ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

 

 

Yüz yıldır inkâr ve asimilasyona tabi olan, yok sayılan, aşağılanan Alevi inancı ilk kez devlet adına resmî bir söylemle tanınmış oldu.

 

 Ama ne tanınma!!!!!

 

1- Alevi, Bektaşi kültürü ve Cem evleri başkanlığı kuruluyor

2- Tüm Cem evleri kültür ve turizm bakanlığı bünyesindeki bu kuruluşa aktarılıyor.

3- Cem evlerine “erkân” yürütecek maaşlı kadrolar veriliyor.

4- Sistem Alevilerin büyük bir bedele yürüttükleri “eşit yurttaşlık” mücadelesini kendi Alevilerini oluşturmada, Alevi kimliğini yüz yıl sonra resmî olarak tanıyarak, kendi Alevi’sini bu şekilde oluşturmaya karar kılmıştır.

5- Alevi inkârı hadi bir nebze son bulsa da Alevi asimilasyonu daha hızlı devam edecek. Alevi çocuklarına zorla öğretilen din dersi ile ilgili bir açıklama yoktur.Asimilasyon hızlanacak çünkü hamdolsun devlet bu işe el artı....

  Alevi kurumlarımızda henüz bir açıklama yok..Kurumların değerlendirmelerini bekliyoruz...

YUSUF BOZKUŞ

****************

POLEMİK DEĞİL HAK İSTİYORUZ!

 

            Temel hak ve özgürlüklerden hızla uzaklaşıldığı, kutuplaştırıcı dil ve üslubun siyasette ve yaşamın her alanında etkin olduğu, ayrımcılığın ve asimilasyon politikalarının artarak devam ettiği, inkâr ve imhaya dayalı siyasetin ve devlet politikasının kurumsallaştığı, sosyal adaletin yok edildiği bir dönemde demokratikleşme, temel hak ve özgürlüklerin yasal ve anayasal güvence altına alınmasına dair söylemlerin iktidar ve muhalefet arasında polemiklere yol açtığı görülmektedir.

             Toplumun bütün kesimleri açısından hak ve özgürlüklere dair talepleri önemsediğimizi ve desteklediğimizi belirterek, Alevilerin eşit yurttaşlık mücadelesinin ve Cemevlerinin ibadethane olarak tanınmasının anayasal güvence altına alınmasını açıkça bir kez daha talep ediyoruz.

           Ayrıca zorunlu din dersleri uygulamasının müfredattan acilen çıkartılmasını ve Diyanet İşleri Başkanlığının lağvedilerek inançların özgürleşmesi yönünde adım atılmasını talep ediyoruz. 

 

Devlet tüm katliamlarla toplumsal yüzleşmenin önünü açmalıdır.

 

             Bu bağlamda biz aşağıda imzası bulunan Alevi kurumları olarak yıllardır mücadelesini yürüttüğümüz ve üzerinde ortaklaştığımız temel taleplerimizin yasal ve anayasal güvence altına alınmasına yönelik beklentimizi bir kez daha ifade ediyoruz.

              Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bugünkü grup toplantısında ifade ettiği anayasal haklarla ilgili sözlerine bağlı kalarak 7 Ekim Cuma günü Şah kulu Dergahı’nda yapacağı ziyaretinde yukarıda belirtilen Alevilerin taleplerine yönelik yasal ve anayasal düzenlemeler yapılacağının sözünü açıkça beyan etmesini bekliyoruz.

             Eğer yasal ve anayasal herhangi bir adım atılmazsa bu girişimlerin daha önce yapılan çalış taylar gibi siyasi malzeme olmaktan öteye geçmeyeceğini kamuoyu ile açıkça paylaşacağız.

 

Alevi Bektaşi Federasyonu

Alevi Dernekleri Federasyonu

Alevi Vakıflar Federasyonu

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı

Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri

Alevi Kültür Dernekleri

 

Latife ulutaş

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.