ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

 

            Çağdaş Gazeteciler Derneği Malatya Şubesi olarak Malatya da uzun zamandır olmayan yapılmayan bir panel ve konferans düzenlemeyi düşündük.

Panelden önce sevgili gazeteci kardeşim çok eski dostum Yaşar Karaaslana bir jübile düşündük ancak bir süre sonra haklı olarak Yaşar kardeşimiz “ abi ben düşündüm jübile yapmayacağım çünkü insanlar yanlış anlar yanlış düşünebilir “ dedi

             Ancak ortaya çıkmış bir etkinlik yapacağız demişiz artık dönüşü yok. Yaşarın vaz geçmesinden sonra ben olmazsa siyasetin çok kötü gittiği özellikle iktidara muhalifbasının baskıya sansüre uğradığı ceza yağmuruna tutulduğu günümüzde neden “ SİYASET VE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ “ konulu bir panel ve tartışma olmasın dedik ve kararımızı verdik bu paneli yapacağız.

            İlk olarak ve doğal olarak yeğenim Erhan Kırçuval abimin oğlu Kerem Kırçuvalı aradım ve durumu anlattım. O da bana “ Ben gelirim “ dedi. Peki, bir tane daha yaygın basından bir gazeteci bize önerir misin dediğimde ilk etapta Necdet Saraç dedi ve kararlaştık.

             Bu dostlarımızın yanına yerel basından ve Çağdaş gazeteciler derneği üyesi bir kişi daha ekleme fikri gelişince Hasan Şahin kardeşimiz emekli öğretmenimiz aklımıza yattı ve üç tane bir birinde değerli gazeteci meslektaşımı panel için anlaştık.

Benim gazetecilerle birlikte bu panele renk katacak bilgi birikimi ile siyasette deneyim sahibi MURAT KARAYALÇINA DA ezeli bir dostluğuma dayanarak bir teklif götürmek çalışmasına başladım.

Yine Ankara da dostumuz yaşı itibarı ile BABA dediğimiz bizimde MALATYA SONNOKTA sitemizin yazarı Bedri Demiri aradım ve teklifimi sundum.

            Sağ olsun sayın kara yalçın teklifimi kabul etti ancak ben panele değil “ konferansa gelirim “ dedi.

Bizde olur dedik ve etkinliğimizin adı o neden le panel ve konferans oldu.

            Şimdi buraya kadar iyi, insani ilişkilerle gazetecileri bir araya getirdik. Sayın eskimeyen genel başkanımı ikna ettik demeyelim Aslında benim organize ettiğimi söyleyince hiç tereddüt etmeden kabul etti.

             Bütün bunlar tamam ancak işin en zor yerine geldik. Misafirler nasıl ve ne ile gelecek nasıl geri dönecek yani ulaşım sorunu. Nerede konaklayacak nerede ağırlanacak? Sabancı kültür merkezini kiraladık sözleşme yaptık onun parası, bir takım davetiyedir afiştir salona yapılacak asılacak malzemelerdir plakettir kısaca Ekonomik sorun.

              Gücümüz yeten daha doğrusu nazımızın geçtiği birkaç iş adamına söyledik başta Hasan Hüseyin Gedik kardeşimiz olmak üzere birkaç iş adamı arkadaşımız bir miktar destek oldular ancak yetmezdi.

            Neticede CHP Genel başkanı ve vekilimiz Veli Ağbaba ile danışmanı Hasan Kara ile irtibat kurduk ve sponsor olmasını rica ettik. O da Allah için hiç ikilemedi ve ulaşım (uçak biletlerini geliş- gidiş ), konaklama ve ağırlamayı kendi otelinde yaptı misafirlerimizde çok da memnun oldular çünkü her şey çok güzeldi.

Buradan kendisine Çağdaş gazeteciler yönetimi adına çok çok teşekkür ediyorum.

Ayrıca ara da vermiş olduğumuz ikramı ve salondaki bazı düzenlemeleri yaptıram Malatya B.B başkanımız ve bu organizeyi yapan Belsos genel müdürü Zerrin Palancıya Fatih Avcıya teşekkür ediyorum

Evet, artık sorunlar bir bir dostlar ve vekilimiz sayesinde çözülmüştü.

