ALTIN
 2.245,43
DOLAR
 32,1652
STERLİN
40,7273
EURO
 34,9060

 

 

           Malatya ve Türkiye de seçim atmosferi her geçen gün biraz daha hızlanarak devam ediyor bu günden sonrada daha da hızlanmaya devam edeceğe benzer.

            Malatya da seçim kurulunun belirlediği seçim Takvimin ilk kuralına göre siyasi partilerden görev yapan ve aday adayı olmak isteyen insanların istifası oldu.

              Malatya da şu ana kadar benim duyduğum ve gelen haberlere bakılırsa CHP il başkanı ve MHP il başkanı Mesut samanlı görevlerinde istifa ederek milletvekilliği arenasına çıkmak için kolları sıvadılar.

Her ikisini de kutluyorum başarılar diliyorum.

              Özellikle Enver Kirazın bu işi çok ciddi anlamda hak ettiğini düşünüyorum. Çünkü 11 yıldır il başkanlığı daha önce gençlik kolları başkanlığı gençlik kolları genel merkez yöneticiliği ve il yöneticilikleri olmak üzere çok uzun süre partisine eksiği ile fazlası ile ancak hiçbir tereddüde mahal vermeden bu görevleri yürütmüş ve talip olacağı işi en çok hak edendir.

               Malatya gerçekten stratejik bir il ve konum itibarı ile de önemli bir il olarak hep geçmişten bu güne her seçim de bir partiye yüklenerek o partide birleşerek oylarını değerlendirmiştir.

               1980 den önce Malatya nın %70 – 80 CHP li olmuş CHP de birleşmişti yerel ve genel seçimlerde hep 1. Parti olarak çıkmışlardır. Ancak ne zaman merhum Hamit Fendoğlu belediye başkan adayı olmuş ve kazanmıştı daha sonrada halen faili bulunmamış olan Hamit fendoğlu katliamı nedeninden sonra CHP de Malatya da hem yerelde hem de genel seçimlerde gerilemeye başlamıştır.

12 Eylül faşizmi ile iyice zayıflayan sol/ sosyal demokrat düşünce sağ düşünce ile yarışamaz duruma gelmiştir.

            12 Eylül faşizminden sonra Sözde Demokrasiye geçiş ile birlikte İlk yapılan yerel seçimi ANAP kazanmıştır. Daha sonra yapılan genel seçimde de yine ANAP Dört milletvekili çıkarırken CHP yasaklı olduğu için seçime girememiş yerine 12 Eylül anayasasına göre kurulan yeni siyasi partilerden HALKÇI parti zorla olsa da iki milletvekili çıkara bilmiştir.

              O seçimlerden sonra bu güne kadar bütün yerel yönetimde hep sağ kulvarda ki insanlar söz sahibi olmuşlardır. Genel seçimlerde ise önce ANAP iki dönem önde gitmiş daha sonra Malatya da ilk kez Refah partisi 2 milletvekili çıkarmış daha sonra ki seçimde MHP iki milletvekili çıkarmıştır.

2002 de seçime ilk kez giren AKP Yedi milletvekilinde beş tanesini almış 2 tanesini de yasakları kalkan SHP ile birleşen CHP almıştır.

            AKP ilk seçimlerdeki başarısı Malatya da son seçime kadar beş milletvekili ile gelmiş ancak son seçimde bir vekilliği MHP kaptırmıştır.

Malatya’nın kısaca siyasi gelişmesi böyle!!

          HALKÇI parti SODEP ve SHP sonrasında birleş ilerek Siyasete referandum ile yeniden giren CHP ile birleşerek ismini de CHP olarak devam ettirdi.

            Birleşme kurultayında Deniz Baykal genel başkan seçildi! Ve 99 seçimlerinde partiyi barajın altında bıraktı.

            CHP baraj altında kalmakla da kalmadı ideolojisi kaybolan bir siyasi parti oldu ve bu güne kadar da 2010 dan sonra bir video ile Baykal ın gitmesi Kılıçdaroğlu nun gelmesi ile daha da ideolojisiz duruma geldi getirildi.

           CHP şu gün itibarı ile yıllardır olduğu gibi hep ana muhalefet liğe razı bir şekilde ve %25 ler de patinaj yaparak beklemektedir. Bu seçimde ne olacak derseniz CHP adına seçim oranının değişeceğini tahmin etmiyorum.

Türkiye de durum çok farklı değil.

              Cumhur ittifakı Ülkede ki yaratmış olduğu yolsuzluk, hırsızlıklara,  yokluklara, hukuksuzluklara adaletsizliklere her türlü anti demokratik uygulamalara rağmen halen onlarında yerinde saymaları manidar ve düşündürücüdür.

Diğer tarafta altılı masa yanı Millet ittifakı var.

               Cumhur ittifakı bu altılı masayı yıkmak bölmek parçalamak için elinden gelen her türlü tezgahı yapmaya devam ediyor.

           Aylardır Millet ittifakına “ ADAYINIZ KİM “ diyor. Amaç hangi isim açıklanırsa iktidar nimetlerini kullanarak bir şekilde ismi öne çıkan ismi diskalifiye etmek.

              Yıllardır görüyoruz HDP de kim öne çıkmışsa başta Selahattin Demirtaş ve eş başkanları daha sonra başta büyükşehir belediye başkanları olmak üzere herkese ilgisiz alakasız bir yafta yapıştırarak ceza evlerinde esir hayatı yaşatıyorlar.

              HDP de işler bitince iş CHP ye başladılar. İstanbul büyük şehir belediyesini 800 bin oyla kaybetmeyi içine sindiremeyen AKP yetkilisi ve arkadaşları önce CHP İl başkanı Canan Kaftancıoğlu nu 8 yıl önce atmış olduğu bir Twit nedeniyle mahkûm edilerek siyasi yasaklı oldu.

            Arkasında İBB başkanı Ekrem İmamoğlu sözde YSK hâkimlerine “ ahmak “ dediği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün ceza verilerek siyasi yasaklı oldu ancak bu mahkemelerin İstinaf ve arkasında Yargıtay’a itiraz hakları var.

              Bundan sonra hangi isim öne çıkarda hangisine yine ne kulp takarlar bilinmez. Benim Millet ittifakına ricam en son güne kadar aday ismini açıklamayın.

             Benim Gönlümde tabii ki demokrasiden hukuk ve adaletten yana özgürlükçü barış ve insan haklarından yana emekten yana olan demokratik parlamenter sisteme en kısa sürede geçişi sağlayacak birinin aday gösterilmesi ve seçilmesidir.

               CHP Genel başkan olarak partililerce doğal olarak başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu adaydır olmalıdır. Yok, bu isimde anlaşılmamış olursa benim adayım eski dış işleri bakanı eski başbakan yardımcısı eski genel başkan MURAT KARAYALÇIN dan başkası değildir en uygunu ve her seçmenden oy alacaktır.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.