ALTIN
 2.245,43
DOLAR
 32,1652
STERLİN
40,7273
EURO
 34,9060

 

               Rus ata süzün de "Ayı ile dost olursan, her daim baltan elinden hazır olsun" der. Türkiye'ye geldiğimde; ilk işim insanları çok yakında tanımaya çalışma fırsatım oldu. Çünkü insanların tanınması için; belli bir eğitim, zaman ve tecrübeden geçmek gerekiyordu.

              Dürüst, güvenli ve samimi insan olanlar ile karşılaşmak; çok ender bir durumdur. Üç kişiden fazla, samimi olan dost bulmanın çok zor olduğunu öğrendim. Çoğunlukla, kim kime ne gibi plan hazırlama kurnazlığıyla nasıl elde edeceğinin peşindeler. Hal böyle olunca, dürüst ve samimi olanların değerlerine karşı olan güven de; ister istemez sarsılmış oluyor.

              Gerçek yüzlerini veya art niyetlerini saklayan çok insan görmüş oldum. İşlerine gelmeyen bir şey olduğu an gerçek yüzlerini görüp ve anlamak için, belli bir tecrübeden veya bilgiden geçmek gerekiyor. Yine de çoğu kişiler var ki, kendisini tanımadan veya kendi yaptıklarını unutanlar, başkalarını tanımaya çalışıyorlar.

              Kendileri gibi olmayan ve düşünmeyenleri dışlamaya ve kendilerinden aşağılamaya, alay edercesine dalga geçmeye çalışırlar. Yok, ben herkesle anlaşıyorum ve esnek olup da sesinizi çıkarmıyorsanız, onlar için iyi bir insan olmuş olursunuz. Tabi ki, bu gibilerine karşı ses çıkarmıyorsanız; demektir ki bu da apayrı bir sorun olmuş olur.

             O ne kadar dürüst ve samimidir ki; istemeyeni, düşmanı ve sevmeyeni yoktur. Herkesle iyi geçinmek demek, onların taşıdıkları zihniyetlerine ortak olmaktır. Onlara nezaket ve ittifakla yaklaşamazsanız; yaramaz insan konumuna düşmüş oluyorsunuz.

              Dolayısıyla mesafeli ilişkide bulunduğunuzda; istenmeyen, kaba ve kendini eğenmiş konumuna düşmüş olursunuz. Geçimli ve iyi niyetli birisi olsanız dahi, çıkarları bittikten sora, sizlere karşı istenmeyen kişi, kin, nefret ve hırsla davranmaya kalkışır.

            Kedisini görmeden isteniliyor ki, kendilerine karşı geçimli olmak için pazarlık yapmadan karşıdakini haklı ve saygı sunabilir olmaktır. Bu gibi içleri boş sahtekârlarla pazarlık yapmak; ona karşı yalancı, sahtekâr veya yaramaz birisi olursunuz.

               Kesin tanımadığınız karşı kişinin insanlığına, davranışına ve iyi niyetine inandığınızda; onun kesin bir kötülüğü nasıl ve ne gibi planlar hazırlayacağı mantığıyla yaklaşma ortamını oluşturmaya çalışır.

                Kendinizi asla dünya iyisi görmeden, deneyip veya tanımadığınız kişilerle kötü olmamak için;  mesafe bıakaya çalımanın hiç bir sebebi olmamalıdır. Dalkavukları ile insanların yıkandığı temiz suyuna girmek isteyen patavatsızlara karşı uyanık ve açık sözlü olduğunuzu net ortaya koymak gerekiyor.

               En çok tanıdıklarımızın davranışlarını dikkatle görmek gerekiyor. Çoğu insanların iyilik gayretlerine hor gözle bakan ve çoğu zaman kötü niyet filan değilseler bile, zaman içindeki ilişkiler derinleştikçe karakterlerin sivri uçları aradaki ilişkilerin derinden zedelendiğini biliyoruz.

            Bazen de görülüyor ki, kendilerini bir kadeh alkole satan iki yüzlü riyakârları da görmemezlikten gelemeyiz.

               Türkiye’deki izlenimlerinde; günlük hayatta olup bitenlerden ziyade, ticari hayatta daha vahim sonuçlara ve derin yaralara yol açtığını görüyoruz. Ayı ile dost olanların dostluk sonuçlarına şahit olmuşsunuzdur.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.