ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

 

 

              Siyasette kantarın topu kaçtı. Türkiye siyaseti Cumhuriyet’in kuruluşundan bugüne böyle bir dönem yaşamadı.

              İnsanımız, dayanılmaz ekonomik yaşam koşullarının ağırlığı altında ezilirken, siyaset terminolojisindeki seviye yerlerde sürünüyor.

             TBMM’de ki komisyon toplantılarındaki yaşananları izlerken, vah ülkem vah diye iç geçiriyoruz. Bırakın bizleri, çocuklar ve torunlar ebeveynlerine soruyor? Baba, dede şerefsiz ne demek?. Buyurun 7-8 yaşındaki bir çocuğa bu kelimenin ne anlama geldiğini anlatın.

           Geçmişte siyasetin bir seviyesi vardı. Her türlü eleştiriler yapılır, kesinlikle çirkin bir ifade, hele hele hakaret içeren bir söz kullanılmazdı.

             Rahmetli İsmet İnönü, Ecevit, Demirel, Erbakan, Erdal İnönü vb, liderlerden yıllarca tek kelime kötü bir söz duyan olmamıştır.

              Yirmi yıllık AKP iktidarında bu hakaretler havada uçuşuyor. Siyasiler arasında binlerce hakaret davaları açılıyor ve açılmaya devam ediliyor.

            İktidar mensupları her türlü ifadeyi kullandıklarında adli sorun bulunmazken, iktidara özgü değil hakaret, eleştiri bile hakaret kabul edilip cezalar yağdırılıyor.

             TBMM’de İçişleri bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü komisyon toplantısında yaşananlar hepsinin üzerine tüy dikti.

            İç işleri bakanı Sayın Soylu, CHP’li üyelerin soruları karşısında sinirlenip, hem üyelere hem de CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçtaroğlu’na “şerefsizdir” diyerek hakaret etti.

            Sayın Erdoğan, gurup toplantısında, sayın Kılıçtaroğlu’na” Haysiyet fukarası, sefil, zavallı, namert, kifayetsiz” diye hakaret ediyor. Söze devamla,”Söylemeyeceklerim, ağır olacak ama hepside muhatabının hak ettiği tesbitlerdir”diyor.

             Türk siyasetinin beyefendisi, söylemlerinde kullandığı her kelimeyi tartarak kullanan, naif bir insan olan CHP Genel Başkanı sayın Kılıçtaroğlu’na, TBMM’de ki komisyon toplantısında sarf ettiğiniz o talihsiz hakaret asla kabul edilemez.

           Sayın Soylu, Anadolu gelenekleri ile büyümüş bir kişi olarak bırakın siyaseti, babanız yaşındaki bir insana bu ifadeyi nasıl kullanırsınız.

                 Sayın Erdoğan, sayın kılıçtaroğlu için kullandığınız o sözleri AKP Genel başkanı olarak kullanamayacağınız gibi, Cumhurbaşkanı olarak asla kullanamazsınız. Siz 86 milyonluk bir ülkenin cumhurbaşkanısınız.

             Geçmişte her türlü hakaretlerin yapıldığı, BAE, Suudi Arabistan, israil ve Mısır ile barışmak için çeşitli girişimler yapılırken, yurt içinde muhalefete her türlü hakaretler yapılarak toplumu ayrıştırıyorsunuz. Sormazlar mı? Kardeşim, sen ilkin evinde ki birlikteliği, kardeşliği sağla da, sonra dışarıya bak.

Yaşananlar, gelecekte bu ülkeyi yönetecek genç kuşaklar için kötü örnekler olacak.

              Konuştuklarında mangalda kül bırakmayanlar, artık kendinize gelin ve oturduğunuz makamların ağırlığını ve saygınlığını görün.

 

SON SÖZ; Lafta ölçü bilmeyen, edepsizlikte sınır tanımaz.

                 SADİ ŞİRAZİ

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.