ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

 

 

 Laik yaşamak varken, Şeriat diye bağıramam.. Ekmek özgürlük eşitlik savaşında, Erkeğimle omuz omuza vuruşmak varken, Boynuma zincir, ayağıma pranga vurdurup, Sinemem bir köşeye..

 

 BEN CUMHURİYET KADINIYIM..

 

İnkar edemem nene hatunu, kara Fatma yı, Bebeği yerine mermiyi saran o yüce anayı.. Unutamam Çanakkale’yi, Dumlupınar’ı kurtuluşu, Her karışı şehit kanlarıyla sulanan vatanı, Satamam ne pahasına olursa olsun..

 

- BEN CUMHURİYET KADINIYIM..

 

Değer görürken öpülürken elim, Satılamam pazarlarda köle misali. Dünya kadınlarıyla aynı safta olmak varken, İkinci sınıf sıfatını yakıştırmam kendime. Kadın erkek eşitliğini vermişken elime Ata'm, Yine on adım geriden yürüyemem,

 

- BEN CUMHURİYET KADINIYIM..

 

 Yürümek varken ilkeler elimde, Uğraşamam sultanla sarayla hanla. Değişemem özgürlüğümü parayla malla. Ak güvercinleri uçurmak varken göklerde, Dalgalandırmak varken o ay yıldızı gönderde, Bakamam kapkaranlık sema ya..

-

BEN CUMHURİYET KADINIYIM..

 

Seçme seçilme hakkım varken elimde, Razı gelemem haksızlıklara. Savunmadan suçsuzluğumu, Boynumu vurduramam canice. Ben anayım ben kadınım. Hayat savaşında varım yiğitçe mertçe, Susamam son sözümü söylemedikçe..

-

BEN CUMHURİYET KADINIYIM..

 

Atamın verdiği bunca nimeti, Tepemem elimin tersiyle. Göğsümü açsalar bağrımı dağlasalar, Sürükleseler taşlasalar Halide Edip gibi, Ölüm bile hoş gelir binlerce şehit gibi.. BEN CUMHURİYET KADINIYIM...

 

Alıntı

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.