumda, "suyun geldiği yönündeki AKP'li köylüler içme suyuyla bahçelerini suladıkları için yeterli suyun gelmediğini" söylediler.

               Belediyenin sular idaresi (MASKİ) gelen içme suyu kaçak ve boşa kullanmasınlar diye tüm köylüleri suya abone olup ve su saatini taktıkları halde kaçak su kullandıklarını Belediyedeki yetkililerin önlem almadıklarının veya müdahalede bulunmalarını izah etmeye çalıştım.

            "Kaçak su kullananların kimler olduğunu bize bildirin ki, ekip gönderim ve gereği neyse yapalım" dediklerini köylülerime aktardım.

              Köylüler de, "içme suyuyla bahçe suladıkları ve kaçak kullandıklarından köyümüze yeterli suyun gelmediğine dair Belediyenin Sular İdaresine senelerden beri ve defalarca yazılı dilekçeler verdiklerini, şimdiye kadar hiç bir önlem ve girişimden bulunmadıklarını" söylediler.

             Emin olmak için, iki kişiyle birlikte bahçe sulayanların yanına gittim ve ne göreyim ki, içme suyu şebekesine boru takarak koca bahçeyi suladıklarına şahit oldum.

               Neden böyle yaptıklarını sorduğumda, "ağaçlarımızı mı kurutalım" diyorlar. Aşağı köylülerin içme suyunu kestiğinizi doğru mu görüyorsunuz dediğimde, kızgın bir suratla, "Gidin halinizi Belediyeye anlattın, bize soramazsınız" diyorlar...

               Tekrar belediye'ye giderek, kaçak suyu kullandıklarını senelerce şikâyet edildiği halde, ilgilenip de önlem almadıklarını söylediğimde, gelip inceleyecekleri dedikleri halde, arada üç hafta geçti, halen ilgilenin olmadığını gördüm.

                Varılan neticede; içme suyunu kaçak kullanan köyün AKP'li bir köy olduğunda taraf tutmaları ve himaye etmeleri sonuçlarından kaynaklandığına şaşırır vaziyette şahit oldum.

               AKP'ye taraf olanlara ceza yok, taraf olmayanlara ceza var anlayışının ne denli adil ve tarafsız davrandıklarının bir örneğidir.

               Alışageldiğim adil ve demokrat bir ülkeden gelip de, Türkiye de yaşama alışkanlığının ne kadar zor olduğunu, bir kez daha anlamış oldum. Anladığım kadarıyla, yaşamaya alışmak zorundayım. "Taraf olmayanları, böyle bertaraf olacağınızı anlayın" demektir.

Her vaziyete rağmen, Gine de, "Elhamdülillah Müslüman’ız" diyelim.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.