             Bizde 100 adet kişilere ve siyasilere 6 lı masa mensuplarına bire bir davetiye gönderdik 100 adet afişi CHP Gençlik kolu başkanı İbrahim ve arkadaşları ile belli yerlere astık genç kardeşlerime de teşekkür ediyorum.

             Radyo fon ve radyo Malatya da 5 gün anons yaptırdık Hakan Karaduman’ a ait LED ( postane yanı simit sarayı üstünde) 5 gün reklam yaptık

                Perşembe gününde ben VUSLAT TV de Rıfat gökçenin sabah programına çıkarak üç dört kez hem Rıfat hem de ben Malatyalıları davet ettik.

            Ancak salonumuz 374 kişi olmasına rağmen salonda boş yer vardı. Bu beni üzdü ve biraz da strese soktu ancak herkesin öncelikle Pazar gününü haram ederek gelen tüm kardeşlerime ablalarıma Abilerime 10 Ekim ailelerine siyasi parti il başkan ve üyelerine panele gelen tüm kurumların başkan ve üyelerine çok teşekkür ediyorum.

            Salon ne kadar tam dolmadı ise de panelin başlamasıyla yapılan konuşmalar önce derneğin sekreteri Servet Akbudak ın konuşması arkasında panelistlerin dolu dolu gündeme ve olaylara hâkim bir şekilde konuşmaları salonun boşluğunu doldurdu. İçerik olarak katılan herkes tüm katılımcılar bizleri tebrik ettiler

            Panelin açılış konuşmasını dernek sekreteri Servet Akbudak çok önemli konulara değinerek salonun alkışları ile taçlandı

             Moderatörlüğünü İbrahim Göçmen'in yaptığı, Panel ve Konferansa panelist olarak katılan Sayın, Gazeteciler Necdet Saraç, Kerem Kırçuval ve Hasan Şahin'ine ayrı ayrı teşekkür ediyorum .

            Konferansta da Murat Karayalçın gerçekten demokratik siyaseti ve demokrasinin nasıl olması gerektiğini basın özgürlüğünün mutlaka olması gerektiğini deneyimlerine Devlet adamı kimliği ile uzun uzun anlattı ve salonda bulunan herkes hayranlıkla izledi ve alkışladılar. Kendilerine saygılarımı sunuyor teşekkür ediyorum

"Siyaset ve Basın Özgürlüğü" paneli normal bir katılımla başarılı geçmiştir. Emeği geçen yöneticilerimiz Ali ihsan Öztürke Servet Akbudağa ve katkı sunan herkese çok çok teşekkür ediyorum

 

Etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayan Malatya CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Eğitim-İş Şube Başkanı Hüseyin Kara, Eğitim-Sen Şube Başkanı Kazım Albayrak, TÜLOV Vakfı Malatya İl Temsilcisi Ali Rıza Bozkurt, TSKGV Vakfı İl Temsilcisi Vahap Altunok, DSİ Eski Bölge Müdürü Hurşit Kuşçu, Doğanşehir Belediyesi geçen dönem Belediye Başkanı Cengiz Özdemir, Yeşilyurt Belediyesi geçen dönem Belediye Başkanı Soysal Kekevi, Konak Belde Belediyesi eski Belediye Başkanı Çiçek, Yazar ve Fotoğraf Sanatçısı Rıza Parlak, Yeşilyurt CHP Meclis Üyesi Av. Tayfun Çakır, Arguvan Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Mustafa Zengin, CHP geçmiş dönem İl Başkanı Hacı Demirhan, Eski CHP İl yöneticilerinden Dursun Seyhan, Ömer Lütfi Topal, Muhteşem Kartal, Osman Tosun, Bahattin Öner, PSAKD Ören Şube Başkanı Mazlum Köse, İşadamı Erdal Üstün, İşadamı Hasan Hüseyin Gedik ve Eşi, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi ve Sonsöz Gazetesi Sahibi Ali Er, ADD üyelerine,  Dr.Ekrem Tuncer ve Eşi Güllü Tuncer, CHP Malatya İl Gençlik Kolları yöneticileri, Emep il başkanı Şerif Demirel ve arkadaşları, HDP yöneticileri BTS şube başkanı Hasan Akdemir PSAKD 2. Zühal Güler ve yöneticileri, 10 Ekim aileleri ve plaketi hak eden basın emekçileri ve daha sayamadığımız ismini anımsayamadığımız herkesten özür dileyerek teşekkür ediyorum.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.